Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 19 yıl Geceleyin en fazla 2 kişi taşıyabilen bir köprüden 4 kişi karşıya geçmek istiyor. Bu dört kişiden biri karşıya 1 dakikada, biri 2, biri 5, ve sonucusu 10 dakikada geçebiliyor. Yalnız bir el feneri var ve ışıksız köprüye çıkılamıyor. Ancak yavaş giden yanındakini de yavaşlatıyor. Yani, mesela 2 dakikada ve 10 dakikada karşıya geçebilen kişiler birlikte 10 dakikada geçebiliyor. Dördü birden karşıya en az kaç dakikada geçebilir? (sayısal değer)
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 19 yıl bu soru bana sorulduğu için cevap veriyorum. o yüzden celal arkadaş kusura bakma cevap verdiğim için. ilk önce 1 ve 2 dakikada geçen kişiler karşıya geçerler. böylece 2 dk geçmiş oldu. 1 dakikada geçen fenerle geri döner (2+1=3), feneri 5 ile 10 dakikada geçenlere verir. İkisi birden 10 dakikada geçer (10+3=13). Daha sonra karşıda bekleyen 2 dakikada geçen kişi feneri geri getirir (13+2=15) ve 1 dakikada geçenle birlikte karşıya geri döner. (15+2=17).
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 19 yıl Yazar tbr tavuk sorusunuda çözmeni beklerdim ve medical sana çok yakında bir kaç tane kazık soru bulucam çözemeyeceğin türden olucak araştırmalarıma başladım.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.