Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Latin Amerika'nın ilk Türk okulu açıldı


pürkusur sağlıkçı

Önerilen İletiler

Latin Amerika'nın ilk Türk okulu açıldı

 

 

Arjantin'in Başkenti Buenos Aires ilk Türk okulu faaliyet başladı. Herkül Koleji adıyla hizmet verecek okulun açılışına Türkiye'nin Arjantin Büyükelçisi Şükrü Tufan, Arjantin Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Enrique Martin Martinez ile diğer veliler büyük ilgi gösterdi.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Martinez ve Özel Okullar Sorumlusu Luis Liberman, Türk müteşebbisleri ülkelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, eğitim gibi zor bir alanı seçtikleri için Türk müteşebbislere teşekkür etti. Okulun açılmasına büyük katkı sağlayan Almanyalı Türk işadamları adına bir konuşma yapan Harun Çebi ise ülkede Herkül Koleji gibi 10 okul açmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

Herkül Koleji Genel Müdürü Mansur Ömercikoğlu da okullarını teftiş eden Milli Eğitim Özel Okullar Müfettişi Encarnación Madrid'e teşekkür etti. Okul müdürü, Herkül Koleji yerine 'Türk okulu' ifadesini kullanmayı tercih eden müfettişin yakalanan kaliteden ödün verilmemesini istediğini aktardı. Açılış kokteylinde Arjantin ve Türkiye millî marşlarının ardından Memleketim adlı şarkıyı seslendiren öğrenciler ise misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Faaliyetlerine 6 Mart 2006'da 90 öğrenciyle başlayan Herkül Koleji'nde Arjantinli, Bolivyali, Perulu, Brezilyali ve Türk öğrenciler eğitim görüyor. İspanyolca ve İngilizce eğitim veren okulda gelecek öğretim yılında Türkçe dersleri de başlayacak.

 

kolej-arjantin.jpg

 

evet arkadaşlar , bu okullarda hem Türkçemiz hem tarihimiz hemde müslümanlık aşılanıyor çocuklara , herkesler övgüyle bahsediyor , 900 kişilik kontejanlara 55 bin kişi başvuruyor , her sene bilim olimpiyatlarında altın madalyalar alıyorlar , bunları STV de gördüm hayret ettim ya daha 12-14 yaşlarında kız çocuğu Atatürk'ü anlatıyor , tabi erkeklerde , hem müslüman olanlar tekrar dirilenlerde var.Bu yetişen gençler ilerde devletlerinin başına geçince inşaallah dünyada çok güzel bir zaman yaşanacak..Kranlık güçler fena morarıyor bunlara , asırlarca kavgalar vererek kaptıkları köşeleri ellerinden çıkmaya başladı çünkü bir bir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.