Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Psikolojik Analiz Yardımı: Şeytanın Avukatı


psicoco

Önerilen İletiler

Bu film ödev olarak verildi. Filmi izlediğimde Mary Ann karakterini analiz etmeye çalıştım.Benden istenilen karakterin hastalığına tanı bulmak ve bunu DSM5 kriterlerine göre açıklamak. Fakat ben biraz kararsız kaldım.Bu konuda görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.Yardımcı olması açısından filmden elde ettiğim karakter bilgilerini aşağıda sıralayacağım.
-Mary Ann,başarılı bir avukat olan eşi ile küçük bir kasabada yaşamakta ve bu kasabada çalışmakta olan genç bir insandır.
-Kocasının artan başarısı sayesinde aldığı iş teklifi sonucu New York'a taşınırlar.
-Mary Ann,kocası çok iyi para kazandığı için artık çalışmamakta,yeni taşındıkları evin içini döşemekle meşguldür.Fakat duvar renklerini seçerken çok fazla kararsızlık yaşamaktadır.
-Kocası çok yoğun çalıştığı için eve çok az gelmekte ve bu yüzden Mary Ann kendini yalnız hissetmektedir.Bu sebeple eşiyle tartışmaları da olmaktadır.Hatta kasabaya geri dönmeyi de istemektedir.
-Kocasına daha güzel görünme düşüncesiyle saçlarını kestirip rengini değiştirir.
-Kocasının yokluğunda, apartmanda yaşayan diğer zengin kadınlarla vakit geçirirken bir gün kadınların yüzlerini şeytani bir varlık olarak görür ve bu çevreden de uzaklaşır.Artık halüsinasyonlar başlamıştır.
-Karakterin filmde sürekli ağladığı ve gözünün etrafındaki morluklardan uyuyamadığı görülmektedir.
-Bir gece gördüğü bir kabusta yumurtalıklarının alındığına ve geceliğinin kan içinde olduğuna inanır.Durumu kocasına ağlayarak anlatan Mary Ann'in geceliğinde kan yoktur ve doğal olarak kocası bunun bir kabus olduğunu düşünür ama Mary Ann'i buna inandıramaz.Bir yandan da gittiği doktor çocuk sahibi olamayacığını kendisine söylemiştir.Bu konu konuşulurken birden Mary Ann duvarların rengini değiştirme hakkında konuşmaya başlar.
-Mary Ann garip sesler duyduğunu da dile getirir fakat kocası bu sesleri duyamamktadır.
-Kocası Marry Ann'i bir gün kilisede çıplak bir şekilde bulur.Bütün vücudu çizikler ve morarıklar vardır.Şeytanın kendisiyle birlikte olup zarar verdiğini söyler ve kocasını buna inandıramaz.Bunun üzerine bir akıl hastanesine kaldırılır.
-Mary Ann burada aynaya bakarken arkasında duran kadının yüzünü şeytani bir varlık olarak görür ve garip sesler duyuyormuş gibi kulaklarını kapattıktan sonra,yere düşüp kırılan aynanın bir parçasını alır ve intihar ederek hayatına son verir.
***Filmin bir sahnesinde Mary Ann "Bir babaya sahip olmamak,benimki gibi bir babaya sahip olmaktan iyidir." şeklinde bir cümle kuruyor.
*Ben karakterin tüm bu görülenlerden sonra şizofreni olabileceğini düşündüm fakat filmde bu belirtilerin kaç ay sürdüğü hakkında bir bilgi yok.Bu neden de bir yandan da kocasının eve gelmeyişi,çok istediği halde çocuk sahibi olamayacağını öğrenmesi,sosyallikten uzaklaşması gibi durumlar majör depresyon olabileceğini de düşündürüyor.Peki bu durumda halüsinasyonlar ne olacak bilemedim.Bu konuları yeni işlediğimizden dolayı gerçekten kararsız kaldım.Görüşlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.