Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Düzgün klasik bir bardak alın ve ağzına kadar su doldurun.Şimdi hiçbir alet veya yardımcı ekipman kullanmadan bu bardaktaki suyun yarısını (Tam olarak) boşaltın.. Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 bu kadar basit bir soru beklemezdim senden ......bardak dibini görür görmez doşaltmayı sağlayabiliriz...resmini çizmeye calıştım ama beceremedim ...fizikte görmüştümm bunu... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Cevabını anlamadım.Biraz daha açıklayıcı yazar mısın.. Alıntı
Φ Angel Of Hunter Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Bardağı tamamen su ile doldururuz ve bardağın dibindiki daireninhizasına kadar yan yatırarak suyu boşaltırız. böylece bardağın yarısı kadar su kalmış olur. bardağı düzeltip bu noktadaki su seviyesini işaretleriz.(bu aynı bir dikdörtgeni köşegen ile ikiye bölmek gibi) Daha sonra bardaktaki bütün suyu boşaltırız ve bardağı yan çevirerek işaretlediğimiz yer ile tabandaki dairenin hizasına kadar su ile doldururuz, bu da bardağın 1/4 üne denk gelir. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Bardağı tamamen su ile doldururuz ve bardağın dibindiki daireninhizasına kadar yan yatırarak suyu boşaltırız. böylece bardağın yarısı kadar su kalmış olur. bardağı düzeltip bu noktadaki su seviyesini işaretleriz.(bu aynı bir dikdörtgeni köşegen ile ikiye bölmek gibi) Daha sonra bardaktaki bütün suyu boşaltırız ve bardağı yan çevirerek işaretlediğimiz yer ile tabandaki dairenin hizasına kadar su ile doldururuz, bu da bardağın 1/4 üne denk gelir. İşte bu,tebrik ederim.. Ayrıca sormadığım halde çeyrek bardak suyu nasıl hesaplayacağımızı da yazmışsın,buna da ayrıca teşekkür ederim arkadaşım.. Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2006 taurusmutus benimkinden bir farkı varmı bana anlayamadım bahanesini başkası verse anlardımda sen olunca başka oluyor............... Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 ya bişi sorcam klasik bardakların dibinin çapı ağzının çapından küçük değil mi? Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 altı ve üstü cember şeklindeyse küçüklükleri önemli değil Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 bence önemli. ama yine de bi denerim... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Musatafa bardağa 2 boyutlu bakarsan dediğin doğru olur ama 3 boyutlu düşün bakalım..???? Bunun cevabı verilmiştir... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 ya bişi sorcam klasik bardakların dibinin çapı ağzının çapından küçük değil mi? altı ve üstü cember şeklindeyse küçüklükleri önemli değil Musatafa bardağa 2 boyutlu bakarsan dediğin doğru olur ama 3 boyutlu düşün bakalım..???? Bunun cevabı verilmiştir... Bence iki boyutlu da 3 boyutlu da baksanız bardağın alt ve üst çapları eşit değilse ikiye bölme işleminde hata olur, hem de epeyce yani göz kararı bölsek daha doğru olur selamlar... Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Bence iki boyutlu da 3 boyutlu da baksanızbardağın alt ve üst çapları eşit değilse ikiye bölme işleminde hata olur, hem de epeyce blushing.gif yani göz kararı bölsek daha doğru olur selamlar... yanlış düşünüyorsun arşivlerden soru getiriyorsun güzel birşey ama soru zaten bir bilim dalınca sorulmuş bir soru. bunu fizik zaten açıklamış. arkadaşlarda Aydınlatmış... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 yanlış düşünüyorsun arşivlerden soru getiriyorsun güzel birşey ama soru zaten bir bilim dalınca sorulmuş bir soru. bunu fizik zaten açıklamış. arkadaşlarda Aydınlatmış... alt çapı 5 cm üst çapı 8 cm olan su bardağıyla deneme yaptım suyun miktarını digital mutfak terazisiyle ölçtüm sonuç: tam bardak dolusu su = 368 g eğilerek yarısı boşaltılmış su = 128 g yani suyu ikiye böleyim derken yaklaşık 2/3 ünü dışarı dökmüşüm bahsettiğiniz hangi bilim dalıysa duyurulur gerçi fizik bilimi niye geometri sorusuyla ilgileniyo ki Alıntı
Φ ANUBİS Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Peki bardak ağırlığını hesaba kattın mı? Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Ben de bardağın alt ve üst çaplarının eşit olması gerektiğine inanıyorum. Deneylede kanıtlanabiliyor. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Peki bardak ağırlığını hesaba kattın mı? yapmayın arkadaşlar zaten 368 ve 128 gramların içinde bardağın ağırlığı da olmuş olsa oran (128-x)/(368-x) hesabıyla 1/3 den daha da düşük çıkar. zaten terazide dara alma fonksiyonu var. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.