Φ EŞŞEK Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 Merhaba, Yine Kuran okumaya başladım da, aklıma takılanlar oldu, yazayım dedim.... Şimdi lütfen kimse çıkıpta, orada aslında bunu demek istiyor falan demesin. ALLAH ne derse tüm kullarının ortak anlayacağı şekilde der, Kuran'ı başkasının demesiyle anlayacaksam o ALLAH'ın kelamı değil, mealcinin kelamı olur... Neyse buna da bir sürü yorum olacağını biliyorum... Bakara Suresi 40- ve sonrası bayağı bir yerde İSRAİLOĞULLARI'ndan bahsediyor... Bakara 40 : Ey İsrailoğulları! Sizi ni’metlendirdiğim o ni’metimi hatırlayın ve ahdimi yerine getirin. Ve (böylece) Ben de size olan ahdimi yerine getireyim (sizleri vaadettiğim cennetime alayım). Ve(ahdinize sadık kalmakta) artık sadece benden korkun. Soru : İsrailoğullarına ne nimetlendirilmiş? Neden sadece İsrailoğullarına Cennet vaadedilmiş? Başka insan yokmuydu o yıllarda? Neden ALLAH'tan korkulsun ki.. ALLAH sevilir, ALLAH'tan korkulmaz... Bakara 47 : Ey İsrailoğulları! Sizin üzerinize en’am ettiğim o ni’metimi hatırlayın. Ve muhakkak ki Ben, sizi âlemlere üstün kıldım. Soru : Yavv İSRAİLOĞULLARI neden alemlere üstün kılınmış? Başka millet yokmuydu o yıllarda, Türkler orta Asyadaydı, Çinliler, Çinde, Japonlar, Japonyada, Hintliler Hindistandaydı... 10 milyonluk nüfusu ile İSRAİLOĞULLARI'nın ne özelliği vardı ki? Demek ki, YAHUDİLER savundukları gibi üstün ırk.. Devam edeceğim de, konu çok uzun olunca okumak zor geliyor, araya bir kaç yorum girer inşaallah... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.