Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

1i , 2yi , 3ü , 4ü , 5i , 6yı , 7yi ve 4 işlemi kullanarak elde edemeyeceğimiz en küçük (+) tam sayı nedir?

Gönderi tarihi:

Elde edilemeyecek sayı yoktur.

En küçük+ tamsayı değeri= + 1 dir. Verilen sayılara uyguladığın dört işlem ile + 1 elde edersin. Ondan büyükleri soruna yanıt olmaz.....

İyi bir şaşırtmaca soru tebrikler.... ;):)

Gönderi tarihi:

Bulunamıyacak diye itiraz edenler olursa diye

bulunur ama = ( Boş küme ) bulunur. :D

Gönderi tarihi:
  • Yazar

bulunamayacak en kucuk pozitif tam sayi diye sormustum. tamam 1 bulunamaz dogru. peki bana o sayilarla 500 milyari bulsana...?

sonuc olarak o sayılarla bulunamayacak pozitif tam sayılar da vardır. ben size bu sayıların en küçüğünün hangisi olduğunu soruyorum :D

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:
1i , 2yi , 3ü , 4ü , 5i , 6yı , 7yi ve 4 işlemi kullanarak elde edemeyeceğimiz en küçük (+) tam sayı nedir?

bu eski soru gümbürtüye gitmiş

cevap +1 olarak verilmiş

ama yanlış anlama var

1 bulunabilir

en fazla 3x 7!/2 bulunabilir (bence?)

ama 3x 7!/2 +1 bulunamaz

bulunamayacak en küçük sayı aranıyor

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

sadece 4 islem denildigine gore:

[7*6*5*4*3*(2+1)] bulunabilir boylece +1 bulunamaz...

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

[(6+1)/7]X[(5+2)/(4+3)]

[(7)/7)X[(7)/(7)]

[(1)]X[(1)]=1

biraz matematik kitabına benzedi ama bu sayede 1'i buldum demekki bulunamayacak en küçük sayı 1 değil ortada ki X yı + yaparakta 2 buluruz ama gerisini bilmiyorum

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.