Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Allah'a inanmadıklarını ve kendilerinin hiç kimseye ihtiyaçlarının olmadığını söyleyenler....

Ve Allah'a inanmanın ise bir tutsaklık olduğunu iddia edenler ve bunun aksine inançsızlığın ise asıl özgürlük olduğunu söyleyenler sanıyormusunuz ki gerçekten HİÇ BİRŞEYE TAPMIYORLAR....

ELBETTE Kİ TAPIYORLAR....

1. Bazıları her ne kadar inanmıyorum desede dara düştüğünde Allah'a sığınma isteği olur...

2.Bazıları ise Allah'a tapmadığını söyler..Ve bu gerçekten doğrudur.Çünkü onlar başka şeylere taparlar.

3.Bizlere Allah'a tapmanın özgürlüğe gem vurma olduğunu söyleyenler bizler sadece 1 ALLAH'A inanırken,ONLAR KENDİLERİNE GÖRE BİR ÇOK ŞEYi TANRI KONUMUNA GETİRİR VE TAPARLAR....

Peki bunlar nelerdir????Nelere taparlar???

1. Bazıları paraya tapar...Hayatta herşeyin paradan ibaret olduğunu düşünür ve inanırlar..Ve bizlerin hayatımızın merkezinde nasıl Allah sevgisi varsa onların da PARA SEVGİSİ vardır..Ve PARAYA TAPARLAR....

2.Bazıları ; Şan ve şöhrete ...MAkam ve mansıba taparlar...Makama taptıkları gibi istediklerini hedefe ulaşıncaya kadar önlerine gelen herşeye de Allah'a tapar gibi tapar ve Allah'ı över gibi överler...

3.Bazıları ise ; Şehvete taparlar...Ve onun için yapmayacağı sey (REZİLLİK) yoktur...Şehvetini Hayatının odak noktası yaparlar...

SİZCE ONLAR GERÇEKTEN HİÇ BİRŞEYE TAPMIYORLAR MI??

YADA GERÇEKTENHALA HİÇ BİRŞEYE TAPMADIĞINIZI MI SÖYLÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

AMA GERÇEKTEN ALLAH'A İNANANLAR (gerçekten inananlar diyorum!) HİÇ BİR ZAMAN BUNLAR GİBİ ŞEYLERE TAPMAZLAR SADECE ALLAH'A TAPARLAR....

Evet arkadaşlar suan benim aklıma sadece bunlar geldi ama emin olun daha bir çok şeye taparlar...

VEEEE sonuç olarak sunu görüyoruz ki ,

Bizler sadece 1 Allah'a inanıyoruz...

Onların ise 1 değil birçok tanrıları var....

Gönderi tarihi:

Allah'a inanmadıklarını ve kendilerinin hiç kimseye ihtiyaçlarının olmadığını söyleyenler....

Ve Allah'a inanmanın ise bir tutsaklık olduğunu iddia edenler ve bunun aksine inançsızlığın ise asıl özgürlük olduğunu söyleyenler sanıyormusunuz ki gerçekten HİÇ BİRŞEYE TAPMIYORLAR....

ELBETTE Kİ TAPIYORLAR....

1. Bazıları her ne kadar inanmıyorum desede dara düştüğünde Allah'a sığınma isteği olur...

2.Bazıları ise Allah'a tapmadığını söyler..Ve bu gerçekten doğrudur.Çünkü onlar başka şeylere taparlar.

3.Bizlere Allah'a tapmanın özgürlüğe gem vurma olduğunu söyleyenler bizler sadece 1 ALLAH'A inanırken,ONLAR KENDİLERİNE GÖRE BİR ÇOK ŞEYi TANRI KONUMUNA GETİRİR VE TAPARLAR....

Peki bunlar nelerdir????Nelere taparlar???

1. Bazıları paraya tapar...Hayatta herşeyin paradan ibaret olduğunu düşünür ve inanırlar..Ve bizlerin hayatımızın merkezinde nasıl Allah sevgisi varsa onların da PARA SEVGİSİ vardır..Ve PARAYA TAPARLAR....

2.Bazıları ; Şan ve şöhrete ...MAkam ve mansıba taparlar...Makama taptıkları gibi istediklerini hedefe ulaşıncaya kadar önlerine gelen herşeye de Allah'a tapar gibi tapar ve Allah'ı över gibi överler...

3.Bazıları ise ; Şehvete taparlar...Ve onun için yapmayacağı sey (REZİLLİK) yoktur...Şehvetini Hayatının odak noktası yaparlar...

SİZCE ONLAR GERÇEKTEN HİÇ BİRŞEYE TAPMIYORLAR MI??

YADA GERÇEKTENHALA HİÇ BİRŞEYE TAPMADIĞINIZI MI SÖYLÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

AMA GERÇEKTEN ALLAH'A İNANANLAR (gerçekten inananlar diyorum!) HİÇ BİR ZAMAN BUNLAR GİBİ ŞEYLERE TAPMAZLAR SADECE ALLAH'A TAPARLAR....

Evet arkadaşlar suan benim aklıma sadece bunlar geldi ama emin olun daha bir çok şeye taparlar...

VEEEE sonuç olarak sunu görüyoruz ki ,

Bizler sadece 1 Allah'a inanıyoruz...

Onların ise 1 değil birçok tanrıları var....

Senin ateist diye tanımladığın insanların pek çoğu toplumda belli bir yeri ve saygınlığı olan insanlardır.

Madem bu adice iddiaları ortaya arttın, bunları kanıtlamak da görevin olsun. Şehvete tapan sizlersiniz. Bizim dünya görüşümüzde 4 kadınla evlenmek yoktur. Bana 4 kadınla evlenmenin şehvet dışındaki nedenini söyleyebilir misin?

Böyle adice iddialar ortaya atmaya devam edersen bir sonraki yanıtım çok daha sert olacak

Gönderi tarihi:

Laflarına dikkat et!!!

Saygılı ol!!

Siz bizim inançlarımızla aly ediyorsunuz!!Densizin biri ALLAH'IN MATEMATİĞİ 0 diyor...

Buna karşılık böyle yazılara tahammül edemiyorsunuz!!!

Adilik varsa ortada o inançlarla alay edenlerdir!!

Bu arada islamda 4 kadın diye birşey yok!!!Ancak savaş sırasında erkeklerin çoğu öldüğü için dul kalan kadınlar ortada kalmıstır ve bunun üzerine sadece diğer erkekler onları himayesi altına almıstır!!!Bazı sözde islam ülkelerinde bunlar meşru bir şekilde yapılıyora bu islamı bağlamaz!!!

Bir konuyu tam anlamıyla hakimsen ortaya at

Bu arada verecek cevabın varsa ver aksi halde ortamı germenin anlamı yok...

Bu arada 4 kadınla evlnmenin ŞEHVET DIŞINDA Kİ cevabını da almıssındır....

Gönderi tarihi:

Laflarına dikkat et!!!

Saygılı ol!!

Siz bizim inançlarımızla aly ediyorsunuz!!Densizin biri ALLAH'IN MATEMATİĞİ 0 diyor...

Buna karşılık böyle yazılara tahammül edemiyorsunuz!!!

Adilik varsa ortada o inançlarla alay edenlerdir!!

Bu arada islamda 4 kadın diye birşey yok!!!Ancak savaş sırasında erkeklerin çoğu öldüğü için dul kalan kadınlar ortada kalmıstır ve bunun üzerine sadece diğer erkekler onları himayesi altına almıstır!!!Bazı sözde islam ülkelerinde bunlar meşru bir şekilde yapılıyora bu islamı bağlamaz!!!

Bir konuyu tam anlamıyla hakimsen ortaya at

Bu arada verecek cevabın varsa ver aksi halde ortamı germenin anlamı yok...

Bu arada 4 kadınla evlnmenin ŞEHVET DIŞINDA Kİ cevabını da almıssındır....

Bak hele laflarına dikkat et diyene... Biz burada kimsenin şahsiyetine dil uzatmıyoruz. Burası din forumu, inançları tartışıyoruz. Senin ifadelerin direkt kişileri hedef alıyor. Yerebiliyorsan ateizm'i yerebilirsin.

Kimsenin şahsiyetinle oynamaya hakkın yok. Efendi ol, sözlerine dikkat et.

Ayrıca kadınlarla ilgili ayetlerde savaş ile ilgili bir ifade yok. Genel olarak kabul edebilirsin. Yok bu konuda ısrar edersen Kur'an ın da evrensel değil dönemsel olduğunu kabul etmek zorunda kalırsın

Gönderi tarihi:

Kuran elbette ki evrenseldir...

Fakat içerisinde ki bazı ayetlerde o dönemde ki olaylara açıklık getirme ve yön verme hususunda inmiştir...

Aksi halde Kuran erenseldir.....

Gönderi tarihi:

Kuran elbette ki evrenseldir...

Fakat içerisinde ki bazı ayetlerde o dönemde ki olaylara açıklık getirme ve yön verme hususunda inmiştir...

Aksi halde Kuran erenseldir.....

Şuna göre evrensel, buna göre dönemsel yoktur. Kur'an'ın tüm insanlara ve tüm zamanlar için gönderildiğini iddia eden sizlersiniz. O zaman hükümleri herkesi bağlar. "Yok efendim o zamanda öyle olması gerekiyormuş" gibi durumu kurtarma çabaları nafiledir. Dönemsel hükümler varsa bunları belirtmesi gerekirdi.Tanrı apaçık Kur'an 'a and içmiyor mu? Gerisi boş, gerisi laf..

Gönderi tarihi:

Şuna göre evrensel, buna göre dönemsel yoktur. Kur'an'ın tüm insanlara ve tüm zamanlar için gönderildiğini iddia eden sizlersiniz. O zaman hükümleri herkesi bağlar. "Yok efendim o zamanda öyle olması gerekiyormuş" gibi durumu kurtarma çabaları nafiledir. Dönemsel hükümler varsa bunları belirtmesi gerekirdi.Tanrı apaçık Kur'an 'a and içmiyor mu? Gerisi boş, gerisi laf..

Diyorsun,

Bak arkadaş ;

1. Kuran evrenseldir...

2. Kuranda geçen o ayet o dönem için de savaşlarda erkeklerin bir çoğu öldüğü için kadınlar dul ve yalnız kalmıştır.(Ve o dönem içerisinde İnanmayan insanlar müslümanlarla hiç bir şekilde alış veriş içinde değillerdi.Müslümanlara tamamen bir asimilasyon politikası uygulanıyor du.Ki müslüman lar inançlarından geri dönsünler diye.

Ve bu zaman zarfında müslümanlar Mekke halkı ile hiç alışverişte bulunamadıkları için de açlıktan çocuklar ve bir çok yetişkin insanlar bile can vermiştir o dönemlerde....

Ama inanmayan kişiler tarafından yapılan bu politika işe yaramamıştır ve belli br süre sonra Mekke'de de İslam dini hakimiyetini kurmustur...)

Ve bu ayet-i kerime ile de erkeklerin kadınları himayelerine alabilecekleri belirtilmiştir....

3.Yani sonuç olarak suan da öyle bir mevzu olsa dul kadınları bakmak için bazı kişiler nikahı altına alabilirler...

DURUM BUNDAN İBARET.....

Gönderi tarihi:

Diyorsun,

Bak arkadaş ;

1. Kuran evrenseldir...

2. Kuranda geçen o ayet o dönem için de savaşlarda erkeklerin bir çoğu öldüğü için kadınlar dul ve yalnız kalmıştır.(Ve o dönem içerisinde İnanmayan insanlar müslümanlarla hiç bir şekilde alış veriş içinde değillerdi.Müslümanlara tamamen bir asimilasyon politikası uygulanıyor du.Ki müslüman lar inançlarından geri dönsünler diye.

Ve bu zaman zarfında müslümanlar Mekke halkı ile hiç alışverişte bulunamadıkları için de açlıktan çocuklar ve bir çok yetişkin insanlar bile can vermiştir o dönemlerde....

Ama inanmayan kişiler tarafından yapılan bu politika işe yaramamıştır ve belli br süre sonra Mekke'de de İslam dini hakimiyetini kurmustur...)

Ve bu ayet-i kerime ile de erkeklerin kadınları himayelerine alabilecekleri belirtilmiştir....

3.Yani sonuç olarak suan da öyle bir mevzu olsa dul kadınları bakmak için bazı kişiler nikahı altına alabilirler...

DURUM BUNDAN İBARET.....

Kardeşim tanrı kelamından bahsediyorsunuz. Konuyu eğip bükmeyin. Ayette "şöyle bir durum olduğu takdirde" diye bir ifade var mı yok mu? Ayeti aşağıya yazıyorum

"Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."

(Nisa Suresi 3- Elmalılı Hamdi çevirisi)

Ayrıca cariye meselesinin de elle tutulur bir yanı yok...

Gönderi tarihi:

Kardeşim tanrı kelamından bahsediyorsunuz. Konuyu eğip bükmeyin. Ayette "şöyle bir durum olduğu takdirde" diye bir ifade var mı yok mu? Ayeti aşağıya yazıyorum

"Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."

(Nisa Suresi 3- Elmalılı Hamdi çevirisi)

Ayrıca cariye meselesinin de elle tutulur bir yanı yok...

Yam yam ... Senin buradaki diğer kötü niyetli ateistler yanında saygılı bir uslubun olduğuna şahidim ancak sende şunu unutmaki benim peygamberime ağza alınmayacak nice hakaretler yapan yandaşların oldu ve admin onların bu yazılarını sildi ve hatta onları banladı herkes önce kendi söküğünü dikecek ondan sona burada saygının hesabını yapacaksın bana eski defterleri açtırma ateistlerin usluplarıyla ve yazdıklarıyla ilgili örnekleri burada yayınlarsam inan mahçup olursun....

Gelelim şu 4 kadın alma olayına...Yukarıda gayet güzel bir şekilde ayeti yazmışsın ama sorarım sana ne anladın o ayetten ? Yani durup dururken haşa Allah kullarıma bir güzellik yapayımda şu ayeti indireyim diyemi o ayet indirilmiştir. İSLAM TARİHİ ni okumadın mı hiç her ayetin indiriliş sebebleri vardır ve arabistanın coğrafi ve kültürel bir yapısı vardır . O dönemde akrba evliliklerinin ve kölellik hükmünün geçerli olduğu bir dönemde müslümanlarla müşrikler arasında yapılan savaşlarda nice kadınlar dul kalmışlardır ve bunun üzerine Cenabı Hak o ayetleri indirmiştir . Kuranın hiç bir yerinde Allah kullarına 4 kadınla evlenmelisiniz diye teşvik edici bir cümlesi yoktur sadece o dönemde zorda kalan kadınların iffetini ve durumunu korumak amacıyla evlenebilirsiniz cümlesi vardır , okuduğunu madem anlamıyorsun hiç değilse objektif olarak araştır. Eğer bu ayet indirilmeseydi ortada kalan o kadınlar ya cariye ya da köle olacaklardı. Ben sana daha nasıl anlatayım be mübarek...

Gönderi tarihi:

O ayette illaki dört evlenin diye bir hüküm yoktur..

Sadece adaleti koruyabileceğinize güveniyorsanız dörde kadar müsade vardır. Ayetin sonunda ise bir le yetinmek belirtiliyor..

Şunu da belirteyim ki, islam hükümleri edille-i şerriye denilen dört delilden oluşur..

Bir mesele ile ilgili hüküm sadece kuran'ı Kerimle sınırlanmaz..

Kuran'ı Kerimin en büyük tefsircisi peygaber efendimiz, ki bütün hareketleri Allahın haberiyle ve yönlendirmesiyleydi..

Hadis-i Şerifler, kıyası-fukaha ve icma-i ümmetledir...

Eşinin üzerine ikinci bir evlilik yapmak öyle kolay değildir..

İlk önce ilk eşinin rızasını almalıdır..

Eğer ilk eşi buna razı değilse kesinlikle evlenemez....

Konu bu kadar açıktır..

İlk eşinin rızası yoksa evlenemez.. Rızası vasa da bu, ne seni, nede beni ilgilendirir.

Saygılar..

Gönderi tarihi:

sevgili yam yam kardeş allah helaliniz olan kadınlardan güç yetirebilecekseniz ikişer üçer dörder alın demiş ancak buna güç yetirebilecekseniz yapın demiş yani anlaşılıyor ki. ortada özel bir durum var. biliyorsun islamiyet insanlığa geldiğinde cahiliyye devri denilen haksızlığın had safhada olduğu bir dönemde yaşam sürülüyordu. bu zamanda kadın mal gibi alınıp satılmayı bırak daha beter hallerde idi kimsesiz kadınların evlerine girilip tecavüz ediliyor ordanda babası belli olmayan sabbiiler oluşuyor. daha nice beter durumlar söz konusu oluyordu. hatta bilirsin kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. işte kadın nüfusunda sahip çıkılmayan kimsesiz kadınların yeri çoktu. hala öyle... allah buna istinaden böyle buyurmuştur. ama diyor ki güç yetirebileceksen. buradan şu anlaşılmamalıdır. 70 yaşındaki adamın maddiyatı var ama 15 yaşındaki çocuğu kadın diye kendisine alamaz. çünkü bu hanım efendinin cinsel ihtiyacını bu adam karşılayamaz o zaman kadının hakkı kalmış olur. bu olmaz ama türkiyede cahillikten kaynaklanan bir durum mevcut bu ayrı bir husus. şimdi anladın mı neden böyle denildiğini. kuranı kerim evrenseldir çünkü allah öyle buyurmuş allah korusun günümüzde bir nükleer savaş olduğunu düşün dünya nüfusu yarıya iner insanlık tekrar o acı günleri yaşarsa bu hükümler tekrar geçerli olur... çünkü aksi durum bataklığa yön verir sahipsiz kadınlar kullanılır. allah daima sahipsiz insanlara sahip çıkılmasını insanlar arasında adaletle hükmedilmesini emreder.

Gönderi tarihi:

Nedense bu tür cevaplardan sonra ortalarda kimse görünmüyor bir süre..

Sonradan konu paslandıktan sonra tekrar gelip aynı soruları soruyorlar..

Taktiklerine hayran kaldım valla....

Gönderi tarihi:

Güzel tespit B)

Gönderi tarihi:

Kardeşim her saat bilgisayarın başında duracağız diye bir sözleşme mi yaptık. Ben senin gibi internet cafe işletmiyorum. Araya hafta tatili girdi. Altında başka şeyler aramayın. Ne zaman bir tartışma ortamından kaçtığımı gördünüz..

Neyse gelelim konumuza. Ben sizi anlıyorum. Durumu kurtarma çabalarınızı taktirle karşılıyorum. Şuna karar verin sonra tartışalım. Diyelim ki o dönem öyle olması gerekiyordu. Önce şu soruyu yanıtlayalım sonra sorunun cevabına göre devam edelim. O ayetin hükümleri bu gün için de geçerli midir?

Gönderi tarihi:

yam yam kardeş olayları çarpıtmaya çalışmaktan ve laf ebeliğinden vazgeç şimdi ben sana demiş olsam bugün içinde geçerlidir. işte siz kadınları böyle görüyyosunuz işte dininz kadına önem vermiyo. yaygarayı koporacaksın ama belki anlarsın diye anlatayım. hükümler daima geçerlidir. kuran ayetlerinden birine inanmayan müsliman olmaz. fekat durum şuna mukabildir. eğer kadın nüfüsu erkek nufusundan kat kat fazla olup bazı hak gözetmez erkekler civardaki kadınları bataklığa sürüklerse ve ülkedeki yada bölgedeki gidişat tehlikeye girerse kadın kendini savunamaz pozisyondaysa o zaman biz bu hükümleri kullanmaya devam ederiz. şu anda gerek yoktur. ancak ilerde gerek olmayacak anlamında değil. hadi merak ediyorum bunu nasıl çevireceksin...

Gönderi tarihi:

eğer kadın nüfüsu erkek nufusundan kat kat fazla olup bazı hak gözetmez erkekler civardaki kadınları bataklığa sürüklerse ve ülkedeki yada bölgedeki gidişat tehlikeye girerse kadın kendini savunamaz pozisyondaysa o zaman biz bu hükümleri kullanmaya devam ederiz. şu anda gerek yoktur. ancak ilerde gerek olmayacak anlamında değil.

Vaaaayyyy bea. Yorumun şıklığına bakar mısınız arkadaşlar. Alkışa layık bir yorum. Kur'an'da öyle bir ifade yok ama, ne yapacağız? Yani "şimdiki durum bu hükümleri gerektiriyor, ancak durum değişince bu hüküme uymayabilirsiniz" gibi bir ifade yok. O zaman herkes Kur'an-ı kafasına göre yorumlasın. Desin ki " efendim o hüküm o zamanın, şu koşullarına aitmiş. Artık o durum geçerli değildir. Dolayısıyla o hükme uyma zorunluluğu yok.Ben de o yüzden şu hükme uymuyorum," Ondan sonra yandı gülüm keten helva....

Sizin dediğiniz geçerliyse eğer, Kur'an'ın çoğu hükümleri tüm zamanlar için değil de o zamanki dönem içindir gibi bir anlam çıkıyor. Bu da sizin islam anlayışınıza ters.

Gönderi tarihi:

VAH VAH VAH başedemeyince böyle abuk subuk yazılar ha....

Çok üzüldüm....

Bu forumda bunuda görecektik ha...

Çok üzüldüm ya inanlara bak....

Bizi olmadığımız şekilde tanımlayarak insanları korkutmak taktiği sizin en iyi yaptığınız şeylerden birisi...

Din için milyonları katleden mantığı biz iyi bildiğimiz için hiç de şaşırmadım...

Biz özgürüz.

Biz çoğulcuyuz.

Biz dinleyiciyiz.

Biz araştırmacıyız.

Biz soranlarız.

Biz barışçıyız.

Biz insancılız.

Biz hukukçuyuz.

Biz bilimseliz.

Biz en önemlisi doğrulardan yanayız doğmalardan değil...

Kim kiminle başedemiyor :D Hadi yaa lütfen siz daha neden islama karşı olduğunuzu bile tam olarak izah edemiyorsunuz..Biz yanılıyorsak hadi bakalım siz söyleyin ,siz ispat edin Allah'ın olmadığına bizleri bekliyorum....

Biz bilimseliz diyorsun , hadi savunduğun ideolojinin hangi yönünü bilim destekliyor anlat bakalım...?????Hadi sende bilimsel olarak Allah'ın varlığının bulunmadığını bizlere ispatla bakalım??????

Gönderi tarihi:

Vaaaayyyy bea. Yorumun şıklığına bakar mısınız arkadaşlar. Alkışa layık bir yorum. Kur'an'da öyle bir ifade yok ama, ne yapacağız? Yani "şimdiki durum bu hükümleri gerektiriyor, ancak durum değişince bu hüküme uymayabilirsiniz" gibi bir ifade yok. O zaman herkes Kur'an-ı kafasına göre yorumlasın. Desin ki " efendim o hüküm o zamanın, şu koşullarına aitmiş. Artık o durum geçerli değildir. Dolayısıyla o hükme uyma zorunluluğu yok.Ben de o yüzden şu hükme uymuyorum," Ondan sonra yandı gülüm keten helva....

Sizin dediğiniz geçerliyse eğer, Kur'an'ın çoğu hükümleri tüm zamanlar için değil de o zamanki dönem içindir gibi bir anlam çıkıyor. Bu da sizin islam anlayışınıza ters.

Yam yam sana ne demek lazım bilemiyorum...Çünkü ne desek kabul etmiyor ve daha önemlisi farklı bir yöne kaydırıyorsun...Sende biliyorsun ki arkadaşımızın demek istediği farklı...

Ayrıca sunu belirtmek isterim ki ,sen nereye bakarsan bak Kuran tefsirlerine bak Zaman arkadaşımızın dediğini görürsün..Tabi inanıp inanmamak sana kalmış...Ama gerçek bu...

İnş. bir gün sende bizleri anlarsın....

selametle

Gönderi tarihi:

VAH VAH VAH başedemeyince böyle abuk subuk yazılar ha....

Çok üzüldüm....

Bu forumda bunuda görecektik ha...

Çok üzüldüm ya inanlara bak....

Bizi olmadığımız şekilde tanımlayarak insanları korkutmak taktiği sizin en iyi yaptığınız şeylerden birisi...

Din için milyonları katleden mantığı biz iyi bildiğimiz için hiç de şaşırmadım...

Devam edin arkadaşlar biz bu dediklerinizden daha da kötüyüz emin olun... Neden kötüyüz açayım....

Biz özgürüz.

Biz çoğulcuyuz.

Biz dinleyiciyiz.

Biz araştırmacıyız.

Biz soranlarız.

Biz barışçıyız.

Biz insancılız.

Biz hukukçuyuz.

Biz bilimseliz.

Biz en önemlisi doğrulardan yanayız dogmalardan değil....

Biz çoğulcuyuz.

Biz dinleyiciyiz.

Biz araştırmacıyız.

Biz soranlarız.

Biz barışçıyız.

Biz insancılız.

Biz hukukçuyuz.

Biz bilimseliz.

Biz en önemlisi doğrulardan yanayız dogmalardan değil..

Bu saydıklarını başka yerdemi uyguluyorsunuz..

Buralarda göremiyoruz da..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kim kiminle başedemiyor :D Hadi yaa lütfen siz daha neden islama karşı olduğunuzu bile tam olarak izah edemiyorsunuz..Biz yanılıyorsak hadi bakalım siz söyleyin ,siz ispat edin Allah'ın olmadığına bizleri bekliyorum....

Hadi sende bilimsel olarak Allah'ın varlığının bulunmadığını bizlere ispatla bakalım??????

Yani e yuh artık.... Olamayan bir şeyin olmadığına dair kanıt ha. Hadi noel babanın, ya da superman'ın olmadığını kanıtla gibi bir şey yahu.. Tak....tak...tak... Orada mantıklı biri var mı?

Gönderi tarihi:

Yani e yuh artık.... Olamayan bir şeyin olmadığına dair kanıt ha. Hadi noel babanın, ya da superman'ın olmadığını kanıtla gibi bir şey yahu.. Tak....tak...tak... Orada mantıklı biri var mı?

Olayı geçiştirmeye çalışma...Cevap vereceksen ver ,tabii cevabın varsa...Olayı saptırma..O zaman ben de sana derim ki , varolan bir şeyi bana sorma..Bak kainat her yanıyla Allah'ın varlığını haykırıyor..Bu bana göre bir cevaptır ama sana göre olmayabilir..

Bu gibi sen de konuyu çarpıtacağına cevap ver bakalım...Sein asla bir cevap değil...

Daha diğer forumda da bana bir cevap borcun var ya neyseeeee :D

Gönderi tarihi:

Olayı geçiştirmeye çalışma...Cevap vereceksen ver ,tabii cevabın varsa...Olayı saptırma..O zaman ben de sana derim ki , varolan bir şeyi bana sorma..Bak kainat her yanıyla Allah'ın varlığını haykırıyor..Bu bana göre bir cevaptır ama sana göre olmayabilir..

Bu gibi sen de konuyu çarpıtacağına cevap ver bakalım...Sein asla bir cevap değil...

Daha diğer forumda da bana bir cevap borcun var ya neyseeeee :D

Bak arkadaşım tartışma kurallarından ne kadar haberin var bilmiyorum ama (pek fazla olmadığı açık) Eğer bir şeyin var olduğunu iddia ediyorsan onu kanıtlamak da senin görevindir. Şimdi ben sana "superman vardır. Hadi bana yokluğunu ispat et" desem ne yapacaksın. Biraz makul olun.

Bize kanıt olarak bir Kur'an gösteriyorsunuz, biz de onun üzerinden tartışıyoruz. Senin dediğin saçmalıktan öte bir şey değildir.

Üstelik o "cevap borcun var " dediğin bir cevap değil. Neredeyse benden bir otobiyografi istemişsin. Ama yazdım merak etme. İlgili başlığın altında bulabilirsin

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.