Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

sizce örümcek o kusursuz ve mimarlık harikası olan ağını nasıl örüyor. hiçbir hata yapmadan bunu nasıl yapıyor.

Canlıların yaşam savaşında ayakta kalabilmeleri için bazı yetenekleri ve fiziksel özellikleri vardır. Yılanların zehiri, kaplumbağanın kabuğu, yarasaların radar sistemi, kedigillerin çevikliği ve pençeleri vs.vs. Örümceğin de ağı vardır. Bu sayede yaşam mücadelesi verir. Hepsi bu.

Gönderi tarihi:

Canlıların yaşam savaşında ayakta kalabilmeleri için bazı yetenekleri ve fiziksel özellikleri vardır. Yılanların zehiri, kaplumbağanın kabuğu, yarasaların radar sistemi, kedigillerin çevikliği ve pençeleri vs.vs. Örümceğin de ağı vardır. Bu sayede yaşam mücadelesi verir. Hepsi bu.

ben sana neden ağı vardır demiyorum. sen özelliklerden bahsediyorsun bense nasıl yapıyor diyorum. ağım o şekilde örüleceğini nerden biliyor. bir insanın bu bilgiye sahip olabilmesi için mühendis olması ve uzun bir çalışma yapması gerekiyorken örümcek bunu nasıl yapabiliyor.

Gönderi tarihi:

ben sana neden ağı vardır demiyorum. sen özelliklerden bahsediyorsun bense nasıl yapıyor diyorum. ağım o şekilde örüleceğini nerden biliyor. bir insanın bu bilgiye sahip olabilmesi için mühendis olması ve uzun bir çalışma yapması gerekiyorken örümcek bunu nasıl yapabiliyor.

Demek ki senin tanrın örümcekleri senden daha akıllı yaratmış... :D

Gönderi tarihi:

yanlış cevap. örümceğin aklı yoktur peki o zaman bunu nasıl biliyor ve yapabiliyor. işte sizde burda tıkanıyorsunuz. bilim herşeyi açıklayamaz. herşey bilim demek değildir. burda Allahın iradesi sözkonusudur.

Gönderi tarihi:

yanlış cevap. örümceğin aklı yoktur peki o zaman bunu nasıl biliyor ve yapabiliyor. işte sizde burda tıkanıyorsunuz. bilim herşeyi açıklayamaz. herşey bilim demek değildir. burda Allahın iradesi sözkonusudur.

Lafı döndürüp dolaştırıp aynı noktaya getiriyorsunuz. Başka yaptığınız bir şey yok. Varlığı kanıtlanamayan bir tanrının iradesi...Peah... "Bak tanrı nasıl da yaratmış" Farkında mısınız bilmiyorum ama kanıt dediğiniz şeyler bu cümleden ibaret.

Gönderi tarihi:

nasıl cümleden ibaret. ortada beyinsiz bir hayvanın yaptığı bir mimarlık harikası var.

Sen onların örümcek gibi göründüklerine bakma.Onlar aslında birer robot. (Gülme) Onları uzaylılar yerleştirdi aramıza. Hepsinde birer mikroçip var (Fiziksel yapılarından ayırdedilemiyor) Bu mikroçipler sayesinde o mühendislik harikası ağları yapıyorlar. Bu uzaylıların bu robotları aramıza yerleştirmelerindeki amaç , senin gibilerin bu yaratıklara bakarak kafalarındaki tanrı inancını pekiştirmeleri. Bu mühendislik harikası da uzaylıların tasarımı. Tamam mı? Hadi bakalım buyur.

Senin iddian da en az bu kadar saçma.... "Bu tanrının iradesi" nereden belli?

Gönderi tarihi:

bunda doğa üstü bir olay olduğu açık. tabii senin gibi ağ işte diyerek bakanlar göremez bunu. örümceğin bu şekilde bir ağ yapması bilimsel olarak imkansız. bunun doğa üstü birşey olasıda sizin gibi sadece iki adım ötesini görebilen insanlara görebildiklerinden daha fazlası olduğunu gösterir. eğer bunun farkına varabilirseniz bunu irdeleyerek nedenini düşündüğünüz zaman Tanrıyı kabul etmek zorunda kalırsınız. sonuçta nedensiz hiçbirşey yoktur. tıpkı Flew in yaptığı gibi

Gönderi tarihi:

bunda doğa üstü bir olay olduğu açık. tabii senin gibi ağ işte diyerek bakanlar göremez bunu. örümceğin bu şekilde bir ağ yapması bilimsel olarak imkansız. bunun doğa üstü birşey olasıda sizin gibi sadece iki adım ötesini görebilen insanlara görebildiklerinden daha fazlası olduğunu gösterir. eğer bunun farkına varabilirseniz bunu irdeleyerek nedenini düşündüğünüz zaman Tanrıyı kabul etmek zorunda kalırsınız. sonuçta nedensiz hiçbirşey yoktur. tıpkı Flew in yaptığı gibi

Örümceğin ağ yapması neden doğa üstü olsun arkadaşım. Örümceğin ağ yapmasının nedenini bilim sana söyleyebilir. Bunu nasıl yaptığını da söyleyebilir. Ama sen tüm bunları geçerek "vay efendim ağ şöyle mühendislik harikası, bu imkansız, bunu tanrıdan başkası yapamaz" gibi abuk subuk şeyler söylüyorsun.

Eski mısırlılarda mühendislik harikaları yaptılar. Bilim onu da tam olarak çözemiyor. Ne yani şimdi o pramitlerde de tanrı iradesi mi var. (Hatırlatayım eski mısırlıların tanrı anlayışı ile sizin tanrı anlayışınız arasında çooook çok fark var)

Not : Bu arada konuyu kadın meselesinden örümceğe getirdiniz. Ama kadın meselesi hala açıklığa kavuşmadı... İlgililere duyurulur

Gönderi tarihi:

Not : Bu arada konuyu kadın meselesinden örümceğe getirdiniz. Ama kadın meselesi hala açıklığa kavuşmadı... İlgililere duyurulur

Onun cevabını vereli çok oldu....Günaydın :D

Gönderi tarihi:

Olay örümceğin ağ yapması değildir..

O örümceğin aklı olmamasına rağmen, nasıl ağ yaptığıdır..

Tamam dini boyutta ele almayalım..

Uzaylıları da geçelim..

Bilimsel olarak, örümceğin ilk varoluşundan, ağı yapma iradesinin ve bilgisinin oluşumuna kadar bir izah getir savgili yamyam..

Eğer bunu izah edemezsen, eli kolu bağlı bir şekilde topu, bilinmeyene atacaksdın.. ister istemez..!!!

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.