Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EKOLOJİK DENGELERİMİZ Mİ BOZULUYOR?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bazı şeyleri düşünemiyor muyuz yoksa başımıza geldikten sonra mı düşüneceğiz?Son yıllarda denizlerimizde çok değişik canlı varlıkların yaşamaya başladıklarına inanıyorum.

Son kısa bir tailde deniz canlılarının çeşnilerinin arttığına tanık oldum.Kirlenmenin had safhada olduğu ve bu konuda duyarsızlığın da had safhada olduğu bir ülkedeyiz.

Deniz aşırı ülkelerden gelen gemilerin ellerini kollarını sallarak ve hiçbir dezenfekteden geçmeden yolgeçen hanına çevirdikleri bir ülkede yaşıyoruz.Gemilerlin diplerine yapışan canlılar sanırım ülkemizin kıyı sahillerinde kendilerinin yaşayabilecekleri yerler bulmakta hiç zorlanmıyorlar.Garip prizma görüntülü ve değişken ışıklı saydam deniz canlılarının marmaranın güney sahillerinde yoğunlaştığını görünce böyle bir başlık yazmak istedim.

60 cm çapında ve değişken renklerde 110 cm'i bulan deniz analarını yıllarca görmemiştim en azından insanların denize girdikleri yerlerde ama artık varlar.

Kimbilir bilmediğimiz ne tür yabancı canlılar gelmeye başladı.En azından bogazdan gececek gemilerin alt kısımlarının dezenfekte edilebileceği bir karantina havuzlarınin bogazlar dışında kurulması bu kirliliğe ciddi bir dur diyeceği kanısındayım.Marmarayı korumalıyız.

Bu konuya gerekli duyarlılığı göstermeliyiz sevgili dostlar yoksa denize girmek yakın bir gelecekte hayal olacaktır.

sevgilerimle

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Marmara üniversitesi'nin 17 agustos 2006 hürriyet gazetesindeki deniz araştırmalarının vahim ve hazin sonucu

Yrd. Doç. Dr. Topaloğlu, “Bununla birlikte Kızıldeniz’den giren terörist yosun dediğimiz ‘Caulerpa Racemosa’ da buralara kadar gelmiş ve hızla yayılmaya başlamış. Yaptığımız dip araştırmalarında aşırı kirlenmeler nedeniyle oksijen miktarının zeminde yaşamlarını sürdüren canlılar açısından neredeyse yok denilecek kadar azaldığı ortaya çıkması deniz kirliliğine yönelik tehdidin boyutlarını ortaya koydu” diye ekledi.

Yazık,cok yazık bu ülkenin,bu güzelliğinin günden güne yokolmasına seyirci olanların,hala evrim - fetullah gülen-pkk-adnan hoca gibi konularda yüzlerce yazı yazmasını resmen kınıyorum.

GELECEK KUŞAKLAR BIRAKILAN ÇÖPLÜK İÇİN GEÇMİŞİ ELEŞTİRİRKEN GERİDE OLANLAR İÇİN GURUR DUYACAKLARINI HİÇ SANMIYORUM.

BU KADAR DUYARSIZ BİR FORUMDA YAZI YAZMAK BİLE İÇİMDEN GELMİYOR.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.