Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Orucun da artik amacindan ciktigina inananlardanim. Zira kasabim bana ramazan ayi boyunca et satislarinin 5 kat fazlalastigini soyledi. Kulaklarima inanamadim, fakat oruc tutanlarin bircogunun soyle sofralarina baktigim zaman, adam hakli dogru soyluyor dedim. Millet sanki kitliktan cikmis gibi dosuyor sofralarini, bir kus sutu eksik sofralarda. Oysa orucun anlami bu mu diye sormak gerekir. Benim bildigim orucun bir anlami da fakir fukaranin, aclarin hissettigini hissetmek degil midir! Yok yok, artik oruc orucluktan cikti sosyal bir kavram oldu. Hani, adetten "oruc tutalim hadi" gibilerinden... Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Malesef olay tam dediğiniz gibi, malesef Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sokakta sorsaniz bir cok insan neden oruc tuttugunu bilmez, birtek oruc tutmak diil bu bircok ibadet icin gecerlidir bence ne yazik ki... Bunlarin farz oldugu icin yapilmasi güzel ama bilincli bir sekilde yapilmasi daha dogru bence... Oruc tutmak sirf bütün gün ac susuz gezmek diildir... Nefsimizi yenmek, sosyal bilinci gelistirmek, kendimizi bir ay bile olsa maddiattan soyutlayip maneviyata agirlik vermek icin bir firsat die düsünüyorum ben ve bu nokta da yazdiklarina katilmamak mümkün diil gaia Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sokakta sorsaniz bir cok insan neden oruc tuttugunu bilmez, birtek oruc tutmak diil bu bircok ibadet icin gecerlidir bence ne yazik ki... Bunlarin farz oldugu icin yapilmasi güzel ama bilincli bir sekilde yapilmasi daha dogru bence... Oruc tutmak sirf bütün gün ac susuz gezmek diildir... Nefsimizi yenmek, sosyal bilinci gelistirmek, kendimizi bir ay bile olsa maddiattan soyutlayip maneviyata agirlik vermek icin bir firsat die düsünüyorum ben ve bu nokta da yazdiklarina katilmamak mümkün diil gaia Fakat bu dedikleriniz, yani: Nefsimizi yenmek, sosyal bilinci gelistirmek, maddiyattan soyutlanip maneviyata agirlik vermek bir ay ile sinirli ise vah benim milletime vah... O zaman, madem bu saydiklarimiz hur irade ve insanligin geregi olarak yapilmiyor, dilerdim ki bir sene boyunca ramazan olsun... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Fakat bu dedikleriniz, yani: Nefsimizi yenmek, sosyal bilinci gelistirmek, maddiyattan soyutlanip maneviyata agirlik vermek bir ay ile sinirli ise vah benim milletime vah... O zaman, madem bu saydiklarimiz hur irade ve insanligin geregi olarak yapilmiyor, dilerdim ki bir sene boyunca ramazan olsun... Lütfen bos yere laf kalabaligi yapmayalim... bunlarin sene boyunca yapilmasini eminim her insan istiodur... fakat hayatin akisina, ve günlük strese kapilip hangimiz baska seylerin derdine düsmüyoruz ki? Bu ay insanin kendine ceki düzen vermesi ve asil hayatta önemli olan seyleri tekrar hatirlamamiz icin... Bunlar benim sahsi fikrim... sizce nedir orucun anlami peki? Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Lütfen bos yere laf kalabaligi yapmayalim... bunlarin sene boyunca yapilmasini eminim her insan istiodur... fakat hayatin akisina, ve günlük strese kapilip hangimiz baska seylerin derdine düsmüyoruz ki? Bu ay insanin kendine ceki düzen vermesi ve asil hayatta önemli olan seyleri tekrar hatirlamamiz icin... Bunlar benim sahsi fikrim... sizce nedir orucun anlami peki? Ben burada orucun anlamini tartismiyorum. Keske insanlar her zaman verici, saygili, afedici vs. olsalar, yani kisacasi bunu ramazan ayi ile sinirli yasamasalar, anlatabildim mi... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 bende yazdiklariniza karsi cikmadim ki... aynen katildim! ama kendimce yorum yaptim, demek ki bunu yapmamaliymisim... Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 bende yazdiklariniza karsi cikmadim ki... aynen katildim! ama kendimce yorum yaptim, demek ki bunu yapmamaliymisim... Kendinizce yorum yaparken de yazdiklariniza dikkat ediniz o zaman. "Lütfen bos yere laf kalabaligi yapmayalim..." demeniz bence saygisizlik oluyor hem kendinize hem digerlerine! Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Öyle yazmamamin sebebi muhalefet olmaniz, oysaki fikirlerinize katilmistim en basindan ki hala öyle... ama illa da yok ben bu yazilanlardan ters bisey cikaracagim denilirse, benim icin bos yere laf kalabaligidir... ama benlafimi geri aliim, zaten konuda bu diil... Orucun geregi zamaminizda saptirilmistir! Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Öyle yazmamamin sebebi muhalefet olmaniz, oysaki fikirlerinize katilmistim en basindan ki hala öyle... ama illa da yok ben bu yazilanlardan ters bisey cikaracagim denilirse, benim icin bos yere laf kalabaligidir... ama benlafimi geri aliim, zaten konuda bu diil... Orucun geregi zamaminizda saptirilmistir! Sevgili alaTurka, galiba yanlis algiladiniz ben muhalefet falan degildim Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Ya sevgili gaye oruç neyse de benim anlamadığım niye sigara orucu bozar ki ? Bu konuda bilgin var mı ? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Sevgili alaTurka, galiba yanlis algiladiniz ben muhalefet falan degildim Oluyo bazen böyle seyler, o zaman cok pardon! Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Oluyo bazen böyle seyler, o zaman cok pardon! Ozur dilenmesi gereken bir sorun yok ortada sevgili alaTurka Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sigara demiştim oruç demiştim niye bozar demiştim Alla Alla yaa soru soruyoz dimi ... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 askim benim ne girio sen hem araya bakem ? bi düsün bakalim, eminim sen cözeceksin bu isi Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 askim benim ne girio sen hem araya bakem ? bi düsün bakalim, eminim sen cözeceksin bu isi Ya ciddi ciddi soruyom ama ben ne olur biriniz cevap verse yok mu koca sitede sigaranın orucu neden bozduğunu bilen biri? Alıntı
Φ monalisa Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sizce bi insan istemeden zorla oruç tutuyosa yine savabını kazanır mı??? geçen gün biri dalga geçmişti ,sigarada orucu bozmuyomuş diye...bende niye bozduğunu düşündüm ve gözümün önüne katran birikmiş ciğer görüntüsü geldi...sonuçta iğne yapıldığında da oruç bozuluyosa demekki amaç sadece mideye bişey gitmemesi değil...o zaman ciğere giden bişeyde bozuyo sonucuna varıyoruz.... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sizce bi insan istemeden zorla oruç tutuyosa yine savabını kazanır mı??? geçen gün biri dalga geçmişti ,sigarada orucu bozmuyomuş diye...bende niye bozduğunu düşündüm ve gözümün önüne katran birikmiş ciğer görüntüsü geldi...sonuçta iğne yapıldığında da oruç bozuluyosa demekki amaç sadece mideye bişey gitmemesi değil...o zaman ciğere giden bişeyde bozuyo sonucuna varıyoruz.... Bak senn güzel bir açıklama ama yeterli değil başka bir sebebi daha olmalı ... Ama ne neden sigara orucu bozar? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Nefis diorum ... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Nefis diorum ... Dediniz ve alkışı hakettiniz hanımefendi ... Evet işte bu kadar basit oruç nefsimizi dizginlemek için verilen bir fırsattır ve sigara nefsi körükleyen maddelerden biridir .. Alıntı
Misafir gaia Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 sigara demiştim oruç demiştim niye bozar demiştim Alla Alla yaa soru soruyoz dimi ... hehehe arman gecenlerde polisin fiskirttigi gaz bombasindan oruc bozuldu diye feryat edenler varmis. Fakat yetkili yerden "hayir bozmaz" denmis. Bak, icen birinin yaninda dur sende faydalanmis olursun, ozellikle dumanini senden tarafa uflemelerini soyle sigara icenlere Alıntı
Φ monalisa Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Dediniz ve alkışı hakettiniz hanımefendi ... Evet işte bu kadar basit oruç nefsimizi dizginlemek için verilen bir fırsattır ve sigara nefsi körükleyen maddelerden biridir .. ben bunu zaten bildiğini düşünmüştüm Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 :D sigaranın nikotini kana karışır. besin gibi. buda orucu bozar. aksi taktirde uyuşturucu da orucu bozmazdı. eh sigarada uyuşturucunun biraz hafif versiyonu. olay sadece mideye giren girmeyen değil yani. sizce bi insan istemeden zorla oruç tutuyosa yine savabını kazanır mı??? sevabını kazanmama gibi birşey sözkonusu olabilirmi. sürekli söylediğim gibi Allah mükemmel bir göreceliğe sahiptir. insanın neden, hangi koşullar altında, neler düşünerek, neler sonucunda zorla ibadetini gerçekleştiriyor bunların hepsini Allah bilir ve ibadeti ona göre değerlendirerek sevabını ona göre verir. kimbilir belkide istekli olarak yapan bir insandan daha fazla sevap alır. ne demişler ALLAH BİLİR. Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 isteyerek ağızdan alınan katı yiyecekler , gaz ve sıvı içeceklerin hepsi ve cinsel ilişki orucu bozar. şırıngayla alınan besin maddeleride orucu bozar (vitamin, serum vs..). eğer mutlaka besin alması gerekiyorsa oruç tutmamalı. ama hasta(orucu tutabilecek güçte hastalar) olupta besin değeri olmayan antibiyotik gibi maddeler şırıngayla alınmasında bir sakınca yoktur derim. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Besin kana karışıyorda antibiyotik nereye karışıyor, allahım yarabbim ne kadar eyleniyoruz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.