Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 19 yıl Başlığı gördüğünüzde şaşırdığınızı biliyorum.Amacım tabiki de sizleri değil sevgi olgusunu analiz etmek. Yaşamımızda en önemli değerdir sevgi.Bizi hayata bağlayan temel ilke.Öyle bir değer ki her şeye duyulabilir. Ama tüm yaşananlara rağmen sevginin ne olduğu, niçin sevdiğimizi ve sevginin temellerini bulabilmiş değiliz. Niçin severiz?Gerçekten karşımızdaki insanı kendisi olduğu için mi yoksa bizim istek ve beklentilerimize cevap verdiği için mi severiz?Eğer kendisi olduğu için seviyorsak-ki zordur-problem yok.Doğru noktadayız demektir.Aksine karşımızdaki insanı sadece frekanslarımız tuttuğu için seviyorsak o zaman bencilliğimiz ortaya çıkar.Aslında karşımızdakini değil kendimizi sevmiş ve narsist davranmış oluruz.
Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 19 yıl Bu yazından sonra kendimi şöyle bir süzdüm.. Aşklarımın yarısı kendim için, yarısı karşımdakinin kendisi olduğu için.. Evet evet kesinlikle böyle.. Zaten kendisi olarak sevdiklerim daha uzun ömürlü aşk yaşadıklarımdı... Saygılar..
Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Bu yazından sonra kendimi şöyle bir süzdüm.. Aşklarımın yarısı kendim için, yarısı karşımdakinin kendisi olduğu için.. Evet evet kesinlikle böyle.. Zaten kendisi olarak sevdiklerim daha uzun ömürlü aşk yaşadıklarımdı... Saygılar.. ilginize teşekkürler Şunu söyleyebilirim yaşam hissettiklerinizle sınırlıdır.
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 19 yıl Niçin severiz?Gerçekten karşımızdaki insanı kendisi olduğu için mi yoksa bizim istek ve beklentilerimize cevap verdiği için mi severiz?Eğer kendisi olduğu için seviyorsak-ki zordur-problem yok.Doğru noktadayız demektir.Aksine karşımızdaki insanı sadece frekanslarımız tuttuğu için seviyorsak o zaman bencilliğimiz ortaya çıkar.Aslında karşımızdakini değil kendimizi sevmiş ve narsist davranmış oluruz. ASLINDA CVP HER İKİSİ İÇİNDE DEĞİL Mİ.HANİ DERLERYA SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN SEVİYORUM İŞTE İLK BAŞLANGIÇTA BU VARDIR.SONRA FREKANS OLAYI GİRER İŞİN İÇİNE.HAYATA AYNI ÇERÇEVEDEN BAKABİLİYORSAK BU SEVGİMİZİ DAHADA GÜÇLENDİRİR.BENCİLLİK BUNU NERESİNDE BEN ANLAMADIM.İNSAN ZATEN KENDİNİ SEVMİYORSA BAŞKALARINI NASIL SEVSİN....
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 19 yıl " her insan sevdigi insanda birazda kendisini severmiş " yunanlı bir filozof söylemiş sevgiler
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 19 yıl O tipim bu tipim değil gibi laflar vardır.. Ama her tipin bir karşı tipi vardır. Çirkin diye nitelendirilen insanlarında, hoşlanılanı vardır.. Kimse aynada kendisini beğenmemezlik yapmaz.. Yoksa yaşamak zehir olurdu.. Her insan güzeldir, Fakat kendisini yanısıtıyorsa daha da güzeldir.. Taklitçi insanlar ********* oluyorlar.. Yapmacık hareketleri deli ediyor insanı.. Saygılar-Sevgiler..
Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 19 yıl " her insan sevdigi insanda birazda kendisini severmiş " yunanlı bir filozof söylemiş sevgiler birini sevmek beni mutlu ediyorsa haklısın sonuna kadar
Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 19 yıl Başlığı gördüğünüzde şaşırdığınızı biliyorum.Amacım tabiki de sizleri değil sevgi olgusunu analiz etmek. Yaşamımızda en önemli değerdir sevgi.Bizi hayata bağlayan temel ilke.Öyle bir değer ki her şeye duyulabilir. Ama tüm yaşananlara rağmen sevginin ne olduğu, niçin sevdiğimizi ve sevginin temellerini bulabilmiş değiliz. Niçin severiz?Gerçekten karşımızdaki insanı kendisi olduğu için mi yoksa bizim istek ve beklentilerimize cevap verdiği için mi severiz?Eğer kendisi olduğu için seviyorsak-ki zordur-problem yok.Doğru noktadayız demektir.Aksine karşımızdaki insanı sadece frekanslarımız tuttuğu için seviyorsak o zaman bencilliğimiz ortaya çıkar.Aslında karşımızdakini değil kendimizi sevmiş ve narsist davranmış oluruz. evet bu aralar düşündüğüm bir düşünce bu da.son sevdiğim adamı bu yüzden sevdiğime karar verdim.kendi istek ve beklentilerimi fazlasıyla karşılıyordu.ama uzlaşamadıgımız nokta da zorda olsa bir karar verdim ve ayrıldık.ben kendimi kandırıyorum farkındayım.ayılıyorum ama biraz geç oluyor.
Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 19 yıl Cok güzel bi soryumus bu hakkatten uzun uzun düsünmek gerek, saatlerce sohbet etmek gerek... ama ilk basta hangi sevgiden bahsettigimizi belirlemek gerek... Anne sevgisi? Kardes sevgisi? Arkadas sevgisi? Sevgiliyi sevmek? ama sanirim burada Asktan ve sevgiliye karsi hissedilen duygulardan bahsedioruz... Ama soruda celiski var.... Karsimdaki insan beklentilerime hitap ediosa o onu kendisi oldugu icin sevmedigimiz anlamina gelmez ki... sonucta özellikle O insani cekici kilan onda aradimiz özellikleri bulmamiz... Yoksa siz nasil seviosnuz, ve neye göre asik olursunuz? ben burayi anlamadim dogrusu... narsist olamayan biri varmidir, veya beklentisi olmayan?
Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 19 yıl Bunu bizmi düsünecektik Evet anlat bakalim Marcus, nerde, nasil ve nicin oldu? Neden etkilendin? Bir sürü bayan arasinda senin icin Monalisayi farkli kilan ne? Ben sosyolog olmaliymis yaaa.... veya aski inceleyen bi bilim dali var mi?
Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 19 yıl Hiç sorma alaTurka;meğer aşk böyle bişeymiş.Bikere monalisa çok düzeyli zati elit dememde ondan. Bide leb demeden leblebiyi kapıyo.Öyle deme bu az bişi değil. eeemm sonra çok zarif insanları olduğu gibi kabul etmek gibi bi meziyeti var. Mesala sen alaTurka önüne gelene niye böylesin diye soruyosun. ama monam bunu yapmıyo. Hem bende zaten kendi kendime gelin güvey oluyom.Çünkü monam henüz aşkıma karşılık vermiş değil.Dedimye elit bi insan.Şu anda inceliyo.Neyim ne değilim bakıyo.Belkimde eşcinselim onu bile inceliyo.O çok farklı biri.Siz onun tırnağı olamazsınız ala kardeşim.Boşuna uğraşmayın derim.Hatta dedim bile. bak bak bak ne dion sen yaw... ben kime ne zaman nie böylesin die sormusum??? alla alla... hem konu benmiyim, nie olayi bana cevirdin kine Bosuna ugrasmayinmis, sen kendindemisin yahu, yoksa ask sarabi bayagi bi vurmus kafana diecem... bak arkadas dedik bagrimiza bastik, bana nie böslesin die sordurttma simdi hadi neyse asik arkadasim bu sözlerini saskinligina veriorum...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.