Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2006 18 yıl Ben biraz keyfi davranıyorum 3 gün 7 şer adet 4. gün 9 adet kesip işi hallediyorum. Zira soruyu o şekilde ifade etmişsin.
Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2006 18 yıl ya da şöyle olabilir. iki tek sayının toplamı tek sayı olmaz. dolayısıyla çözüm de olmaz.ancak: her gün 7 şer adet keserim 5*7 =35 eder. sonuçta 5 günde 35 tane kesmiş oluruz.30 unu sen alırsın kalanı da dağatırız garibanlara. olabilir mi?
Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2006 18 yıl Yazar matematikte tek sayı kadar tek sayının toplamı yine tek sayıdır... dolayısıyla kesilemez...
Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2006 18 yıl 1. gun 7 2. gun 5 3. gun 7 4. gun 5 5. gun 7 ettimi sana 31.? ama 1 kuzuyu 2 defa kesersek 30 tane kesmis oluruz. dogru mudur?
Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2006 18 yıl sevgili mustapha soruyu soran arkadaş cevabı vermiş kesilemez diye hemen senin iletinden önce
Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2006 18 yıl allahim yaaa ben de isin hilesini buldum diye sevindiydim bi de cevabi mantikli filan demis mantikli bisiler sallamaya calisiodum
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.