Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Ölüm sona açılan bir kapı mı?? Yoksa Ebedi hayata atılan bir adım mı???
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Şimdilik kısa cevap verelim.. Ölüm asıl yaşama açılan kapıdır.. Sonsuz yaşam ölümle mümkündür.. Ölüm doğuştur.. Önce vardık, öldük, tekrar varız ve tekrar ölüp gerçek var olacağız.. Tanasühten bahsetmiyorum... Kal-ü Bela dan bahsediyorum.. Tabi bunlar inananın bakış açısıdır. İnanmayan ne der bilemem... Saygılar-Sevgiler..
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Beşinci boyut hakkında iki teori kitabı okudum hepsi havagazı, ölümden sonra dördüncü boyuta geçiş var spotyumda seyyal bir bedenle yaşantı mevcut ordada ölüm sonrası daha ince bir yaşam olur belki ama güneş sisteminin manyatik sınırını delip çıkamaz. Güneş nereye giderse her şey onunla birlikde gider eyer kaza bela olmazsa yağni güneşimiz patlamadan yoluna devam ederse samanyolu merkezindeki karadeliğe girer ve her şey sona bulur aynı reaktör gibi başka enerjiye dönüşür veyahut tamamiyle yok olunur bu kesin değil tabiki. Güneş sistemini terkedemiyeceğimizi kuranda cinler hakkındaki ayetdende anlaşılıyor cinler uzayı dinler ama gökyüzüne çıkamaz cinler bizden daha kudretli ışık hızına yakın hızları var.
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl A.h tarzı bir yazı bu.. Yorumsuz.. Kesinliği ıspatlanmış değildir.. Kuramdan ibarettir..
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Matrix filmini ilk kez seyrettiğimde çok şaşırmıştım çünkü adamlar sanki birebir yaşam ve ölüm hakkındaki düşüncelerimi okumuşcasına düşündüklerime çok benzer bir film yapmışlardı. Ben her zaman için rüyada olduğumuzu düşünmüşümdür yani şu anda var olan bizler ve herşey asıl olan bizlerin rüyada ki görüntüleri gibiyiz ve asıl olan bizler bambaşka bir yerde uyumaktayız ve mahşer günü herkes uyandırılacak tabii bu sadece benim fantastizimimden kaynaklı bir hayal, inancımlada paralellik göstermekte ve açıkcası ben dinimde ölümden sonraki hayat için ne deniyorsa ona inanmaktayım daha fazlasını düşünmem zaten benim için bir fayda sağlamayacktır.
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Spiritilizmadan ruh çağırma seanslarından anlamayan ve bulunmıyanlarla konuşmanın zorluğunu bir kez daha anladım.
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Spiritilizmadan ruh çağırma seanslarından anlamayan ve bulunmıyanlarla konuşmanın zorluğunu bir kez daha anladım. sen ruh çağırdın mı anlatsana bize deneyimlerini
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2005 19 yıl Arman senin düşünklerini bende düşünürüm bazen.. Ama söylediklerin doğru.. İnsanlar uykudadır, öldükleri zaman uyanırlar.. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini farketmiyormuyuz.. Eğlencelerin, zevklerin nasıl birden bire bitiverdiğini görmüyormuyuz.. Dünyanın ne kadar yalan, kıymetsiz ve geçici olduğunu anlamıyormuyuz Sanki hiç yaşamamış gibi... Sanki rüya gibi... Saygılar-Sevgiler..
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl ölüm başka bir hayatın başlangıcıdır.ama gerçek deneyimler bedenlenmiş olarak burada yaşanır.diğer tarafta öğrenilecekler farklıdır.ruh olgunluğa dünyevi hayatta erişir
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl Biz burayı yaşamaya çalışalım hayatda kalmak için nasıl caba gösteriyoruz doktormuş ilac mış vs.
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Evet çoğumuz Dünya hayatının bir uyku ,yada oyun eglence olduğunu biliyoruz... Ama bunu ne derece idrak ettik acaba??? Ve dünya hayatının geçiciliğinin yanında bizler için bir mezra,tarla olduğunu ne kadar idrak ettik va hayatımıza da idrakimizi yansıttık acaba?? Aslında önemli olan bilmekten ziyade bildiklerimizi hayatımıza geçirmek...Bunun aksi boş lakırdıya benzer... ÂL-İ İMRÂN (185) Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. Bildiklerimizi hayata geçirmenin temennisiyle
Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 19 yıl Sonsuzun yanında, 100 yılın ne hükmü vardır.. Ölçülemez, kıyas edilemez.. O halde hayat yoktur, yada rüyadır.. Gerçek, diğer taraftadır... Saygılar-Sevgiler..
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 19 yıl ölüm aslında sonun başlanğıcı değil asıl hayatın başlangıcıdır. sonsuzluğa uzanan bir kapıdır. biz bu dünya için çalışmayalım demiyoruz ama önemli olan ahiret hayatıdır. çünkü orayı garantilememiz gerekiyor. orası sonsuzlukla dolu tamam herşey mantıksız geliyor ama bu böyle arkadaşlar istemesekte. kimsenin dini inancının olup olmamasının bana bir faydası yok ama insanların gerçekleri bilmelerini istiyorum arkadaşlar. inanın tüm inanan insanlar gibi bizde sonunda ahiretimizi kurtaralım...
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 19 yıl Sevgili zaman: ruhunda devamlı kalacağı garantisi yok bizler enerjik varlıklarız, siz hiç kendi kendine yanan insanlarn resimlerini gördünüzmü duydunuzmu, bedeni kömürleştiği halde oyurduğu koltuğun tek bir kılı bile yanmıyor. Bu tip olaylarda veya bermuda üçkenindeki yok olmalar ruhuda yok ettiği iddağlar arasında.
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Oturduğu koltukta yanıpta koltuğu yanmayan bir vaka duymadım, görmedim okumadım.. Size hayret ediyorum.. Siz nasıl bir kitap ukoyorsunuz, nereden çıkıyor bunlar.. Ruhun da yanıp gitmesi ne demek şimdi.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Aynı resimlere internetde ruhsal kısımlarda da rasladım bundan sonra not alıcam.
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Yani hiç fotomontaj şüpesi yokmu sende... Kuyruklu kadın resmi var, onada inanırsın şimdi sen..
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Ne alaka.. Ama İstenbul dışını kırsal muhit diye adlandırırsan evet.. Ben Konya Meramdayım.. Bilginin muhitle ne alaksı var ya..)) Sen demedinmi klavye ne işee yarar diye.. Saygılar...
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Benim küçük damadımda konyalı insan ayırımı değil kastım, bak kıral dün arkadaşımın oğlu geldi b. sayar tamircisi uzaydan oturduğumuz apartımanın damına çıkış kapağına kadar indik ve gördük bunu kabul edersin sanırım, kuyruklu kadına gelelim, Sünnet olan kadınları duymuşundur ve olması gerekli olanlarada gençlikte rasladık, ya iki cinsiyetli insanlara bunlarda türkiyemizde de var ısparta ve antalyanın bir köyü bunlara da foto montaj gözüylemi bakalım ispatlı çünkü neden şüpheci ve açık değilsin her şey inançla tasvip edilemez inanc şahsi kavramdır genel deyil.
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Herşeye innaç gözlüğüylemi bakıyorum ben.. Benim bu forumda dile getirmek istediğim tek şey, İslam bilme ters değildir.. Çivt cinsiyetli insanların varlığını kabul ediyorum.. Dinimizde bunlara hünsa denir... Google earth programını da bilirim.. Sen ne sandın lena bizi...))) Global dünyanın belkide en önde gidenlerindeniz..)) Şaka bir tarafa, basın, bilim, kitap, sanat hepsini takip ederim, kuşkun olmasın.. Hem artık bilgiye ulaşmak çok kolay bugün... Saygılar..
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 19 yıl merhaba arkadaslar , ölüm sona acilan bir kapi mi ? Soruya iki perspektivle cevap vermeye calisacagim . Ölüm denen kavramin ne oldugunu ÖLÜM denilen kelime ile insanlar neye isaret ediliyor bir ona bakalim ilk önce . Hersey güle oynaya gecer iken hayatinizda veya bitmez tükenmez sikintili hayatiniz bir sarsintiyla son bulur aniden. Bir de bakarsinizki terler icinde yataginizdasiniz saga sola bakinir vaziyette. Sahib oldugunuz o güzelim seylerin , hissettiginiz o güzel duygular malesef bir Rüya imis. Veyahutta uyanir uyanmaz sonsuz sevinc ve mutluluk icinde , yasadiginiz o kabus dolu hayatinizin bir rüyadan ibaret oldugunu anlarsiniz. BUNUN ADI RÜYA , Bana göre rüya icinde bir rüya. Hani oh be dersiniz rüyaymis falan ,halbuki asil rüya devam ediyor Etrafinizda mezarliklara bakin , nice rüyalarindan uyanmislarla dolu . Siz sanirsinizki onlar orada uyuyor ve kiyameti beklerler bazilarina göre. Rüya denilen olay , beyninizin veri tabaninda olan bilgileri kombine eder ve size bir görüntü yansitir . Bu rüyadan uyanamamislara da ÖLDÜ derler . ÖLÜM ise beyninizin vücudunuzla olan enerji baglantisinin kesilmesiyle olusan bir haldir . Doktorlarda veya hastanelerde görmüssünüzdür beynin funksiyonlari o ekranlarda gördügünüz o ( wave ) titresimlerden ibarettir. Esasen biolojik beden diye bir varlik yokki . Size teleskopla , ultra isininla bakildiginda siz moleküler yapida bir kütlesiniz. Eger size milyarlarca defa zoomlanmis ( büyütülmüs sekilde , veya kücültülmüs bir ekrandan bakarsak ,sizin varliginizdan dahi bahsedilemez ! Eger beyin bu elektrigini kismen zayiflatirsa bedene , bu sefer siz FELC oldu dersiniz ! Iste bu olaya Din terminolojisinde RUH adi verilmis. Beyninizin olusturdugu ruh beden ile yasarsiniz esasen . Beyniniz hem ruh bedenini olusturur hemde biyolojik bedeni haket ettirir. Ölüm anini da söyle degerlendirir Din ,eger o perspektivden bakacak olursak. " her nefis ölümü tadacaktir ,, der . Yani ölüm bir son degil sadece bir uyanistir. Bu durumda düsünebiliyormusunuz ,topraga suurlu ve bilincli ve canli olarak konulacaksiniz. Siz uyurken ve türlü türlü alemlerde seyr ederken hayati, biri sizin bedeninizi bir odadan obir odaya tasiyor,sizin icin ne farkeder ? Kisi Ölümü tadar tatmaz yani uyanir uyanmaz kullanamaz hale geldigi biyolojik bedeni etrafinda toplanmis insanlari veya yakinlarini görür algilar , müthis bir heyecana kapilir o esnada. Ölünün yaninda aglayip cigliklar atmayin lafinin özünde bu gercege isaret edilmektedir. Felcli insanlara bir bakin ,bedenlerinin belirli bir kismini kullanamazlar ama hayati algilarlar onlarda . Evet , Ölü öldügü andan itibaren mezara kadar yapilan tüm islevleri görür bilir hisseder.Bu onun beyninin biyolojik bedene biraktigi son enerji artiklaridir dir !!! Ve nitekim üzerine örtülen topragi bile algilar . Artik o kabir alemi denilen hayata gecisini gerceklestirmistir . Kisi artik O alemin icindeki yasami görmeye basliyacak , hatta kendisine hosgeldin diyen börtü böycekleri dahi hissetmeye basliyacaktir !!! Oradan sonrasinida isterseniz anlatmayayim ne dersiniz ? Su kadarsini söyliyeyim , senin BEN diyerek kendini et beden sanman ruh bedenini öyle bir olusturuyorki ,sen bu ruh bedeninle tipki rüyadaki gibi kabirde herseyi hissedeceksin yasiyacaksin. Bu senin dünyada iken kendini bir birim olarak taniman , kendini bir et beden olarak sanman, kendini hep 5 duygu ile algiladigin bir yaratik olarak sanmanin sana verecegi yasam dir.!!! Bu halde bize düsen yapilacak seyler var demek bu . Yarin , belkide yarindan da daha yakin zamanda ansizin calacak olan bir GONG sesi ile uykudan uyanmadan, Sartlarini bilmedigimiz bir hayatta gözümüzü acmadan , gececegimiz o boyutun hakkinda bilgileri toplayip, oranin sartlarina karsi bagisiklik kazanmaya calismaliyiz .Vakit gecirmeden. Saniyesi 300.000 kilometre hiz yapan bir ortamda ruh bedeninizi o sartlara karsi direnisi sagliyacak enerjiyi yüklemedi iseniz , bunun pismanligini milyarlarca sene sürecek o kabir hayatinda yasiyacaksiniz. Biliyormusunuz Bilim adamlari bu dünyada 70 sene yasamis bir insanin Günesin zaman birimine göre hesaplara göre aslinda sadece 8 bucuk saniye kadar yasadigini savunuyorlar !!! Aksam yatiyorsun 1 saat uyudun uyumadin , senelerce sürmüs bir hayat yasamis vaziyette uyaniyorsun rüyandan , böyle degilmi ? Din ve Bilim her zaman ayni seylerden bahsetmistir , bu gün teknoloji sayesinde sanilan bilgiler aslinda asirlar öncesinden bildirilmis , sadece mecasi yollardan oldugu icin insanlar anliyamamislar. 70 sene süren bir ömür düsünün zaten bunun bir ceyregi uyumakla geciyor, bir ceyregi calismakla. Geriye brut olan kac zaman kaldiki ? Birde üstelil bu ölüm ötesi hayat icin sadece 8 saniye sürmüs oluyor .Yani siz deyin 4, ben diyeyim 3 saniye net bir yasam dünya üzerinde yasadigimiz !!! BEDELI MILYARLARCA SENE SÜRECEK ÖLÜM ÖTESI BIR BOYUT YASAM !!! Bu dünyada ki bir saniyemizi orada yasanacak olan milyarlarca sene sürecek pisman liga DEGERMI ? INSANLAR COK KÖTÜ KUMARCILARDIR . ORADA BLÖF ün hic bir faidesi olmayacak. Neyse bunlar benim yorumum , sadece paylasmak istedim ,hosgörün. Herhangi bir yolculuga cikmadan önce gidecegimiz yer hakkinda bilgi alir , bavulumuzu valizimizi giysilerimizi oranin sartlarina göre temin ederiz. ANSIZIN SENN ICIN ATAN KALP DURSA , BAVULUN HAZIRMI ??? sevgilerle
Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 19 yıl Beşinci boyut hakkında iki teori kitabı okudum hepsi havagazı, ölümden sonra dördüncü boyuta geçiş var spotyumda seyyal bir bedenle yaşantı mevcut ordada ölüm sonrası daha ince bir yaşam olur belki ama güneş sisteminin manyatik sınırını delip çıkamaz. Güneş nereye giderse her şey onunla birlikde gider eyer kaza bela olmazsa yağni güneşimiz patlamadan yoluna devam ederse samanyolu merkezindeki karadeliğe girer ve her şey sona bulur aynı reaktör gibi başka enerjiye dönüşür veyahut tamamiyle yok olunur bu kesin değil tabiki. Güneş sistemini terkedemiyeceğimizi kuranda cinler hakkındaki ayetdende anlaşılıyor cinler uzayı dinler ama gökyüzüne çıkamaz cinler bizden daha kudretli ışık hızına yakın hızları var. ooofff her şeyi astronomiye göre mi izah ediyorsun sen.. terk etmeyiz bizde güneş sistemini ne olacak, bu dünyada farklı bir düzen kurulur cennet diye, illa uzaya çıkmamız gerekmez. hem dediğin gibi farklı boyutlar var..biz bu boyutları bilmiyoruz, cinnlerin yaşadığı boyut mesela..şeytanların yaşadığı boyut..
Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 19 yıl Yazar Ölüm güzel şey,budur perde ardın da haber; Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 18 yıl Her an ölecekmiş gibi hazırla kendini, Fani dünyaya bir kiracı gibi yerleşmeli, Ecelin gelince bir gün, bu tatlı canını, Azrail(as)'e vermemeye çaren mi var? Ölümün ilk gecesi kıyametin kopar, Düşmanın sevinir, dostların ağlar, Takip edecek seni mahşere kadar, Amelinden başka yoldaşın mı var? Kabirde nur olacak okunan Kur'an, Hesabı kolaylaştırır tahkiki bir iman, Dillerin tutulup, konuşmadığı zaman, Allah(cc)'tan başka dostun mu var?Kabirde ilk hesap görüldüğü zaman, Akıbetin belli olur senin de işte o an, Cennet mi, cehennemden bir mekân? Ben girmem demeye iraden mi var? Ölüler su da boğulan insan misali, Dualar bekler her an, bilinmez hali, Allah(cc) uyandırsın bizi, dünya fani, Bir gün ölmemeye çaren mi var? Kabir azabının en büyük sebebi, Yine Müslümanların kendi cehaleti, Yapmaz isen sen de farzı sünneti, Şefaat için Resule yüzün mü var? Ölüm bir başlangıçtır asıl hayata, Kabir mahkemesidir bu dünyada, Mahşerde Mizan kurulduğunda, Hesabın görülecek Allah'ın kulu, Yeniden dirilmemeye çaren mi var
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.