Φ asterix Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 GECELEYİN Geceleyin karanlıkta Suya attım ben sesimi Türkü oldu birdenbire Denizinden geçen gemi Geceleyin karanlıkta Gülümsedim buluta ben Saçlarına düşen yağmur Gökkuşağı oldu birden Geceleyin karanlıkta Yıldız tuttum gök içinde Işığını sana vurdu Bir gül açtı yüreğinde Ülkü TAMER Bu şiiri, şarkı olarak Zülfü Livaneli'den dinlemiştim, çok da hoşuma gitmişti... geçenlerde Eskihisar-Topçular arası arabalı vapurdayken, gece vakti ayın ışıltısı denize vururken kendi kendime mırıldanmaya başlamıştım... Paylaşayım istedim işte... Mazmahor'dan öte giden yol uzun Yürü atım rahvan atım tez yürü Gece vakti Azrail'de kol uzun Yürü atım rahvan atım tez yürü Gün tükendi karşı dağın ardında Koca yürek bir tek kurşun derdinde Ölse gerek yiğit kendi yurdunda Yürü atım rahvan atım tez yürü Mazmahor'un beri yanı üç söğüt Su ılınır yaprak açar bir ağıt Kalır isem bu yollarda yasım tut Yürü atım rahvan atım tez yürü Söz: Ülkü Tamer Müzik: Zülfü Livaneli "Ölse gerek yiğit kendi yurdunda" Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 BENİ BEKLEDİNSE Sevda değildi bu Sanki bir düştü Sürecek diyordum Sonsuza kadar Takvim yaprağına Ayrılık düştü Aramıza girdi Bu kara duvar Beni bekledinse Yağmurda karda Beni bekledinse Deli rüzgarda Beni bekledinse Yorgun yıllarda Susuz yüreğimde Çiçekler açar Yüzün ay ışığı vuran bir koydu Saçların gecede saman yoluydu İçin güneşlerle dolu doluydu Önce gözlerine gelirdi bahar Beni bekledinse Yağmurda karda Beni bekledinse Deli rüzgarda Beni bekledinse Yorgun yıllarda Susuz yüreğimde çiçekler açar Çorak yüreğimde çiçekler açar ÜLKÜ TAMER Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 sizler birer harikasınız! yüreğinize gönlünüze sağlık Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 USUR OLUM BILE Bir ormanda tutup onu Bagladilar agaca Yumdu sanki uyur gibi Gozlerini usulca Bir soguk yel eser Usur olum bile Anlatir akan kani Beyaz sesiyle Diz coktuler karsisina Sonra ates ettiler Parcalanan yuregine Yuva kurdu mermiler Bir soguk yel eser Usur olum bile Anlatir akan kani Beyaz sesiyle Gelip kondu bir guvercin Ellerine o gece Kirmizi bir celenk oldu Bileginde kelepce Bir soguk yel eser Usur olum bile Anlatir akan kani Beyaz sesiyle Ulku Tamer (1974) BİR TANE DAHA UYKU Bana cicek gonderme Bir kus agaci gonder Dallarinda gezinsin Ku"l rengi guvercinler Konsunlar yastigima Uyutmak icin beni Sirtlarinda kus tuyu Gagalarinda ninni Kaldirip yatagimi Ucursunlar goklere Kendimi yildizlarda Bulayim birdenbire Bana cicek gonderme Bir kus agaci gonder Alnima dokunanlar Iyilesmis desinler Ulku Tamer (1974) Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 sağolun dostlar paylaştığınız için, elinize yüreğinize sağlık... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Ben Sana Teşekkür Ederim Ben sana teşekkür ederim, beni sen öptün Ben uyurken benim alnımdan beni sen öptün Serinlik vurdun korulara, canlandı serçelerim Sen mavi bir tilkiydin, binmiştin mavi ata, Ben belki dün ölmüştüm, belki de geçen hafta. Sen bana çok güzeldin, senin ayakların da. Şair : Ülkü Tamer dostça kal.....hoşçakal Alıntı
Φ sebla Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 DENİZİN VE AŞKIN DALGALARI ölürsem senin bildiğin bir suya at beni dolaşayım bütün denizlerini yüreğinin, kaplayan sessizlik olsun aşkımın dikenlerini. çünkü denizin ve aşkın dalgaları gözlerinin ölümsüz külüne çıkar, senin göğsüne kıvrılır, tavşanlara kıvrılır yaşama kanı aydınlığa çıkar. çıkar toprağımdan ülkemi, uçayım çiftliklerine yüzünün, gümüş ormanlarına gökyüzünün. Ülkü TAMER sevgiler size Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 NEFES Dağın uykusuna, kuşun gözüne, Sabahın sesine, taşıdım seni. Kerem’in yaralı, ince dizine, Irmağın yasına taşıdım seni. Canın içinden, canımı duyan, Canımın içine taşıdım seni. Elma kabuğunda, nar tanesinde, Gizlenen mermere taşıdım seni. Gecenin ördüğü, gün kafesinde, Dolaşan kedere taşıdım seni. Canın içinden, canımı duyan, Canımın içine taşıdım seni. Arının yazına, kışın otuna, Yaprağın güzüne taşıdım seni. Yürekten yüreğe mekik dokuyan, Sevginin göçüne taşıdım seni. Canın içinden, canımı duyan, Canımın içine taşıdım seni. Ülkü TAMER Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.