Φ gokhan_2525 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2004 selamlar ben bu kış turist olarak almanyaya gitmek istiyorum.Fakat ilk defa yurtdışına çıkıcam .ben 19 yaşındayım liseyi bitirdim ve üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.şimdi bu vize alma olayı nasıl olcak?yani sizlerden biraz bilgi istiyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum... Benim almanyada bi sevgilim var , 1ay gibi bi zaman içerisinde onu görmek için gidicem...kız arkadaşım alman beni çağırıyo fakat duyduğum kadarıyla vize almak zormuş ne yapacağımı bilmiyorum....kışın gitmek istiyorum. neler yapmam gerektiğini bana yazarmısınız? Alıntı
Φ yozgat66 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2004 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2004 Merhaba Arkadasim, Alman yadaki sevgiliniz size bir davetiye göndermesi lazim ve bununla pasaportunuzla Alman konsolosluguna vize icin bsvurunuz. Alıntı
Φ tugce Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 merhaba ben almanyada yasiyorum sana bildigim kadariyla yardimci olmaya calisayim ayrica gecen ay ben annemi getirdim onun icin yaptigim islemler bu asagida yazdiklarim kiz arkadasinin alman vatandasi olmasi cok iyi bir alternatif senin icin sana bir davetiye gonderecek yanliz egerki kiz arkadasinin geliri ve yasadigi ev ikiniz icin yeterli degilse isin zorlasir sende sana gelen davetiye ile alman konsolosluguna gideceksin orda sana neden gidecegini falan soracaklar daha sonra sana almanyada kaldigin muddet boyunca gecerli olacak bir sigorta yaptirmani soyleyecekler buda 75 milyon degerinde daha sonra senden 10 euro para isdeyecekler bu senin evraklarinin faxs ucreti falan olarak kullanilicak ne zaman gidecegini ve ne kadar kalacgini soracaklar vs vs ondan sonra sana git yarin gel diyecekler ertesi gun vizenle ilgili olumlu yada olumsuz cevap verecekler umarim yardimci olabilmisimdir ve hersey iyi gider Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Peki hiç gitmek istemiyorsam ne olacak..))) Acaba gitsekmi biryerlere.. Sadece maydonoz olmak istedim. Baktım bu başlıkta maydonoz yok.. Bilirsiniz maydonoz vitamince zengindir. Bu yazılar dikkate alınmasın.. Bu arada adam kendisine maydonoz diyor ya.. demeyin. Keşke maydonoz olabilsem. İnsanlığın yükü çok ağır.. Buraya da felesefe karıştırdım kendimi affetmicem... Gelelim konun aslına.. TURİST VİSESİ İÇİN 1) En az 6 ay geçerli olan pasapotunuz.Eğer varsa,eski pasaportunuz. 2) 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız. 3) Vize için gereken ücret. 4) Eğer varsa gidiş-dönüş bilet rezervasyonunuz. 5) Eğer İngiltere'de sizi misafir edecek ya da destekleyecek bir kişi bulunuyor ise, bu kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösterir belgeler. 6) Eğer çalışıyorsanız,iş yerinizden izinli olduğunuzu gösterir mektup. 7) Eğer serbest çalışıyor ya da iş sahibi iseniz bunu kanıtlayacak belgeler ; Ticaret odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi v.b 8) İngiltere'de kalacağınız sürede geçiminizi karşılayabileceğinizi şunları getirerek kanıtlayabilirsiniz ; a-) Aile fertlerinizin banka cüzdan kopyaları ve/ya mali durumlarını gösterir evraklar. b-) Malvarlığınız varsa tapu fotokopileri. 9) Eğer Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz,öğrenci belgeniz. 10) Başvurunuzu şahsen ya da posta ile yapabilirsiniz. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Not yukardaki vize İngiltere içindir.. Sanırıp hep aynıdır.. Ayrıca yukardaki istenilen evrakların güncelliği konusunda bir bilgim yok. Belki değişmiştir. Bu konuda sorumlu olmak istemem.. Bilgilendirmek amaçlı verilmiştir, resmi işlerde kullanılamaz..))) Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Peki hiç gitmek istemiyorsam ne olacak..))) Acaba gitsekmi biryerlere..Sadece maydonoz olmak istedim. Baktım bu başlıkta maydonoz yok.. Bilirsiniz maydonoz vitamince zengindir. Bu yazılar dikkate alınmasın.. Bu arada adam kendisine maydonoz diyor ya.. demeyin. Keşke maydonoz olabilsem. İnsanlığın yükü çok ağır.. Buraya da felesefe karıştırdım kendimi affetmicem... Gelelim konun aslına.. TURİST VİSESİ İÇİN 1) En az 6 ay geçerli olan pasapotunuz.Eğer varsa,eski pasaportunuz. 2) 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız. 3) Vize için gereken ücret. 4) Eğer varsa gidiş-dönüş bilet rezervasyonunuz. 5) Eğer İngiltere'de sizi misafir edecek ya da destekleyecek bir kişi bulunuyor ise, bu kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösterir belgeler. 6) Eğer çalışıyorsanız,iş yerinizden izinli olduğunuzu gösterir mektup. 7) Eğer serbest çalışıyor ya da iş sahibi iseniz bunu kanıtlayacak belgeler ; Ticaret odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi v.b 8) İngiltere'de kalacağınız sürede geçiminizi karşılayabileceğinizi şunları getirerek kanıtlayabilirsiniz ; a-) Aile fertlerinizin banka cüzdan kopyaları ve/ya mali durumlarını gösterir evraklar. b-) Malvarlığınız varsa tapu fotokopileri. 9) Eğer Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz,öğrenci belgeniz. 10) Başvurunuzu şahsen ya da posta ile yapabilirsiniz. Saygılar-Sevgiler.. 19563[/snapback] Pasaport icin askrligi yapmis ya da ertelemis olmasi ile ilgili belge nasil maydonoz oldum ama Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Zaten yazdığıma yazacağıma pişman oldum. Silecektim baktım düzenleme hakkımda kaybolmuş. Hemen alttarafa bir uyarı iletisi daha gönderdim. Ya öyle deme canuqur hadi heryere maydonoz oluyoruz da bura ciddi ya. Arkadaşia bişeyler buldum ama bu kez güncelliğinde şüpheye düştüm. Adam kalır Türkiyede gidemez Almanyya, yada eksik evraktan başka işlerine mani oluruz.. Bu yazıları değerlendirsin ama bu yazılara göre hareket etmesin derim.. Biraz yardım edebildiysek ne mutlu. Senin maydonoz ufakmış ama olsun..)) Naptın yapraklarınımı yedin..)) Saygılar-Sevgler.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Zaten yazdığıma yazacağıma pişman oldum. Silecektim baktım düzenleme hakkımda kaybolmuş. Hemen alttarafa bir uyarı iletisi daha gönderdim. Ya öyle deme canuqur hadi heryere maydonoz oluyoruz da bura ciddi ya. Arkadaşia bişeyler buldum ama bu kez güncelliğinde şüpheye düştüm. Adam kalır Türkiyede gidemez Almanyya, yada eksik evraktan başka işlerine mani oluruz.. Bu yazıları değerlendirsin ama bu yazılara göre hareket etmesin derim.. Biraz yardım edebildiysek ne mutlu. Senin maydonoz ufakmış ama olsun..)) Naptın yapraklarınımı yedin..)) Saygılar-Sevgler.. 19573[/snapback] sen yeteri kadar bilgi vermissin ama,hepsi bos isin aci tarafi arkadasin morali bozulmasin, vize vermiyorlar hic bir surette. Neden vermediklerini de aciklama geregi ve mecburiyeti duymadiklarini da iletiyorlar. evlenenlerin dahi oraya eslerini cagiramadiklarini biliyorsunuz degil mi, aylarca sürüyor.... ve geri bosaniyorlar.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 O halde biz gene salataya......))) Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 estafurullah, siz ve yukaridaki arkadaslar, ellerinden gelen yasal presüdürü yazmissiniz. Gerisi AB ye girmemize kalmis sevgiler Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Yok yok beni AB de kurtarmaz. Ben salataya maydonoz olacam...)) Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 vize evraklarını konsolosluktan öğrenip hazırliycaksın,bir de Almanya da kalacak mışsın buraya dönmeyecekmişsin gibi bir hava verme sakın ,katiyen vize vermiyorlar (ingiltere öyleydi yani),kapağı atsam diye düşünme bile ,okuyorlar adamın kafasından geçenleri.. sevgiler Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Evet evet kalacakmış gibi bir imaj edindirme. Ben mesala hep Almanyada kalacakmışım gibi bir imaj vermişim zamanında. O yüzden yurtdışına beni göndermiyorlar...)) Alıntı
Φ tugce Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 evet eger oyle bir imaj hissettirirsen zaten okulun yeni bitmis askerlikde yapmamissin ve kiz arkadasin burada kesinlikle buraya yerlesecegini dusunecekleri icin direkman olumsuz cevap verirler Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Bence sen orada kalmayı aklından çıkar.. Çünkü anlarlar..))) Gidemezsin bak söylemedi deme... Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Bence sen orada kalmayı aklından çıkar.. Çünkü anlarlar..)))Gidemezsin bak söylemedi deme... 19974[/snapback] reca ederim,ciddi sölüyorum ben..naçiz tecrübelerime dayanaraktan.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Bende senin naciz tecrübelerine dayanarak yazdım zaten..))) Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Zaten yazdığıma yazacağıma pişman oldum. Silecektim baktım düzenleme hakkımda kaybolmuş. Hemen alttarafa bir uyarı iletisi daha gönderdim. Ya öyle deme canuqur hadi heryere maydonoz oluyoruz da bura ciddi ya. Arkadaşia bişeyler buldum ama bu kez güncelliğinde şüpheye düştüm. Adam kalır Türkiyede gidemez Almanyya, yada eksik evraktan başka işlerine mani oluruz.. Bu yazıları değerlendirsin ama bu yazılara göre hareket etmesin derim.. Biraz yardım edebildiysek ne mutlu. Senin maydonoz ufakmış ama olsun..)) Naptın yapraklarınımı yedin..)) Saygılar-Sevgler.. 19573[/snapback] sen yeteri kadar bilgi vermissin ama,hepsi bos isin aci tarafi arkadasin morali bozulmasin, vize vermiyorlar hic bir surette. Neden vermediklerini de aciklama geregi ve mecburiyeti duymadiklarini da iletiyorlar. evlenenlerin dahi oraya eslerini cagiramadiklarini biliyorsunuz degil mi, aylarca sürüyor.... ve geri bosaniyorlar.... 19579[/snapback] hadi ya kac senedir böyle.. ben gidecem banane neyse ben bi yolunu bulurum tünel falan kazarim hallederim Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 adam turist olarak gitmek istemiyo mu ne ortaligi karistiriyonuzzz Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Biz nasıl gideceğini ve gidemeyeceğini tartışalım, belkide çoktan gittii..)) Konuyu açmış bir daha da rastlanılamamış.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Göstermelik dahi olsa sigortali bir ise gir... belki vize alma ihtimalin artar, yoksa cok zor be canim Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Adam Almanyada şuan..)) Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Adam Almanyada şuan..)) 20741[/snapback] nerden bilion, sen mi ugurladin Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 İçimden bir ses öyle dedi. İçimdeki sesin yalancısıyım..)) Alıntı
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 lise mezunusun üniversiteye hazırlanıyorsun çalıştığın bir iş yok ve vize başvurusunda bulunuyorsun bu durumda hiçbir surette vize alamazsın haberin olsun. boşuna başvuru yapıp mimlenme gelecektede sorun olur senin için... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.