Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

‘Hayat Güzeldir’ filmi Gazze’de gerçek oluyor


berceste

Önerilen İletiler

‘Hayat Güzeldir’ filmi Gazze’de gerçek oluyor

 

 

Yahudi bir babanın II. Dünya Savaşı sırasında Nazi kamplarında yaşananları çocuğuna oyun gibi anlatmasını konu alan ‘Hayat Güzeldir’ filmi, bugünlerde Filistin’de gerçek oluyor. İsrail ordusunun son yılların en kanlı operasyonlarından birini gerçekleştirdiği Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Uçakların bombaladığı bölgelerde ölen siviller arasında çocukların fazlalığına ise kamuoyu tepkili. Filistinli bir baba, dün dünya kamuoyuna hitaben bir mektup yazarak yaşadıkları acılara dikkat çekti. İsrail’in fırlattığı bombaları kızına ‘havai fişek’ veya ‘balon patlaması’ olarak anlattığını belirten Halil Ebu Şabala, gerçekleri artık daha fazla gizleyemediğini kaydetti. Bu ifadeler, Roberto Benigni’nin başrolünü oynadığı film Hayat Güzeldir’i hatırlattı. 1997 yılında 3 Oscar kazanan film, Alman kamplarına çocuğuyla birlikte giren Yahudi bir babanın, çevresinde olup biteni oğluna oyun gibi göstermesini işliyordu.

 

Halil Ebu Şabala, Filistin haber ajansı Wafa’da yayınlanan mektubunda, operasyonun durdurulması için ciddi bir adım atmayan uluslararası toplumun kendilerini koruyamayacağından endişelendiklerini söyledi. İsrail’in sonik bombalar kullanarak “psikolojik işkence” uyguladığını söyleyen Filistinli baba, Gazze’de “gerçek bir savaş” yaşandığını kaydetti. Şabala, İsrail’in, 3 yaşındaki kızı Nesma’ya yaşattığı korkuları şöyle anlattı: “Ne zaman bir uçak sesi duyulsa, Nesma titremeye ve ağlamaya başlıyor. Çocuklarımızı nasıl yatıştıracağımızı ve sonik bombaları nasıl anlatacağımızı bilemiyoruz. Bunların, havai fişek gösterisi ya da balon patlaması olduğunu söylüyoruz. Ancak, gerçekleri daha fazla saklayamayız.” Nesma’nın, bir babanın asla duymak istemeyeceği “işgal”, “direniş”, “tank”, “füze”, “şarapnel” gibi kelimeler kullandığını yazan Şabala, diğer dünya çocukları gibi, sokaklarda koşup oynamayan Gazze çocuklarının, ağır silahlarla saldıran İsrail’in nasıl bir “meşru müdafaa” yaptığını sorguladıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Nesma’ya zarar gelmeyeceğini kim garanti edecek? Hayatının geri kalanını sinir krizleri içeresinde geçirirse İsrail ve uluslararası toplum Nesma’ya ne cevap verecek?”

 

 

ZAMAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.