Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 18 yıl İşte bi Türkiye gerceği daha !!! >>GAZETECİ VEDAT YENERER'İN YAZISI..... >> Petrol yoksa çıkartma ruhsatı >>neden vermiyorsunuz ?!.. Değerli okurlar, geçenlerde >>Türkiye-Suriye sınırında uydu >>verilerine >> göre petrol denizi olduğu >>iddiasını yazmıştım. Yazı >>sonrasında >>> > >> >>>Silopi >> >> >>> >>>de >> >> >>> madencilik yapan Beşir Yılmaz aradı. >> > > >Yazacaklarımı lütfen iyi >>>>> >>>okuyun!... >>> >>> Beşir Yılmaz telefonda . >>> > >"Vedat bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine sizi >>>>götüreyim >> > >de petrolü kendi gözünüzle görün!.."diyerek >>>>> feryat ediyordu. >>>> >>> "Nasıl yani!.." diye >>sorduğumda anlatmaya başladı.. >>>>> "Biz aileden >>> >madenciyiz.Irak sınırında yaklaşık 300 km ya >>>>>da bir >> >>> >>> başka deyişle yaklaşık 150 >>>milyon ton asfaltit madeni >>>>>buldum.. Bu >>>>> > > > >> >>> >>> madeni bir süre resmi >>>>> > > >olarak işlettikten sonra devlet 1978 >>>>> > > > >> >>>>> > > > >> >>>yılında >>>>> > > > >> >>> >>> kamulaştırıyoruz" diyerek >>>>> > > >el koydu. Rezervin de 50 milyon >>>>> > > > >> >>>ton olduğu >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> iddia edildi.Madem asfaltit >>>>> > > >rezervi az, neden el >>>>> > > > >> >>>koyuyorsunuz. >>>>> > > > >> >>> >>> Dünyanın neresine >>>>> > > >giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan >>>>> > > > >> >>>her >>>>> > > > >> >>>yerin >>>>> > > > >> >>> >>> altında petrol >>>>> > > >vardır.Silopi 'nin altı da petrol >>>>> > > > >> >>>denizidir.Yaz >>>>> > > > >> >>> >>>aylarında etraftaki ocaklardan >>>>> > > > >> >>> >>> resmen petrol >>>>> > > >akar ve Hezil çayına karışır. >>>>> > > > >> >>> >>> Gelin görün! Sadece petrol >>>>> > > >değil, burada çok zengin uranyum >>>>> > > > >> >>>Ve nikel >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>madeni de >>>>> > > > >>var" >>>>> > > > >> >>> >>> - Nereden biliyorsunuz? >>>>> > > >"Türkiye'deki analizlere >>>>> > > > >> >>>güvenmediğim için >>>>> > > > >> >>> >>>madenin her >>>>> > > > >> >>> >>> tarafından örnekler alarak >>>>> > > >Almanya'ya bizzat götürdüm ve >>>>> > > > >> >>>analiz >>>>> > > > >> >>> >>>yaptırdım. >>>>> > > > >> >>> >>> Raporları gönderdim size ( >>>>> > > >Sonuçlar elimde Yatağan ve >>>>> > > > >> >>>Tunçbilek''egöre >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>ikimisli rakamlar var) >>>>> > > > >> >>> >>> dünyanın en önemli uranyum >>>>> > > >madenlerinden birisi buradadır >>>>> > > > >> >>>ve aktif >>>>> > > > >> >>> >>>haldedir.." >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz'ın anlatacak o >>>>> > > >kadar çok şeyi var ki makineli >>>>> > > > >> >>>tüfek >>>>> > > > >> >>>gibi >>>>> > > > >> >>> >>>art arda sıralıyor. >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> Ben de zaman zaman araya girip soru >>>>> > > >soruyorum-Petrol >>>>> > > > >> >>>olduğunu >>>>> > > > >> >>>nereden >>>>> > > > >> >>> >>>biliyorsunuz? >>>>> > > > >> >>> >>> "Bu bölgede İngilizler >>>>> > > >1967-87de petrol aramışlar.Açılan >>>>> > > > >> >>>kuyulardan >>>>> > > > >> >>> >>>gökyüzüne doğru 100 metre kadar petrol >>>>> > > > >> >>> >>> fışkırmış.Ardından >>>>> > > >kapatmışlar ve betonlamışlar. Benim >>>>> > > > >> >>>madenimin >>>>> > > > >> >>> >>>yanında da bu kuyudan var >>>>> > > > >> >>> >>> ve vanasını gelin birlikte >>>>> > > >açalım eğer beton ve civa basıp tıkamadılarsa bakalım ne kadar >>>>>petrol >>>>> > > >fışkıracak. >>>>> > > > >> >>> >>> Dönemin köylüleri arasında >>>>> > > >hâlâ yaşayan görgü tanıkları var >>>>> > > > >> >>>ve >>>>> > > > >> >>> >>>petrolün 100 metre kadar fışkırdığını >>>>> > > > >>görenler var. >>>>> > > > >> >>> >>> "Beşir Yılmaz konuştukça >>>>> > > >pür dikkat dinlemeye devam >>>>> > > > >> >>>ediyorum.." >>>>> > > > >> >>> >>> Vedat bey, asfaltit maddesi >>>>> > > >olan her yerde petrol vardır. Eğer petrol yoksa bana neden >>>>> > > >petrol çıkartma ruhsatı >>>>> > > > >> >>>vermiyorlar? >>>>> > > > >> >>> >>> Musul ve Kerkük' ün rakımı >>>>> > > >80-100 metre civarındadır.Cudi >>>>> > > > >> >>>Dağı'ndaki >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>petrolümüz resmen Irak'a doğru akıyor ve >>>>> > > > >> >>> >>> başta İngilizler ve ABD >>>>> > > >bunu biliyor.." >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz bugünlerde >>>>> > > >Silopi' ye bile zor gider hale >>>>> > > > >> >>>gelmiş. >>>>> > > > >> >>> >>> Devlet kamulaştırılacak >>>>> > > >diye el koyduğu madeni şimdi Turgay >>>>> > > > >> >>>>> > > > >> >>>Ciner >>>>> > > > >> >>>'in >>>>> > > > >> >>> >>>sahibi olduğu >>>>> > > > >> >>> >>> Park Holding'e devretmiş. >>>>> > > >Durum böyle olunca, Yılmaz da >>>>> > > > >> >>>dava üstüne >>>>> > > > >> >>> >>>dava açmış ve yürütmeyi >>>>> > > > >> >>> >>> durdurma kararı aldırmış. >>>>> > > > >> >>> >>> Eğer tekrar el konulursa >>>>> > > >AİHM''ye başvuracakmış. >>>>> > > > >> >>> >>> Kısacası madeninin peşini >>>>> > > >bırakmıyor ama artık bölgedeki aşiret ağaları da onun peşini >>>>> > > >bırakmaz hale getirilmiş.. Bütün dava tutanakları elimde >>>>> > > >okudukça dehşete kapılıyorum. >>>>> > > > >> >>>Şimdi >>>>> > > > >> >>> >>>sıkı durun... >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz Başbakan >>>>> > > >Tayyip Erdoğan' a bu durum üzerine >>>>> > > > >> >>>>> > > > >> >>>başvurmuş >>>>> > > > >> >>>ve >>>>> > > > >> >>> >>>dilekçe vermiş >>>>> > > > >> >>> >>> dilekçede aynen şöyle >>>>> > > >yazıyor.. >>>>> > > > >> >>> >>> "Bürokrasi ve çeteler >>>>> > > >milletin hak ve hukukunu aramaktan >>>>> > > > >> >>>bezdirmiştir. >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> Televizyonda ve basındaki >>>>> > > >konuşmalarınızda "hortumcu >>>>> > > > >> >>>çetelerin ve >>>>> > > > >> >>> >>> bürokrasinin üstüne >>>>> > > >gidilecektir" diyorsunuz . >>>>> > > > >> >>> >>> Millet buna çok seviniyor.. >>>>> > > >25 yıldır gasp edilen madenimiz >>>>> > > > >> >>>çete ve >>>>> > > > >> >>> >>>bürokratların, >>>>> > > > >> >>> >>> anayasa, kanunlar ve insan >>>>> > > >hakları hiçe sayılarak ihale >>>>> > > > >> >>>yolu ile >>>>> > > > >> >>> >>>peşkeş çekiliyor. >>>>> > > > >> >>> >>> Allah'a >>>>> > > > >>ve sizin yüksek adaletinize sığınıyorum." >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz devlet >>>>> > > >tarafından el konulan mallarını ve >>>>> > > > >> >>>bunun >>>>> > > > >> >>> >>>karşılığında devletin verdiği >>>>> > > > >> >>> >>> parayı yazıya >>>>> > > >eklemiş.. >>>>> > > > >> >>> >>> 1- 35 km yol yaptım. >>>>> > > > >> >>> >>> 2- 500 bin ton hazır >>>>> > > >çıkarılmış kömürüm var. >>>>> > > > >> >>> >>> 3- 3,5 milyon metreküp >>>>> > > >hafriyat yapılmış. >>>>> > > > >> >>> >>> 4- Mazot tankları. >>>>> > > > >> >>> >>> 5- Dinamit ambarı. >>>>> > > > >> >>> >>> 6- Kantar ve kantar binası. >>>>> > > > >> >>> >>> Resmi olarak bana ait olan >>>>> > > >ve vergisini ödediği madenimde >>>>> > > > >> >>>Bugüne >>>>> > > > >> >>>kadar >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> yaptığım işler vehalen bulunan demirbaş >>>>> > > >ve çıkarılmış maden içinde >>>>> > > > >> >>> >>> 5.800.800 TL. >>>>> > > >(Buna resmen gasp ve devlet terörü denir!) Beşir Yılmaz >>>>> > > >Başbakan Erdoğan'a yazdığı dilekçede devam >>>>> > > > >> >>>ediyor. >>>>> > > > >> >>> >>> "Bu para halen bankada >>>>> > > >duruyor. Buna rağmen Türkiye Kömür >>>>> > > > >> >>>İşletmeleri >>>>> > > > >> >>> >>> ihaleyi adamlarına ve >>>>> > > >hortumculara peşkeş çekiyor" >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz' ın bu >>>>> > > >başvurusuna Başbakan Erdoğan bugüne >>>>> > > > >> >>>kadar cevap >>>>> > > > >> >>> >>>vermemiş. >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz'dan al ve ABD >>>>> > > >bağlantılı şirketlere ver. Uranyum konusu da bir başka >>>>> > > > >>skandal. >>>>> > > > >> >>> >>> Güneydoğu resmen petrol >>>>> > > >denizi üzerinde ve Türkiye ABD >>>>> > > > >> >>>Firmalarının >>>>> > > > >> >>> >>>peşinde "bize petrol bul" diye >>>>> > > > >> >>> >>> yalvarıyor... İddialar >>>>> > > >devam ediyor:.6 mühendisin kafaları >>>>> > > > >> >>>kesildi. >>>>> > > > >> >>> >>> TPİK diye Türkiye >>>>> > > >Petrolleri'nin kurduğu bir kurum yurt >>>>> > > > >> >>>dışına >>>>> > > > >> >>> >>> petrol arama işlerine >>>>> > > >giriyor ve bugüne kadar milyar dolar >>>>> > > > >> >>>zarar >>>>> > > > >> >>> >>>ediyor. >>>>> > > > >> >>> >>> Beşir Yılmaz diyor ki: >>>>> > > > >> >>> >>> "Kimin hain kimin >>>>> > > >işbirlikçi olduğunu anlamak çok kolay! Eğer bölgede petrol >>>>> > > >yok ise neden bana petrol çıkartma >>>>> > > > >> >>>ruhsatı >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>>verilmiyor. >>>>> > > > >> >>> >>> Ruhsat verin 800 metreden >>>>> > > >petrolü çıkartmazsam ben bu >>>>> > > > >> >>>ülkeyi terk >>>>> > > > >> >>> >>>ederim. >>>>> > > > >> >>> >>> MTA yıllar önce sondaj >>>>> > > >yaptı 480 metrede su bulundu ve >>>>> > > > >> >>>ardından >>>>> > > > >> >>>delici >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> aletin ucu kırıldığı için >>>>> > > >sondaja son verildi.Herkes bilir >>>>> > > > >> >>>sudan >>>>> > > > >> >>>sonra >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> petrol gelir. Biz yerli >>>>> > > >teknoloji ile 1200 metreye kadar >>>>> > > > >> >>>sondaj >>>>> > > > >> >>> >>>yapabiliriz >>>>> > > > >> >>> >>> kimseye ihtiyacımız yok. >>>>> > > >İzni versinler siz görün petrol >>>>> > > > >> >>>nasıl >>>>> > > > >> >>> >>>fışkıracak.. >>>>> > > > >> >>> >>> " Bu görüşmemizden bir gün >>>>> > > >sonra >>>>> > > > >>Beşir Yılmaz tekrar aradı >>>>> > > > >> >>>ve >>>>> > > > >> >>>Soma'da >>>>> > > > >> >>> >>>görevli bir mühendis >>>>> > > > >> >>> >>> ile görüşmemi isteyerek >>>>> > > >telefon numarasını verdi. >>>>> > > > >> >>> >>> Adını burada yazmak >>>>> > > >istemiyor.Mühendis ile görüşmemde daha >>>>> > > > >> >>>da >>>>> > > > >> >>>çarpıcı >>>>> > > > >> >>> >>>gerçekler çıktı >>>>> > > > >> >>> >>> ortaya.Altı ay kadar önce >>>>> > > >Cudi dağları eteklerinde bulanan >>>>> > > > >> >>>6 insan >>>>> > > > >> >>> >>>iskeletinin ne >>>>> > > > >> >>> >>> olduğunu bilip bilmediğimi >>>>> > > >sordu. >>>>> > > > >> >>> >>> Ben de "bilmiyorum" dedim. >>>>> > > >Mühendis ekledi "Bu iskeletler >>>>> > > > >> >>>18 Yıl >>>>> > > > >> >>>önce >>>>> > > > >> >>> >>>Cudi Dağı'nda kaybolan 6 >>>>> > > > >> >>> >>> Türk petrol mühendisinin >>>>> > > > >>iskeletleri. Kafaları kesilerek >>>>> > > > >> >>>öldürülmüş.." >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> Dondum kaldım. Ne >>>>> > > >diyeyim.Kendisi de mühendis olduğu için >>>>> > > > >> >>>yalan >>>>> > > > >> >>> >>>söylemiyordur >>>>> > > > >> >>> >>> diye düşündüm..Ardından >>>>> > > >devam etti.. "Vedat bey Türkiye >>>>> > > > >> >>>maden >>>>> > > > >> >>> >>> bakımından dünyanın en >>>>> > > >zengin ülkesi. Siz Ödemiş >>>>> > > > >> >>>yakınlarındaki >>>>> > > > >> >>>Bozdağ >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>> 'ın dünyanın en büyük altın >>>>> > > >rezervi olan dağlarından biri >>>>> > > > >> >>>olduğunu >>>>> > > > >> >>> >>>biliyor musunuz? >>>>> > > > >> >>> >>> Ama bu madenleri kimse >>>>> > > >çıkaramaz. Hatta bu konunun üzerine >>>>> > > > >> >>>giden >>>>> > > > >> >>> >>>gazeteciler öldürüldü. >>>>> > > > >> >>> >>> Uğur Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kısa bir >>>>>süre >>>>> >önce >>>>> > > > >> >>>bu >>>>> > > > >> >>> >>>madenler üzerine >>>>> > > > >> >>> >>> gittiğini biliyorsunuz her >>>>> > > >halde..." İlgiyle dinledim. O >>>>> > > > >> >>>kadar >>>>> > > > >> >>>çarpıcı >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>>> > > > >> >>> >>>şeyler >>>>> > > > >> >>> >>> anlattı ki, yazmaya >>>>> > > >sayfalar yetmez.İddiaların hepsinin >>>>> > > > >> >>>belgeli >>>>> > > > >> >>> >>> olduğunu söyleyen bu >>>>> > > >mühendis,gazete ve televizyon >>>>> > > > >> >>>kanallarında >>>>> > > > >> >>> >>>hiçbir >>>>> > > > >> >>> >>> gazetecinin bu yönde bir >>>>> > > >haber yapamadığını ve milletin >>>>> > > > >> >>>resmen >>>>> > > > >> >>> >>> uyutulduğunu örneklerle >>>>> > > >anlattı. Beşir Yılmaz'a son sözüm " Bana >>>>> > > > >>anlattıklarınızı Genelkurmay''a anlatınız mı?" oldu. >>>>> > > > >> >>> >>> Aldığım cevap da aynen şöyle.. >>>>> > > > >> >>> >>> " Vedat bey her şeyi >>>>> > > >belgeleriyle birlikte bir kaç kez >>>>> > > > >> >>>askeri >>>>> > > > >> >>> >>>büyüklerimize anlattım >>>>> > > > >> >>> >>> ama bugüne kadar bir arpa >>>>> > > >boyu ilerleme kaydedemedik!".. Ne diyeyim, bu milleti >>>>> > > >korumaya yemin etmiş olanlar >>>>> > > > >> >>>utansın!.. >>>>> > > > >> >>> >>> Son sözüm: "ABve ABD , >>>>> > > >PKK''yı boşu boşuna özellikle bu >>>>> > > > >> >>>bölgede >>>>> > > > >> >>> >>> güçlendirip milletin başına >>>>> > > >bela etmedi. >>>>> > > > >> >>> >>> Bölgeye gelecek barış >>>>> > > >ortamı Türkiye''yi ekonomik olarak >>>>> > > > >> >>>uçuracak >>>>> > > > >> >>> >>>gelişmelere >>>>> > > > >>gebedir!.."
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.