Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 19 yıl allah bilir herkes biliyordur kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır???
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 19 yıl Açık bir kanalizasyon kapağından içeri düşebilme ihtimalimize karşın kenarına köşesine çarpmayalım da rahat rahat çakılalım diye olabilir mi ?
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 19 yıl Yazar benim sorduğum gerçek nedendir. yani gerçektende kanalizasyon kapaklarının yuvarlak olma nedenini soruyorum. arkadaşım doğru söyledi ise yurtdışında büyük bir şirketin müdürü çalışanlarını işe almadan önce bu soruyu soruyormuş (sadece bu soruyu değil tabii). arman, mantıklı bir yaklaşımda bulunmuşsun.
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 19 yıl kapaklari yerlerine oturtmak daha kolay olsun die mi? kapaklari icaat eden adamin keyfi öyle istedi die mi? umarim cevabi kacirmam, takildi bu soru simdi kafama...
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 19 yıl yuvarlak haricinde her hangi bir şekilde yapılsaydı uygun açı ayarlanarak kanalizasyonun içine bir şekilde girme ihtimali var. ama yuvarlak kapak hiçbir şekilde kapattığı deliğe giremez
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 19 yıl Yazar medikal tebrikleri... evet içine düşmesin diye.. sadece yuvarlak bir kapak asla içine düşmez.
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 19 yıl Düdüklü tencerenin kapağı tam yuvarlak olsa oda içine girmez ve kapatamazdınız.. Yuvarlaktaki mucize bu olsa gerek.. Peki size şunu sorayım.. Arılar neden peteklerini altıgen yaparlar.....
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl Yazar HMMMMMM.... kare olsa ne farkederdiki. ancak sayısı farkederdi galiba.
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl Altıgen şekilde yapmalarının sebebi hem peteğin daha fazla ağırlık taşıyabileceği en uygun sistem olması hemde en az balmumu harcayarak en çok bal depolanabilecek şeklin altıgen olmasından dolayıdır.
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 19 yıl Yazar yav be. eğer doğru ise süper bişey. harbiden bir mucize. bir programda arı peteklerindeki sadece bir peteğin altıgenindeki en ufak bir farklılığın bütün peteklerin şeklini bozacağını söylemişti. yani hepsinin mükemmler olması lazm vede hep öyle oluyormuş.
Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 19 yıl ya ceviz bu soruyu bende sormuştum.afedersin.yeni üyeyim hangi soruların sorulduğunu bilmiyorum.bide bi şey sorucaktım hani sen ceviz başlığının altına bir resim koymuşsunya o nası koyuluyo kapaklar başlığı altına yazarmısın yani sorumun başlığı kapaklar...
Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 19 yıl 6 gen altın oranlı dikdortgenden sonra en mükemmel şekil olarak bilinir. 6 genin medikal in dediği gibi doğadaki şaheserleri mevcuttur. logarların yuvarlak olması hem deliğe düşmemesi için hem de kolay taşınması içindir. yurtdışındaki logarların ek yerleri bizimkinden cok küçüktür ve yuvarlamaya da elverişlidir. bir cismi yuvarlayarak taışmak da ek bir basit makine kullanmadan işten kuvvetten kazanç sağlar
Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 18 yıl kanalizasyon kapkları neden yuvarlaktır sorusu hakkında arkadaşların verdiği bilgilerden daha fazla bilgi edinmek isteyenler fuji dağını nasıl taşırsınız adlı kitabın 148. sayfasına göz atsınlar.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.