Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 19 yıl Bu bir fikir yürütme yazısıdır, hususi bir tehdiften ıraktır. Bilhassa bütün arkadaşların katılımına açıktır. Bu yazı bir anlama yazısıdır, benim tek temennim yanlış anlamaya mahal vermeden meseleyi bir nihayete ulaştırmaktır. Yoksa bu yeryüzünde oturup da İsrail'e karşı yazı yazabilecek adam artık yok denecek kadar azdır. Başıma EİCHMANN'ın başına gelen bir hadise uğrar mı bilmiyorum. ( İdamı 1962 ) şayet bu yaşlı ihtiyarı da Moşevi örgütü kaçırıp cezalandırırsa hakkınızı helal edin sevgili forumdaşlarım. Evvela şunu iyice açıklamak durumundayım, benim ..... ..... işim olmaz. En nihayetinde siyonculuk gibi saçma ve .... bir düşünceyi kendisine ide edinmiş güruhlar olabilir, zira Adolf da Benito da kendisine taraftar bulmuştu değil mi ? Ya da Şu Arapları bilirisiniz onlar hem bizce HAİNdir hem de Pistir ve her yağmur yağdığında Onlardan bir kız sürekli camdan bakmaktadır… Sabunuyla meşhurdur ve saçları en girift meselelerden bile daha karışıktır. Adı üstünde Arap. Üstelik Hepsi birden küçücük İsraille 3 defa çarpışmış üçünde de tanrının sevgili kulları olduğunu iddia edecek kadar kafayı yemiş Yahudiler tarafından Sopalanmışlardır. Şimdi yukarıdaki düşünceleri benimseyen cinslere göre akıl yürütelim ; 1. Amaaan yine Filistin’li bir çocuk ölmüş. Ama bunlar da terörist zaten gebersin gitsin. Zaten bizim ülkemizide hömeyniciler basacak diye darbe yapmadık mı canım, bir de oturup Allahın Arap’ının çocuğuna mı üzüleceğim.. 2. Oh olsun şu pis Araplara zaten 1. Cihan harbinde bize ihanet etmişti, hainler.. 3. Canım gariban Yahudilere saldırıyorlar hep Hamas teröristleri İsrail de haklı olarak kendini savunuyor naspın garibanlar….. 4. Ben geçende bir film seyrettim hem de Oscarlı orada Yahudilere yapılan eziyetler anlatılıyordu çok hüzünlendim. ( Bu olguyu anlatmayan bir filmin başarı şansı hemen yok gibidir ) 5. Ben geçende bir roman okudum, dünyada en çok satanlardanmış, orada Yahudilere yapılan haksızlıklar anlatılıyordu çok müteessir oldum. ( Mevzusu bu olmayan romanın başarı şansı hemen yok gibidir… 6. Vesaire vesaire vesaire ve amma ki.. Sevgili arkadaşlarım her ne olursa olsun Arap da olsa babasız da olsa, anasız da olsa hatta babaları hain de olsa bir çocuğa kurşun sıkmak namus ve şeref yoksunluğudur, buna karşı susmak ise aynı yolda yürümek aynı handa mola vermektir. Siz sakın bizim Simavlı Sedatlarımızın , Nadir Nadilerimizin, bilmem kimlerimizin inşası gazete parçalarının bunları es geçmesiyle bir böyle sorumluluktan kurtulacağınızı zannetmeyin. Vicdanınız rahatsa kafasına kurşun sıkılan o çocuğu aklınıza getirin yatmadan, Dünyada savaşa harcanan resmiyetteki rakamın 1,12 trilyon dolar olduğunu düşünün bir kere, hepi topu 1500 şirket para kazansın diye ayrılıkçılıkların oluşturulduğunu düşünün bir kere, dünyada neden sevgi ideolojilerinin değil de savaş ........ ...... düşüncelerinin kol gezdiğini düşünün bir kere. Bizler anti semitizmle anti siyonizmi birbirinden ayıramayacak kadar geri zekalı değiliz elbette ama hiç birşey çocuk öldüren katilleri kınamamızı engellememeli. Hep beraber bu forumda en azından bu hususta birlikte olmalı değil miyiz ? Sonra yine annemizin ligine döner tartışmamızı sürdürürüz, Ecevit ileri, Demirel geri, Yok Akapa yok Akapaya karşı anap, dyp, bip, genç parti, dsp, chp ve sip koalisyonu artık ne varsa yani… Cumhurbaşkanı olarak da beni seçersiniz. Söz veriyorum beni seçin hergün Beş defa Bursa nutku okuyacam, 10 defa da 10. yıl marşı ama… Öldürülen çocukların sesi olalım….. Ever arkadaşlarım işte yukarıdaki yazıyı yazmayı tasavvur etmiştim, sonra vazgeçtim, zaten kimse önemsemeyecek diye, şimdi yazdım ama sanırım öyle olcak… bozan
Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 19 yıl Sevgili arkadaşlarım her ne olursa olsun Arap da olsa babasız da olsa, anasız da olsa hatta babaları hain de olsa bir çocuğa kurşun sıkmak namus ve şeref yoksunluğudur, buna karşı susmak ise aynı yolda yürümek aynı handa mola vermektir. Siz sakın bizim Simavlı Sedatlarımızın , Nadir Nadilerimizin, bilmem kimlerimizin inşası gazete parçalarının bunları es geçmesiyle bir böyle sorumluluktan kurtulacağınızı zannetmeyin. Vicdanınız rahatsa kafasına kurşun sıkılan o çocuğu aklınıza getirin yatmadan, Dünyada savaşa harcanan resmiyetteki rakamın 1,12 trilyon dolar olduğunu düşünün bir kere, hepi topu 1500 şirket para kazansın diye ayrılıkçılıkların oluşturulduğunu düşünün bir kere, dünyada neden sevgi ideolojilerinin değil de savaş ......... ..... düşüncelerinin kol gezdiğini düşünün bir kere.Bizler anti semitizmle anti siyonizmi birbirinden ayıramayacak kadar .... ..... değiliz elbette ama hiç birşey çocuk öldüren katilleri kınamamızı engellememeli. Hep beraber bu forumda en azından bu hususta birlikte olmalı değil miyiz ? bozan Küçücük çocuklara dini dili ırkı ne olursa olsun kurşun sıkanların dilerim birgün o kurşunlardan birine kendileri hedef olur.
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 19 yıl hayata sıcacık bakıslarıyla tertemız yureklerıyle ici sevgı dolu olan bu cocuklar malesef gulup oynayıp egleneceklerı yerde onların oyunları bombalardan ve kursunlardan kacmak. ne kadar acı
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 19 yıl Daha bir kaç saat önce filistinde ölen ufacık çocukları gördüm tvde... Artık öyle olağan hale gelmiş bu kahrolası düzen.... Kimsenin filistine çıkıp yardım etmesini desteklemesini bırakın , minicik çocuklar okul yolunda can verir , hayata güvensiz karanlık bir pencereden bakar , vucutları kurşunlara siper olurken , onları düşünen , bir dk dahi olsun onlar için hüzünlenen ve gözyaşı döken , iştahı kesilen , ellerini açan insanlar bile yok denecek kadar az... nerede insanlık... nerede... nerede
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 19 yıl Bir futbol maçı için o kadar insanımız ayaklanıyor,onun bunun evliliği için ağlayabılıyorsa onca kadınımız.. bi çocuk ölmüş kime ne... bir musibet,bin nasihatten iyi mi olmak zorunda her zaman
Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 19 yıl bir musibet,bin nasihatten iyi mi olmak zorunda her zaman Malesef öyle
Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 19 yıl O çocuklara kurşun sıkanlar kadar onları o namluların önüne sürenlerde kabahatli bana göre... Al birini vur diğerine....
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Onlar derken? O çocukları ellerine taşlar(bazen de silahlar) tutuşturarak Israil tanklarının önüne süren Anneleri-Babaları ve birtakım radikal gruplardan bahsediyorum elbet. Eğer bir savaş veya mücadele verilecekse buna çocukların alet edilmesi çok yanlış ve korkakça diye düşünüyorum. Bu tabiki Israil askerlerinin o ufacık çocukları vurmasını haklı göstermez ama yinede bence sorumluluk her iki tarafada aittir diye düşünüyorum. Önce çocukları sal sokağa namlunun önüne sonra vurulunca yaygarayı kopar. Bu nasıl bir anlayıştır..
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl bilmiyorum sizin bu yorumunuza ne denir... söylenmesi gerekn onca söz varken... çocukların çoğu okul yolunda öldürülüyor... onlar herşeye rağmen başları dik ve onurlu olmak istiyorlar... kimse dönüp onlara bakmasa da hayatlarını canları pahasına da olsun devam etmek istiyorlar
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Benim kast ettiğim çocuklar tankların önüne sürülenler. Elbette sivillere yönelik saldırılar(özellikle hedef gözeterek) barbarlık. Ama filistinli çocukları en çok yine Filistinlilerin ve filistinli anne babaların düşünmesi gerekmiyor mu? Filistin halkı radikal bir grubu seçerken bunları göremiyor muydu? Filistin halkının seçimi de barışı işaret etmemiştir maalesef. acımasız Sharon ve diğer radikal Israillilerin ekmeğine yağ sürmüşlerdir. Olan çocuklara olmaktadır...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Anakonda seni anlamaya çalışıyorum... Fakat, başaramadığımı belirtmek isterim... bakılması gereken perspektif bu değildir... zaten başımıza ne geldiyse hep aksi yönlerden baktığımız için gelmiştir... Ne olursa olsun bunları meşrulaştıramz... Bunda hem fikiriz değil mi? Acaba orada ki insanların psikolojileri nasıl ? Nasıl bir haleti ruhiyeye sahipler? Bunları bilmiyoruz.. yaşamadan da bilemeyiz... Şimdi öldürülen insanlar için onlarda sokaga çıkmasaydı canım demek ne kadar doğru...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Ben onlarda sokağa çıkmasaydı gibi birşey demek istemedim. Bu son derece saçma olur. Ama yaşanan olumsuzlukların sorumluluğunu tümüyle karşı tarafa atmak doğru değil. Filistinlilerin de yapması gereken ama yapmadıkları, yapmaması gereken ve yaptıkları çok fazla şey var. Israil devletini ve mevcut dünya düzeni içindeki etkisini biliyorlar. Israilin ne derece acımasız politikalar üretebileceğini en iyi onlar biliyorlar ve yaşıyorlar. Ancak maalesef bütün bu gerçeklere karşı akılcı politikalar üretmekten ve akılcı adımlar atmaktan çok uzaklar. Eğer orada Filistinliler ölüyorsa bu ilk önce Filistin halkının sorumluluğudur. Çünkü geçmişten bugüne olaylar öyle çok kendini tekrar etmiştir ki buna rağmen gerekli dersler alınamamış ve ihtiyaç duyulan değişim ve gelişim gerçekleşememiştir. Elbette orada öldürülen her sivil filistinli ile birlikte bizimde canımız yanmaktadır. Ama padişahtan çok padişahçı olmanın gereği yok diye düşünüyorum. Sonuçta Aynı şekilde bir sürü sivil İsraillide öldürüldü... Kimse %100 masum değil...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl onlarca kursuna ve bombaya karşılık bir sapanla atılan taş... bir insana karşılık bir filistin halkı... bumudur Şarkımız Bizim Kırılırda bir gün bütün dişliler Döner şanlı şanlı çarkımız bizim Gökten bir el yaşlı gözleri siler Şenlenir evimiz barkımız bizim Yokuşlar kaybolur çıkarız düze Kavuşuruz sonu gelmez gündüze Sapan taşlarının yanında füze Başka alemlerle farkımız bizim Kurtulur dil, tarih, ahlak ve iman Görürler nasılmış, neymiş kahraman Yer ve gök su vermem dediği zaman Sular her tarlayı arkımız bizim Gideriz nur yolu izde gideriz Taş bağırda, sular dizde gideriz Bir gün akşam olur bizde gideriz Kalır dudaklarda şarkımız bizim Necip Fazıl Kısakürek
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Ben bir eşitlik olduğunu iddia etmiyorum. Sadece kimse masum değil bunu vurguluyorum. Savaşın kazananı yoktur zaten (belki silah tüccarları ama onlarda kazandıklarını sanırlar sadece). Ben Israilin bir askerin kaçırılması nedeniyle onca geniş kapsamlı bir harekete girişmesini ve onca filistinliyi öldürmesini elbette kabul edilemez bir eylem olarak görüyorum. Ama sürekli bir tarafı(veya kendimizi) mazlum görerek ve göstererek bir yere varılabileceğini düşünmüyorum. Eğer Arap Birliğine Üye ülkeler birazcık sorumluluk alabilip olayların akabinde olağanüstü toplanıp gerek Israil gerekse Amerikaya karşı bütünlük içinde ve sert bir açıklama yapabilselerdi bütün bunlar olmazdı. Ama yapamıyorlar. Tek yaptıkları şikayet etmek,kendilerine acımak ve ağlamak. Bu açıklama yapılabilseydi eminim ardından AB ve BM ninde sesi daha gür çıkardı. Ama yok. Çünkü hepsinin ipleri ABD ve Israilin elinde. Dolayısı ile ne AB ne de BM padişahtan çok padişahcı olmak istemiyorlar ve bu bencede çok mantıklı...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Eğer Arap Birliğine Üye ülkeler birazcık sorumluluk alabilip olayların akabinde olağanüstü toplanıp gerek Israil gerekse Amerikaya karşı bütünlük içinde ve sert bir açıklama yapabilselerdi bütün bunlar olmazdı. Ama yapamıyorlar. Tek yaptıkları şikayet etmek,kendilerine acımak ve ağlamak. Bu açıklama yapılabilseydi eminim ardından AB ve BM ninde sesi daha gür çıkardı. Ama yok. Çünkü hepsinin ipleri ABD ve Israilin elinde. Dolayısı ile ne AB ne de BM padişahtan çok padişahcı olmak istemiyorlar ve bu bencede çok mantıklı... bu söylediklerine bende katılıyorum anakonda... Fakat filistin şöyle yaptıda böyle oldu söylemlerine karşıyım... bence israil asla masum değil... her zaman yaptıgı anlaşmaları bozan ve saldırıya geçen asla barışı istemeyen çıkarları için dünyayı yakabilecek bir devlet... zaten amerikanın adı var... asıl dünyayı yöneten de israil...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl Ben Israil masumdur demiyorum zaten. Benim demek istediğim önce herkes çuvaldızı kendisine batırsın. Öyle Ağlamakla sızlamakla olmuyor bu işler...
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 19 yıl sonuçta olması gereken ağlamak sızlamak yerine bir olmak... Ama kahretsin ki , sorun işte tam burada kitleniyor herkes sadece konuşuyor(uz)...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.