Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk Telekomda Dinleme Şüphesi


sardunyam

Önerilen İletiler

Türk Telekom’da çalışan ve bazı kişilerin telefon kayıtlarını isteyen 9 İngiliz’in, istihbarat birimince sorgulandığı iddiası Ankara’ya bomba gibi düştü.

Ayrıca Ankara bu kişilerin, istihbarat birimlerince sorgulandığı iddiası ile çalkalanıyor

 

Ulaştırma Bakanlığı “Hassas birimlerde yabancı personel istemem” uyarısı yapmıştı.

 

Ermeni destekçilerinin elinde

 

özelleŞtİrme kapsamında yüzde 55’lik bölümü Ermeni destekçisi Hariri ailesine ait Oger Telekom şirketine satılan Türk Telekom’da geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız bir operasyon gerçekleştirildiği iddia edildi. Ankara’yı sarsan duyumlara göre, şirkette çalışan 9 İngiliz danışman, istihbarat birimlerince sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Sınırdışı edilmeleri bekleniyor

 

DuyulmamasIna özen gösterilen dinleme operasyonunda, tele kulakçıların faturalama birimlerine giderek, Türkiye’de bazı kişilerin yaptıkları görüşmelerin kayıtlarını, numaralarını, gelen aramaların listesini istediği ileri sürüldü. Türk istihbaratçıları tarafından faaliyetleri tek tek belgelenen bu kişilerden derhal Türkiye’yi terk etmeleri de istenmiş. Ancak şahısların halen Türkiye’de olduğu bildiriliyor...

 

TELEKOM’da dinleme ŞÜPHESİ

 

Ankara, Türk Telekom’da çalışan ve bazı kişilerin telefon kayıtlarını isteyen 9 İngiliz’in, istihbarat birimlerince sorgulandığı iddiası ile çalkalanıyor

 

Geçtiğimiz yıl özelleştirilen ve İngilizlerin ağırlıkta olduğu bir yönetimin atandığı Türk Telekom’da iddialara göre son bir kaç gündür ilginç olaylar yaşanıyor. Türk Telekom’da çalışan 9 İngiliz danışmanın, ilgili istihbarat birimlerince geçen hafta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi. İlgili istihbarat birimlerinin sorgulama nedeninin, 8 kişinin faturalama birimlerine giderek, Türkiye’de bazı kişilerin yaptıkları görüşmelerin kayıtlarını, numaralarını, gelen aramalarının listesini istemesi olarak gösteriliyor. Sorgulamada bu kişilere yaptıkları faaliyetlerin tek tek anlatıldığı ve Türkiye’yi terk etmelerinin istendiği vurgulanıyor. Terk etmemeleri durumunda ise Türkiye ve İngiltere ilişkilerinin zarar göreceği dile getiriliyor. Bu faaliyetin telefon dinleme faaliyetinin başlangıcı olduğuna dikkat çekilirken, sorgulanan İngilizler’in Türkiye’yi terk etmemekte ısrar ettikleri ve halen ülkemizde bulundukları ifade edildi.

 

Yabancı personel

 

İddilara göre 8 kişinin dışında bir İngiliz de sorgulandı. Bu kişinin de, Telekom bünyesinde oluşturulacak güvenlik biriminin başına MI6’dan bir kadını getirmeye çalışması üzerine gözaltına alındığı kaydedildi. Sorgulamada, İngiliz istihbaratına adına çalışan bu kişinin kesinlikle Türkiye’ye getirilmemesinin istendiği belirtildi. Sorgulanan kişiye de Türkiye’yi terk etmesi söylendi. Ancak bu İngilizin de Türkiye’yi terk etmemekte ısrar ettiği gelen bilgiler arasında. Telekom’da İngiliz istihbaratının ağırlığının arttığı da kurumla ilgili iddialar arısında. Buna göre Telekom’un hassas bölgelerinde çalışan Türk personelinin işlerinden uzaklaştırıldıkları, yerlerine İngiliz personel ve yöneticilerin getirildiği belirtiliyor. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı da, yabancı personel çalıştırılmaması yönünde Telekom Genel Müdürü’ne mektup yazdığını açıklamıştı.

 

İşte OGER hakkındaki iddilar

 

Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi blok satış yöntemiyle 6.55 milyar dolarla Oger Telecom verilmişti. Saudi Oger adlı bir Arap şirketinin arkasında İngiliz Gizli servisi MI-6’nın olduğu savunul-muştu. Şirketin kurucusu Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’nin, Ortadoğu’da İngilizlere en yakın isimlerden biri olduğu ve şirketin mali kaynağını Araplar sağladığı ifade edilirken,teknik elemanlar, danışmanlar ve üst düzey yöneticilerin büyük çoğunluğunun İngiliz olduğu iddia edilmişti. Lübnan asıllı Suudi sermayeli şirketin İsrail’le de bağlantıları olduğu belirtiliyor. İddialara göre şirket İsrail’in Lübnan Hizbullah’ı dinlemesine yardımcı oluyor

 

Kyn:Yeniçağ

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.