Jump to content
Sign in to follow this  
antiarabesk

Susamlı lzgara Tavuk tarifim

Recommended Posts

Susamlı lzgara Tavuk

 

1. İşe yemeğe adını veren susamlardan başlayın. Yağsız teflon bir tavada 2 yemek kaşığı susamı renkleri değişene kadar kavurun. Susamların yarısını havanda döverek toz haline getirin, diğer yarısını da bir kenara koyun. Diğer taraftan 3-4 diş sarımsağı iyice ezin. Büyükçe bir kap alıp içine dövülmüş susam, sarrnısak. 1 tatlı kaşığı ezilmiş zencefil. 2 yemek kaşığı soya sosu. 2 yemek kaşığı susam yağı, 1 yemek kaşığı şeker, bir miktar tuz. karabiber ve 50 mİ kadar suyu koyun ve iyice karıştırın.

 

2. Sıra geldi tavuklara. 3-4 adet derisi sıyrılmış tavuk budunu hazırlamış olduğunuz sosta marine edin.

 

3. Izgarayı orta derecede bir ısıya ayarlayın ve tavuklar çıtır hale gelene kadar kızartın.

 

19523218721_af17bec7ca_o.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.