Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Matematik sorusu..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hikaye bu ya;bizim Mustafa ile Mülteci aynı apartmanda oturuyorlarmış.O apartmanda yönetici olan yumote de bunların matematik bilgilerini beğenmiyor ve nasıl bir soru sorsam da bunları mat etsem diye düşünüyormuş.Neyse birgün ikisiyle kapıda karşılaşmış ve hemen 2 kağıda bişeyler karalayarak Mustafa ve Mülteci'ye vermiş.Mustafa'ya;

--Bak bu Taurus'un 2 kızının yaşlarının toplamı..Diyerek kağıdı uzatmış.Mülteci'ye de;

--Bu da Taurus'un 2 kızının yaşlarının çarpımı..Demiş.--Bulun bakalım matematikçiler kızların yaşlarını..

Mülteci:

--Bu çarpım kızların yaşını bulmama yetmez..Demiş.

Mustafa:

--Bu toplama cevap verebilmem için yeterli değil..Demiş.

Bunun üzerine Yumote:

--Umulduğu kadar iyi değilmişsiniz,şaşırdım..Deyince,Mülteci tamam tamam buldum,işte cevap demiş..

Cevap:???

NOT:Adı geçen şahısların gerçekleriyle bir alakası yoktur..:w00t:

Gönderi tarihi:

Hiçbir eksiklik yok arkadaşım..

(Bütün harfler yerinde kullanımıştır.. :w00t::D:P )

taurud dence bi ekdiklik yok mu soru da

Gönderi tarihi:

Hikaye bu ya;bizim Mustafa ile Mülteci aynı apartmanda oturuyorlarmış.O apartmanda yönetici olan yumote de bunların matematik bilgilerini beğenmiyor ve nasıl bir soru sorsam da bunları mat etsem diye düşünüyormuş.Neyse birgün ikisiyle kapıda karşılaşmış ve hemen 2 kağıda bişeyler karalayarak Mustafa ve Mülteci'ye vermiş.Mustafa'ya;

--Bak bu Taurus'un 2 kızının yaşlarının toplamı..Diyerek kağıdı uzatmış.Mülteci'ye de;

--Bu da Taurus'un 2 kızının yaşlarının çarpımı..Demiş.--Bulun bakalım matematikçiler kızların yaşlarını..

Mülteci:

--Bu çarpım kızların yaşını bulmama yetmez..Demiş.

Mustafa:

--Bu toplama cevap verebilmem için yeterli değil..Demiş.

Bunun üzerine Yumote:

--Umulduğu kadar iyi değilmişsiniz,şaşırdım..Deyince,Mülteci tamam tamam buldum,işte cevap demiş..

Cevap:???

NOT:Adı geçen şahısların gerçekleriyle bir alakası yoktur..:w00t:

0+0=0

0*0=0 olabilirmi?yeni doğan ikizler için :P

Gönderi tarihi:

bişi sorcam. bu iki kişi (yani benle multeci) birbirlerinin kağıtlarına bakamıyorlar di mi?

Gönderi tarihi:
0+0=0

0*0=0 olabilirmi?yeni doğan ikizler için

YAw kağıtlarda toplamın ve çarpımın 0 olduğunu görseler zaten onlarda hemen yanıt vermezmiydi..;)

bişi sorcam. bu iki kişi (yani benle multeci) birbirlerinin kağıtlarına bakamıyorlar di mi?

Di,bakmıyorlar..:P

Gönderi tarihi:

hmmmm o zaman iki bebekten birisi daha 1 yaşını doldurmamıştır. yani 0 yaşındadır.

o yuzden mustafanın kağıdında 0 , mültecinin kağıdında da başka bir rakam yazmaktadır.

mustafanın kağıdında 0 yazdığı için cevap veremediğini anlayan mülteci iki kızın yaşlarını söylemiştir...

mesela yaşları 0 ve 9 ise

mustafada 0

mültecide 9 yazar.

mustafanınki iki kızın yaşlarının çarpımı olduğu için mustafa hiçbir şekilde cevap veremez. bunu anlayan mülteci de birisi 0 diğeri 9 der. doğru mudur?

Gönderi tarihi:

sen şu mültecinin kağıdında ne yazdığını söylesene bana. ben de yaşını söyliyim o zaman :D

Gönderi tarihi:
sen şu mültecinin kağıdında ne yazdığını söylesene bana. ben de yaşını söyliyim o zaman :D

Hiç uğraşma istersen,direkt cevabı vereyim he.. :w00t::lol::lol:

Gönderi tarihi:

oluuur :D iyi de mülteci elindeki kağıda bakıp da söylemiş yaşları ben kağıda bakmadan nasıl söliyim :P

Gönderi tarihi:

Cevaplarına çözüme nasıl ulaştığını da yazmalısın arkadaşım..;)

Gönderi tarihi:

mülteci'nin elindeki çarpımın 1,2,3,4,5,6,7,8,9 olabileceği düşünelim.

mülteci ilk seferinde bilemediği için asal sayıları atalım.örnek 3 olsaydı 3*1=3 olduğu için cevabı 3 ile 1 olurdu,asal sayıları attığımızda geriye 4,6,8,9 kalır.şimdi elinde mültecinin elinde 4 olduğunu varsayalım.

o zaman taurusun elinde yazan kağıtta 4(2+2) yada 5(4+1) olması gerekir. taurusun elinde 4 olduğunu varsayalım.4=3+1 yada 2+2 .3+1 olsaydı mültecinin kağıdında 3 yazardı ve hemen 3 ile 1 yaşlarında olduğunu söylerdi.2+2 olsaydı bu sefer taurus ikiz olduklarını söyleyip yaşları 2 derdi.bu 4 olasılığı gitti.demekki kağıtta 5 yazması gerekli 4+1 yada 3+2 dir.mültecininde kağıdında 4 yazdığına göre cevap 4 ile 1 olur.

eğer mültecinin kağıdında 6 olsaydı,taurusun elinde 5 ile 7 olması lazımdı,7 olasılığını düşünürsek 3+4,5+2,6+1 olduğundan mültecinin bu soruyu çözmesi imkansızdı.sadece varsayımlarla konuşurdu.taurusun cevabındanda gidilse aynı mantıkla yapılabilirdi..

sorunun cevabını anlatması çözmesinden daha zor.....

Gönderi tarihi:

Uğraşmışsın ama yanlış cevap arkadaşım,yine de zahmetin için teşekkürler.. :clover:

Gönderi tarihi:

BU SORUYU METİN VE ÇETİN OLARAKZAMAN GAZETESİNDE GÖRMÜŞTÜM SÖYLEMİYEYİM DEDİM AMA YORDUN BENİ.............YANİ BU SORU SANA AİT DEĞİL..............TAURUSCUĞUM............

Tabiki bana ait değil.. :D Ama ben Zaman gazetesi okumam ve zaman gazetesinde bu soruyu yayınlayan kişiye de ait değil emin ol.. :w00t: Neyse,cevabı da verseydin be MÜLTECİ'CİİİİM.. :P

Arkadaşım takılıyorum sana kızma sakın.. :clover:

Gönderi tarihi:

Bu çarpım kızların yaşını bulmama yetmez..Demiş.

demekki birden fazla ihtimalli olan sayılar çarpımı bu sayı ,yani bu sayının asal bir sayı olma olasılığı

yok. olmuyacak dediğim çarpım ve çarpım asal olmuyacagına gore bu sayılar arasında asallar ve 1 yer almayacak.

Mustafa:

--Bu toplama cevap verebilmem için yeterli değil..Demiş :sweatingbullets:

buna gore

toplamadaki sayı 1 den fazla yani 0 ve 1 degil. şimdi elenen sayılara bakalım 0.123579...

Çarpımdaki adamın bunu bulmasını saglayan sebep bu sayıların ve sıfır ın elemiş olmasıdır mustafanın konusmasından sonra.

Gönderi tarihi:

1 bence soru eksik multecinin ben bulabilirim demesi mustafanında ben buldum demesi gerekiyor eğer benim dediğim gibiyse cevap 4 ve 9. asal sayılarla 0 ın olmayacağı acıklanmış demek ki multeci sayının ekokunu almış ve çok fazla bir ihtimal çıkmamış..en mantıklısını denediğimizde. multecideki sayı 36 mustafadaki 13.......... yanlışsada canın sağolsun......

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.