Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kovayla ilgili her bi şey


cecile

Önerilen İletiler

Burcun Özellikleri

 

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı, uyumlu, ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmalarına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onun sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin. Ayrıca değişimi, yenilik ve macerayı sever. Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen, burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır. Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dâhi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lin coln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

 

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak Jules Verne ya da H.G. Wells gibi ünlü bilimkurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik'i geçen ilk kişi Charles Lindbergh de Kova burcundandır. Hava grubundan olan bütün burçlar gibi Kova da abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kon trol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışır. Kendi zekâsı, Kova için tehlike anların da hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

 

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

 

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dâhi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

 

Kova için maddi değerlerin hiçbir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanlığı kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

 

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil, kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

 

Eğer ideallerinî gerçekleştirmeyi başaramazsa, içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizler den korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir "sen" eksiktir. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özle mi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

 

Aşksız bir dünyada daha az kar maşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Birçokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

 

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros'a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra, tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir. Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

 

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez

 

Meslekler:

1- Geleceğin meslekleri, teknik gelişmelerle ilgili ve yolculuk gerektiren meslekler

 

Pilot, hostes

Astronot, uzay araştırmacısı, mühendis, bilim adamı, meteorolog

Tekniker, uçak bakım teknisyeni, uçuş kılavuzu

Kaşif, radyolog, elektrikçi, elektronik profesörü

2- Devamlı insanlarla olmayı gerektiren meslekler

 

Psikolog

Psikoterapist

Pedagog - Doçent

Öğrenci rehberi

Öğretmen

Bir kültür merkezinde animatör, sorunlu çocuklara pedagog

3- İletişimle ilgili meslekler

 

Radyo spikeri

Televizyon sunucusu

Bir radyo veya TV kanalında memur

Sinemada yer gösterici

Radyo ve televizyon teknisyeni, elektrikli ev aletleri satıcısı

Oyuncak satıcısı

Bilim-kurgu romanları yazarı

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En önemli meziyetleri: idealizm, hoşgörü, fikir zenginliği

En zayıf noktaları: Aldırmazlık, soğukluk

En iyi rolü: Özgürlüğe düşkün kişi

Yeteneksiz olduğu alan: Savaşta komutanlık

Tarihteki örneği: Abraham Lincoln

Filmlerdeki erkek kahramanı: Zorro

Filmlerdeki kadın kahramanı: Barbarella

En sevdiği yemek: Otomatlardan çıkan her şeyi sever

En sevdiği içecek: Soda

Favori rengi: Metalik mavi, yeşil

En sevdiği oyuncak: Uçurtma

En sevdiği giysi: Ev giysisi

Başucu kitabı: H.G. Wells'in "Zaman Makinesi"

Evinde olmamasına dayanamayacağı mobilya: Televizyon

Metali: Uranyum

Uğurlu taşı: Kristal

Hastalığa yatkın organları: Solunum yolları

Favori müziği: Devrim şarkıları

En severek bulunduğu yer: Uzay

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İş Hayatı

 

Keskin zekâlı ve yaratıcı Kova, bir sürü işte başarılı olabilir. Size en uygun meslekler, yeni ve heyecanlı projelerle uğraşabileceğiniz işlerdir. Doğanız gereği yönetici pozisyonuna gelebilmek için devamlı çabalayacaksınız. Kovalar doğaları gereği yaratıcılık gerektiren işlere yeteneklidirler. Bunun yanında görsellikle ilgili şeylere de yetenekleri vardır. Bunlar sinema, fotoğrafçılık, televizyon, bunun yanında teknik resim, dekorasyon, boya ve resim işleridir. Bu alanlarda kendini alışılmamış biçimde iyi ifade edebilir, öyle ki eserleri genellikle tartışmalara, bazen de eleştirilere yol açar. Kovalar yaratıcı oldukları için reklam ve benzeri mesleklerde mükemmeldirler.

 

Kovaların teknik yetenekleri son derece gelişkindir. Ayrıca, sanat alanında da mükemmeldirler. Kovalar kolayca virtüöz olabilirler. Pek çok ünlü şair ve yazar bu burçta doğmuştur. Ayrıca Kova, olağanüstü bir müzikal yeteneğe sahiptir. Tiyatro ve edebiyat alanında da başarılı olabilirler. Neyle ilgilenirseniz ilgilenin, bundan özel bir şey yaratmayı başarırsınız. Samimi olarak vatandaşlarının menfaatini düşünen ve kendi yararlarını göz ardı eden bir politikacı olarak, rekabet edilemez biri olabilirsiniz.

 

Astronotluktan, dalgıçlığa kadar, her deneysel faaliyet sizi eğlendire bilir, çünkü sizi her şeyden önce macera dolu işler çeker. Teşhis koyma yeteneğinizden dolayı doktor olarak veya gri teorileri canlı bir şekilde pratiğe dökme yeteneğinizle öğretmenlik mesleğinde çok başarılı olacaksınız. Kova, ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır. Yaptığı şeyin anlamlı olduğuna inanmalıdır. Çabaları yanlış bir yöne doğru giderse, hayatta çok az şeye ulaşacaktır.

Küçük Hediyeler :)

Her iki cins için:

Küçük bir rasathane

Ses kayıt makinesi

Halojen bir cep lambası

Sadece erkek için:

Cap Canaveral'a bir uçuş

Bilgisayar oyunu

Jules Verne'in toplu eserleri

Müzik kayıtları için synthesizer

Sadece kadınlar için

Ev işi yapan bir robot

Body-building aleti

Paco Rabanne'ın bir modeli

Uçak yolculuğu

Biraz pahalı olabilirse:

Yıldızlara bir yolculuk

Nobel Barış Ödülü

Özel hediye:

Köle

Yemek kitabı

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler

 

Kova, sağlığına çok dikkat eder. Bu burçta doğanların çok yaşamaları şaşılacak bir şey değildir. Ama bu yüzden onu "sağlık havarisi" olarak nitelemek doğru olmaz, o sadece bilinçli bir yaşam sürer, hiçbir zaman yaptığı işi abartıp vücuduna zarar vermez.

 

Kovanın bedeninin tehlikeli bölgeleri, kan dolaşım sistemi, baldırlar ve ayak bilek kemikleridir. Kovalar, her şeyden önce bacak yaralanmalarına meyillidirler, özellikle sportif faaliyetlerde kemik kırılmaları, burkulmaları gibi. Dolaşım bozukluğu, varis, ileri yaşlarda damar sertliği ve mesane rahatsızlıkları, Kovanın kolay yakalandığı hastalıklardır. Kötü duruşunuz, rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle otururken ve ayaktayken devamlı dik durmaya çalışın. Çocuklarınızda da buna dikkat edin. Sinirlerinizin sağlam olmasından çok, bedensel enerjinizden dolayı, büyük yorgunluklara uzun zaman dayanabilirsiniz. Bu, sadece yaptığınız şey sizi gerçekten ilgilendiriyorsa geçerlidir.

 

Kova, topluluk içinde ve arkadaşlarının yanında dinlenir ve güçlenir. Yaşamak için suya ne kadar ihtiyacı varsa, insanlarla ilişki kurmaya da o kadar ihtiyaç duyar. Buna rağmen, yalnız başına doğada bir gezinti de

 

onu heyecanlandırabilir. Bütün bu hummalı günlük yaşam sizi sinirlendiriyorsa, bu yönteme başvurmakta tereddüt etmeyin.

 

Zihniniz devamlı çalıştığı ve yeni girişimlere konsantre olduğunuz için, bedensel aktiviteleri ihmal etme tehlikesiyle karşı karşıyasınız. Bunun için formunuzu koruyabileceğiniz bir faaliyet alanı arayın. Örneğin yoga, Kovanın yapısına çok uygun bir spordur.

ve tabiii

Burcun Ünlüleri B)

 

Wolfgang Amadeus Mozart

 

Galileo Galileo

 

 

James Watt

 

 

Thomas Alva Edison

 

Charles Darwin

 

Edouat Monet

 

 

Claude Monet

 

 

Charles Dickens

 

 

Lord Byron

 

 

Jules Verne

 

 

Abraham Lincoln

 

 

Christan Dior

 

 

Farah Fawcett

 

 

Zsa Zsa Gabor

 

 

Paul Newman

 

 

John Travolta

 

 

Lee marvin

 

 

James Dean

 

 

Clark Gable

 

 

Burt Reynolds

 

 

Jack Lemmon

 

 

Ajda Pekkan

 

 

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 6 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.