Φ kralx Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Sen heryere göklerle ilgili cevap gelmedi yazarsan, bende her yere cevap yazmak zorunda değilim... Bir çok yere yazdık.. Git oku dicemde zaten okudun.. Maksadın o değil.. Yazalım gitsin.. Güya cevap verilemedi görüntüsü verelim dimi.. Çok fazla bu zeka... Saygılar... Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Bir kere Kur'an Muhammed döneminde kitap haline getirilmemiştir. O yüzden kitabı alıp, senin deyiminle "edit etme" şansı yoktu. Bunu mükerrer ayetlerden de anlayabilirsin. Sen bakma 6 bin küsür ayet olduğuna. İçinde bir çok tekrarlanan ayetler vardır. Evet, bir kelime alınıp 10 cümlelik yorumlar yapılabiliyor. "O ayet o anlama gelmez, şu şekilde anlamak gerekir" gibilerinden komik, zorlama yorumlar yapılabiliyor. Bu da Kur'an'ı anlaşılamaz bir bilmece-bulmaca kitabı yapıyor. Birbirinden kopuk, bir çok tekrarların olduğu ayetlerle dolu bir kitap. Ne kadar okursan oku, başkalarının yardımı olmadan anlayamayacağın bir kitap. Sözde "apaçık"... Sizce neden bir yığın kutsal emanet var da, ayetlerin ilk yazılı olduğu kemik,deri vs. parçalar yok? Hangi amaçlarla imha edilmişler? Bu kutsal(!!!) emanetlere nasıl kıymışlar? Bu arada göklerle (!!!) ilgili ayetleri açıklayacak biri çıkmadı hala... Kur'anin Muhammed doneminde kitap haline getirilmemis olmasi, yine de senin ortaya cikarmis oldugunu zannettigin o 1000 yil 50.000 yil farkliliginin bunu vucuda getiren insanlar tarafindan farkedilemeyecegini ispatlamiyor. Yine soyluyorum. Ister Muhammed yazmis olsun ister Ali ister Veli. Isterse de ayri ayri yazilanlar bir araya gelmis olsun. Dedim ya bu kadar buyuk bir davaya hizmet etmek icin yazilmis bir seyde sence bu kadar bariz bir hata olmasi mumkun mu? Diyelim Allah boyle birsey gondermedi. Insanlar kendilerini kastilar, Muhammed onderliginde bir araya geldiler ve birseyler yazildi degil mi? Yani sonucta bir davaya inanmak ve bir yola cikma var. Ve bayaa da ciddi bir yola cikis. Etrafinda kavimleri binleri milyonlari toplamak arzusuyla bir yola cikis... Bunca zahmet bunca istek ve cabaya ragmen diyorum, yazilan bir eserde sence bu denli bariz, ayan beyan bir hataya meyil verir miydi bunu yapanlar? Cok mu salakmis bunu yazanlar? Yani yuzyillar icerisinden bir yamyam cikti bundaki hatayi ortaya cikaran. Sen gercekten oyle olduguna inaniyorsan kendinle bayaa gurur duyuyor olmalisin. bir de takmisin goklerle ilgili ayetleri aciklayan cikmadi diye. Bu sitede her ayeti ve her kelimeyi tek tek aciklamayi misyon edinmis ya da buna muktedir bir insan iddasi gormedim zaten. Hadi sunu aciklayin da gorelim diye bir iddayi yersiz buluyorum. Kimse Kur'an tefsircisi degil burada. Inanclar tartisiliyor. Kimsenin de her ayeti detayiyla aciklayabilirim diye bir iddasi oldugunu sanmiyorum. Ama sen eger ilk olusumu, ilk hucreyi, ilk canli organizmanin olusumunu ne kadar mantikla anlatabilirsen burada bu sorulari sordugun insanlar da o derece cevap verebilirler. Sen onu anlat biz de bunu anlaticaz o zaman diye yaklasirsak zaten sona varamayiz. Sen de bu soruyu cevaplayamazsin. nereden geldik sorusunu. Evrim diye tutturdugun konuyu bir kenara birak. Olusumu acikla once. Su an yeryuzunun en akilli yaratigi olan insan bile onca teknolojisine ragmen bir sac teli yapamiyorsa, insanin bile var olmadigi bir zamanda nasil meydana gelmis onca degisik organizma? Bi de bir merakim var. Simdi Muslumanligin icinde inanmayani inandirmak ya da yardimci olmak sevap kabul ediliyor. Yani inananin buradaki cabasinin icinde icten ice bir sevap beklentisi olabilir. O niyetle yapan vardir yoktur bilemem de sonucta bir getirisi var inancimiza gore. Senin inanani inandirmamaya calismanin icinde nasil bir beklenti var? Yani daha genel soylemek gerekirse, inanmanin icinde bir kazanc var bize gore. Inanmamak icinde ise yok olup gitmek var. %50 - % 50 diyelim. Yani %50 sen haklisin %50 biz hakliyiz diyelim. Simdi senin %50 de hic bir getiri yok. Bizim %50 de ise bir ihtimal de olsa bir kazanc soz konusu. E niye senin %50 yi seceyim. Piyango gibi... Ya cikarsa???? Ya cennet ve cehennem varsa? Ya bundan sonraki hayat varsa? Bayaa bi bozuma ugramaz mi insan? onu merak etttim bi... Bi de sen boyle korktugun zamanlarda naaparsin onu merak ediyorum. Mesela ben cok ucaga biniyorum. Odum patliyo her seferinde. Hayatim ucaklarda gecti ama hic alisamadim. Okyanus ustunde falan turbulance oldugu zamanlarda ucak dusecek gibi oldugunda veya daha once vefat etmis hasta yakinlarimin basinda onlara sifa dilerken, deprem olurken bu siginma hissi otomatikman geliyor. dua ediyorsun. birine birseye yakariyorsun. o icimde. o siginma ve ait olma, yakarma hissi sende yok mu? sen zorda kalinca naapiyorsun? valla cok merak ettim. Sevgiler, donna Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Mealini okuyoruz zaten merak etme... Ama mealini okumakla yetmiyor ki, illa tefsire bakman gerekecekmiş. Çünkü okuduğun ayetler, okuduğun anlama gelmiyormuş. Başka anlamlara geliyormuş, onları da tefsirciler (yorumcular) biliyormuş. Çünkü tanrı yeterince açık yazmamış. Bu arada hatırlatayım göklerle(!!!) ilgili ayetlere cevap gelmedi hala. Allah yeterince açık yazmamışta tefsirciler nerden biliyor. arapçada olupta türkçede olmayan kelimeler var bunları direk olarak türkçeye aktaramıyorsun. o yüzden tefsire ihtiyaç duyuluyor bu kadar basit. Kuran da senin ihtiyacın olan kadarı açık olarak yazılmıştır. bu arada göklerle ilgili neye cevap gelmedi. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Ya varsa? Peki ya budistlerin inancı doğruysa, ya da hinduların? O zaman hepsine birden iman edelim. Yok böyle bir şey. İşte sizi inanmaya iten de bir şeylere sığınma ihtiyacıdır. Ölüm korkusu, kendinden daha güçlü bir varlık olduğuna, ve kendine zarar vereceğinden korkma fobisi. İlkçağlardan beri vardır bu korku ki, zaten dinlerin çıkış noktası da budur. Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Ya varsa? Peki ya budistlerin inancı doğruysa, ya da hinduların? O zaman hepsine birden iman edelim. Yok böyle bir şey. İşte sizi inanmaya iten de bir şeylere sığınma ihtiyacıdır. Ölüm korkusu, kendinden daha güçlü bir varlık olduğuna, ve kendine zarar vereceğinden korkma fobisi. İlkçağlardan beri vardır bu korku ki, zaten dinlerin çıkış noktası da budur. Bi dolu sey yazdim orda. Sen azicik isine gelene cevap verip isine gelmeyene vermiyosun gibi bir dusunce olustu bende. Yanlis miyim acaba? Senin basit bir olusum sorusuna verecek bir cevabin olmaliydi. Hani bizim goklerle ilgili verecek cevaplara karsilik senden istedigim bilgiler. Yok mu? Tamam o zaman bulunana kadar biz Allah'a inanmaya devam edecegiz. Bir de senin ortaya cikardigin 1000 yil 50.000 yil rezaleti vardi ya. O kitabi yazanlarin bu muthis dikkatsizligi uzerinde konusacaktik. O da yok satirlarinda. bizi inanmaya iten seyin inanma ihtiyaci oldugunu yazan zaten benim. Tekrara hic gerek yok. Ben sadece korktugun anlarda sen naaparsin diye samimi bir soru sormustum. Bunun icinde ne alay ne yergi ne de bir saldiri vardi. Hala merak ediyorum. Bir diger sorum da senin Allahin olmadigini ispattaki kazancinin ne oldugu merakiydi. Hani bizde kazanc var demistim kendimize gore. Sizinkinde ne var demistim. O da gercekten samimi bir soruydu. Ama alamadim cevap. Belki hizli okudun uzun yazmistim biraz gormedim. Valla bak hala merak ediyorum ozellikle bu son ikiyi. Sevgiler. donna Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Yamyam iki üstteki Donanın iletisini oku.. Sana başka bişey demiyorum.. Ben bıktım arkadaş.. Hadi eyvallah.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.