Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

"Her kim imanından sonra Allah'a küfür eder, kalbi iman ile yatışmış halde iken baskıyla zorlanan hariç olmak üzere, inkâra göğüs açarsa, böylelerinin üzerine Allah'tan bir gazap iner. Bunlar için büyük bir azap da öngörülmüştür."Nahl 106.

Görüldüğü gibi zorda kalan bir adam Allah'ı inkara kadar gidebilir.Tabi bu inkar insanı zorda bırakan durumdan sıyrılmak için yapılan sahte bir inkardır.Önemli olan kalbin içidir.Asıl iman ordadır.Nasıl gösteriş için namaz kılan adamın namazı hiç bir şey değeri yoksa bu durumda ki bir adamın yapacağı inkarında hiç bir anlamı yoktur.Çünkü Yüce Allah kalplerin özünü bilir.Önemli olan ordaki imandır.

"Allah size leşi, kanı, domuz etini, Allah'tan başkası adına kesileni haram kılmıştır. Ama zorda kalanın, sınırı aşmadan, şuna-buna haksızlık ve tecavüze gitmeden yemesinde kendisi için günah yoktur. Allah çok affedici, çok merhametlidir."Bakara 173.

"O size ancak şunları haram kılmıştır: Ölü/hayvan/leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen hayvan. Bununla birlikte, zorda kalan, başkasının hakkına tecavüz etmemek, sınırı da aşmamak şartıyla bunlardan yerse, Allah bağışlayacak, merhamet edecektir."Nahl 115

Zorda kalan bir adam başkasına haksızlık ve tecavüze gitmeden ve de sınırı aşmadan haram olan bir şeyi yiyebiliyor.

Benim anladığım zorda kalmışsak birilerinin hakkına haksızlık ve tecavüz etmemek ve aşırıya gitmemek kaydıyla haram olan bir şeyi yapabiliriz.

Bu benim şahsi yorumumdur.Kesin öyledir demiyorum.Doğrusunu Allah bilir ve Allah'ın dinine hüküm eklemekten Allah'a sığınırım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.