Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Sevgili forumdaşlarım, bugünkü en iyi zaman yazımız ( tevelerin prime time'si oluyor ) bizlerden çok uzak bir ülkenin siyasi ve sosyal ahlakı ile alakalı olacak. Bu üç tarafı denizlerle çevrili, 7 düvele karşı mücadeleyle elde ettiğimiz, aziz ve cennet vatanımızla ilgisi olmayan Çılgınistan ülkesi vatandaşları, çılgınların, bizim bir başka olan memleketimize bakıp özendiklerini ve imrendiklerini duyuyor ve biliyoruz, biz de çılgınistan gibi olmayalım deyü bu yazıyı inşa eyledik, pes heman aminnn!!!

Çılgınistan'da enteresan bir bürokrasi varmış. Bu bürokrasinin her kademesinde rüşvet dönermiş nasıl mı ? Örneğin yolunuz mahkemeye düştü ve tapu davasını kovalıyorsunuz, şayet dosyanın arasına bir zitlik ( Türkçede 20lik anlamında ) sıkıştırmazsanız o dosyaya o pul bir türlü yapışamazmış, bir de pişkin pişkin suratınıza bakıp pul yapişmiyi abi derlermiş katipler. ( neyse ki biz de böyle değil )

Dosya müdüre imzaya mı gidecek, o zaman bir türlü müdürün kalemi yazmazmış, yazabilemezmiş, müdür usulce çekmeceyi açarmış, sen de oraya bir kibilik atarmışsın ( 50 lik anlamındadır ) eğer paşa gönlü isterse kalem yazarmış... Haaa bütün bunları yapmazsanız o dosya yıllarca işleme girmezmiş..

Diyelim pul alacaksınız adliyede ve pul 5 lira sende ise bozukluk 20 liradan az yok, 20liği verdin mi ( zitlik ) artık üstünü bekleyemezmişsin. İstersen de koca Adliyede deli muamelesi yaparlarmış, yeni avukatların kulağına bütün bunlar fısıldanırmış, ve alışırsın sen de denirmiş. ( neyse ki bizim cennet vatanımızda yok böyle hırtlıklar )

Bana bunları ve benzer davaları anlatan sevgili Çılgınistanlı Çılgın dostum bana bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz dedi ? ben de hay hay ne mutluluk dedim. Önce kendisine bazı sorular sordum.

Sizde demokrasi var mı dedim ?

Bana evet bizde demokrasi var ama biliyorsun bizim bazı özel durumlarımız var bu yüzden 5 ila 10 yılda bir inkisara uğrar dedi ? çok şaşırdım bunun için neden önlem almıyorsunuz dedim, biz böyle de mutluyuz hem bizim özel durumlarımız var dedi.

Okur yazar oranınız nasıl , eğitim sisteminiz nasıl diye sordum ? Okur yazar çok da okuyan yazan yok dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz dedim. Biz bu açığımızı sabah kuşağı , öğlen kuşağı ve akşam kuşağında yayınladığımız belgesellerle kapatmaya çalışıyoruz dedi. Konusu ne bu belgesellerin dedim '' Ünlülerin Üremesi'' üzerine dedi..

Ben bu durumda yapacak hiçbirşey olmadığına dair kendisini uzun süre iknaya çalıştım, başaramadım. Çılgınistanlı çılgın arkadaşım bana çok eski bir millet olduklarından, büyük bir tarihleri olduğundan ayrıca , sporcularının zeki , çevik ve ahlaklı olduğundan bahsetti . Ben ona allah razı olsun ben almıyayım dedim, ve kendisini Türk Tarihçilerine emanet ettim..

mabadi var..

bozan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.