Φ sabrina Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Nedendir bilmem ama İnternette ÇOOK RAHAT HİSSEDİYORUM YAA BİRDEN BİRE ESPRİTÜEL BİR İNSAN OLU VERİYORUM NORMALDE İLK TANISTIM İNSANLARA ESPRİ YAPMAM AMA BUNU İNTERNETTE RAHATCA YAPABİLİYORUM ZATEN BU BİLİMSEL OLARAK ACIKLANMŞ Bİ GERCEK AMA Bİ DE SİZİN NELER HİSSETTİĞİNİZİ MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Espiri yaptığını zanneder olmayasın.. Bazen kendine göre çok iyi bir espiri yaptığını zannedersin, ama sonuçta karşı tarafın algılayabileceği kadar bir espiridir ve ne kadar komiktir sen bilemezsin... Bunun bilimsel bir açıklaması vardır elbet.. Her insanın kendinden menkul özelliklerinin dozajı yine kendi algı sınırları içindedir.. Örneğin senin yaptığın bir espirinin ne kadar komik olduğu senin algı sınırlarınla sınırlıdır.. senin algı sınırın farzedelimki 95 birim ve sen sana göre 95 birimlik espitriyi patlatmışsındır.. Ama karşı taraftaki algı sınırı 150 dir ve çok komik karşılamayabilir.. Rahat espiri yapma meselesine gelince; Hitap ettiğin kişi yada kişilerin birebir karşında reel olarak canlı olmadıkları için bunun verdği bir psikolojiyle rahatsın.. Nasılsa seni gören yok.. Buna eskiler yüze elek kapama derlermiş.. Utanan gelin yüzüne elek kapatarak oynarmış... Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ sabrina Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Örneğin senin yaptığın bir espirinin ne kadar komik olduğu senin algı sınırlarınla sınırlıdır.. senin algı sınırın farzedelimki 95 birim ve sen sana göre 95 birimlik espitriyi patlatmışsındır.. Ama karşı taraftaki algı sınırı 150 dir ve çok komik karşılamayabilir.. Tabi ki herkesin espri anlama kabiliyeti yüksek olacak diye birsey yok.Mesela ben espri yaparım ama senin anlama kapasiten sınırlıdır anlayamazsın.Yani bu tür durumlar olabilir.Herkesin zeka seviyesi aynı olmayabilir yani. Mesela ben burada ne soruyorum sen bana ne cevap veriyosun.Acaba bu senin anlama kapasitendeki düşüklüğü göstermiyo mu.Bence biraz kitap oku kendini geliştirebilirsin. Sana dünya klasiklerinden baslamanı öneririm. İyi okumalar... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Önce yukarda kendi yazdığını on kez oku.. Sonra otur yüz kez düşün.. Sonra benim verdiğim cebapları 10 kez oku hatta 20 kez oku.. Sona otru sabaha kadar düşün.. Yarın gel yaz.. Sana o kitapları okuttururum.. ok.. Senin yaşadığın gün sayısı kadar benim okuduğum kitap vardır.. Ayrıca biraz terbiye eğitimi ..... Not: Arkadaşın tam havadan sudanlık iletisini rezil olmasın diye zar zor bilimsel konulara aplike etmeye çalışıp durumu kotarmaya çalışıyorum, o kalkmış bana ne diyor ya.. Sonrada sedat tartıştı uyarı aldı kopleksli ıvır zıvır oluyor.... Bazı insanları anlamadan ölmem inşallah.... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 valla bu sayfada bir ben eksiğim kralı kızdırmak için Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Sen nerede eksik değilsinki.. Bak doqvillecim cim ekini reddediyrsan bana özelden bildir bidahakine yazmıyım.. Şimdi bu kızın yazdıklarını oku birde benim cevabımı oku... Burada ben napabilirim başka..? Eğer sorduğu soru internetteki rahat haraketin sebebi ise cevabım yukarda aynen şöle.. Rahat espiri yapma meselesine gelince; Hitap ettiğin kişi yada kişilerin birebir karşında reel olarak canlı olmadıkları için bunun verdği bir psikolojiyle rahatsın.. Nasılsa seni gören yok..Buna eskiler yüze elek kapama derlermiş.. Utanan gelin yüzüne elek kapatarak oynarmış...smile.gif Eee .. Ya bu insanlar neden okumadan cevaba sarılırlar.. Yada nedne okuduklarını anlayamazlar.. Orada espiri yapmasını örneklendirerek internette neden rahat olduğunu anlatmaya çalıştım.. Gelde sinir olma... Haklımıyım.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 haklısın abim sabrina biraz erken kızmış sen daha dişini göstermemişsin bile Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Nedendir bilmem ama İnternette ÇOOK RAHAT HİSSEDİYORUM YAA BİRDEN BİRE ESPRİTÜEL BİR İNSAN OLU VERİYORUM NORMALDE İLK TANISTIM İNSANLARA ESPRİ YAPMAM AMA BUNU İNTERNETTE RAHATCA YAPABİLİYORUM ZATEN BU BİLİMSEL OLARAK ACIKLANMŞ Bİ GERCEK AMA Bİ DE SİZİN NELER HİSSETTİĞİNİZİ MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM Bu sayfadaki diyalogundan belli rahat hıssettiğin,böylelikle de kısa bi gözlem yapmış olduk bilimsel olarak demek ki sadece espri değil,yanlış anlamayı ve hakareti de çok rahat yaptırıyormuş internet Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 haklısın abim sabrina biraz erken kızmış sen daha dişini göstermemişsin bile Hadi be sende.. Burada bilimsel analiz yapıyoruz... Diş göstermiyoruz.. Alıntı
Φ sabrina Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Bence de umarım bazı insanları anlamadan ölmezsin. Ayrıca bence havadan sudan bir konu değildi.Amerika'da bu konu hakkında arastırma yapılmıştir.Ve sonuç olarak insanların internette daha rahat olduklarını çünkü mimik ve jestlerini kullanmadıkları ve bu yüzden daha rahat hissettikleri bu kitapta açıklanmıştır.Kitabın adını da vereyim: Bağlantı Doğru mu? Yazar : Janes M. Healy Yayınevi : Boyner Yayınları Bu arada sizden birileri hep birbirinizi tutuyorsunuz.Benden söylememesi.İnsanın biraz empati kurması gerekmez mi? Bence bir insan ancak bu kadar aşağılanabilirdi? Çook saolun Ama ben internette yapılan hakaretleri pek önemsemem güler gecerim belki beni gercekten tanısaydınız böyle söylemeyecektiniz. Neyse eğer sizi çok sinirlendirdiysem özür dilerim. Herkese iyi forumlar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Bak şimdi kabak geldi dolaştı gene benim kafamda patladı.. Sevgili sabrina alınmana gücenmene birilerini senden ayrı görmene hiç gerek yok.. Ben senin verdiğin tepkiye göre tepki verdim.. Ben yukarda efendi efendi bişeyler izah ederken.. Sen hemen altında verdiğin cevapta şöyle diyorsun; Mesela ben burada ne soruyorum sen bana ne cevap veriyosun.Acaba bu senin anlama kapasitendeki düşüklüğü göstermiyo mu.Bence biraz kitap oku kendini geliştirebilirsin.Sana dünya klasiklerinden baslamanı öneririm. Burada anlama kapasitemin düşüklüğünden sözederek hakaret ediyorsun.. Ondan sonrada aşağılandım diyorsun.. Şimdi kallkıpta bunun üzerine empatiden bahsetmen ne kadar tutarlı onu da sen düşün.. Bizim tek eksikliğimiz ne biliyormusun.. hem kendi yazımızı okumamak hemde başkasının yazısını okumamak.. Kimseye ön yargılı davranmıyoruz, seni tanımıyorum bile sana bir düşmanlığım olabilirmi.. İnşallah tanışmak nasip olur.. Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Espiri yaptığını zanneder olmayasın.. Bazen kendine göre çok iyi bir espiri yaptığını zannedersin, ama sonuçta karşı tarafın algılayabileceği kadar bir espiridir ve ne kadar komiktir sen bilemezsin... Bunun bilimsel bir açıklaması vardır elbet.. Her insanın kendinden menkul özelliklerinin dozajı yine kendi algı sınırları içindedir.. Örneğin senin yaptığın bir espirinin ne kadar komik olduğu senin algı sınırlarınla sınırlıdır.. senin algı sınırın farzedelimki 95 birim ve sen sana göre 95 birimlik espitriyi patlatmışsındır.. Ama karşı taraftaki algı sınırı 150 dir ve çok komik karşılamayabilir.. Rahat espiri yapma meselesine gelince; Hitap ettiğin kişi yada kişilerin birebir karşında reel olarak canlı olmadıkları için bunun verdği bir psikolojiyle rahatsın.. Nasılsa seni gören yok.. Buna eskiler yüze elek kapama derlermiş.. Utanan gelin yüzüne elek kapatarak oynarmış... Saygılar-sevgiler... kralx'ın söyledikleri sabrinanın söyledikleriyle örtüşüyor.niye kızmış anlayamadım üstelik yorumlarınızı bekliyorum demiş yorumunun üzerine konuşmak yerine öfke gösteren kelimeler seçmesi yakışmamış öfkelenmek zayıflık anlamı taşır bence nedersiniz :unsure:kralx'ın yorumuna küçük bir ilave:95lik espriyi patlatırsın karşıdaki 46lıksa aynen yerlerde olabilir Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 kralx'ın yorumuna küçük bir ilave:95lik espriyi patlatırsın karşıdaki 46lıksa aynen yerlerde olabilir Güzeldi.. ) Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 Anlatacak ya da tartışacak birşeyiniz yoksa neden yazma zorunluluğunu duyuyorsunuz anlamıyorum aslında sadece siz de daha rahat mısınız die sormak için açmştm bu konuyu sağolun çoooook yardımcı oldunuz yani Ben sadece iletişim kurarken internette daha rahat olduğumu söyledim ve ya siz dedim.Anladıysanız bravoo ben sizden ne cevap bekliyorum siz ne diorsunuz kendinizi internette daha rahat hissediyor musunuz? Evet hissediyorum.Çünkü......... yada Hayır normal hayatta da böyleyim. Ben rahat hissediyorum utandığımdan falan deil ama bi kere sosyal ilişkilerimizde jest mimikler çok önemlidir ve bunlara dikkat etmeliyiz ama internette öyle mi yazıyoruz yorum yapıyoruz ama kimse kimseyi tanımıyor değil mi tanısa bile o anda karşılıklı fiziksel iletişim söz konusu değil Bence herkes normalden daha rahattır. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 Anlatacak ya da tartışacak birşeyiniz yoksa neden yazma zorunluluğunu duyuyorsunuz anlamıyorum aslında sadece siz de daha rahat mısınız die sormak için açmştm bu konuyu sağolun çoooook yardımcı oldunuz yani Ben sadece iletişim kurarken internette daha rahat olduğumu söyledim ve ya siz dedim.Anladıysanız bravoo ben sizden ne cevap bekliyorum siz ne diorsunuz kendinizi internette daha rahat hissediyor musunuz? Evet hissediyorum.Çünkü......... yada Hayır normal hayatta da böyleyim. Ben rahat hissediyorum utandığımdan falan deil ama bi kere sosyal ilişkilerimizde jest mimikler çok önemlidir ve bunlara dikkat etmeliyiz ama internette öyle mi yazıyoruz yorum yapıyoruz ama kimse kimseyi tanımıyor değil mi tanısa bile o anda karşılıklı fiziksel iletişim söz konusu değil Bence herkes normalden daha rahattır. (ben sizden ne cevap bekliyorum siz ne diorsunuz) beklediğin cevaplar seni belki rahatlatır, ama asla sana istediğin konuda farklı düşüncelere ulaşmanı sağlamaz.Ayrıca yorumlarınızı bekliyorum demişsin.Yorum: beklediğin cevaplar olursa, amacına ulaşmış olurmusun? bence herkes anladığı kadarıyla fikrini yazar. beğenmediğin fikri çürütme yoluna gitmek konuya işlerlik kazandırabilir.(biraz ciddimi oldu ne?) not :internette kendini rahat ve espirili hissetme konusunda sana katılıyorum Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 Evet bende sana katılıyorum.. İntortamında jest ve mimk aktarımı tam değildir.. Bir kaç gülme sırıtma kahkaha smileyi var ama bu, durumu çok fazla değiştirmiyor.. Mesela benim küçük bir tebessümüm int ortamında görüntülenemiyor.. Birde fiziksel olarak değerlendirelim.. Mesela sinirimden karşımdakine kültabağı fırlatmak istesem bunu yapamıyorum Nebiliyim dezavandajlarıda var avantajlarıda var.. Herneyse burayı farklı bir gezegen olarak değerlndirin ve bu gezegenin kuralları farklı diyin geçin.. Ve ona göre adapte olun.. Burada kuantum işlemez newton kanunları yoktur.. Şurdan havaya bir şey atsam yere düşüşünü ve ivmesini hesaplıyım desem imkanı yok.. Yada aşkımı öpsem desem yok.. Aslında olumsuzlukları çok ya..) Saygılar-sevgiler... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 tabi dikkat etmek lazım. Artık internet bağımlılığıda uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi bir bağımlılık olarak kabul edildi uzmanlar tarafından. yani mükemmel bir iletişim aracı olan internet, sosyal yaşamı öldürmemeli. Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2006 Aslında başka insanlar kendilerini çok daha rahat hissediyor!Mesela başka bir forumun admini mi neyi bilmiyorum benimle forum hakkında konusuyordu sonra kardeşim sen kimsin diye sorduğunda benimle lgili öyle uydurmalar yapmış ki ben güya onun sengilisiymişim falan ne saçma daha ********* şeyler de söylemş ama burda söyleyemiyeceğim doğrusu kendinizi internette rahat hissedin de insanlara iftira da atmayın.Bu lafım size değil o ******* ! Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2006 Aslında başka insanlar kendilerini çok daha rahat hissediyor!Mesela başka bir forumun admini mi neyi bilmiyorum benimle forum hakkında konusuyordu sonra kardeşim sen kimsin diye sorduğunda benimle lgili öyle uydurmalar yapmış ki ben güya onun sengilisiymişim falan ne saçma daha ********* şeyler de söylemş ama burda söyleyemiyeceğim doğrusu kendinizi internette rahat hissedin de insanlara iftira da atmayın.Bu lafım size değil o ******* ! haklısın dikkat etmek lazım diyeceğim ama neye dikkat edilebilirki?sanal bir ortamda kişiler nekadar gerçek olabilirki? -_-aslında bu arkadaş kendini belli etmiş. böyle şeyler söylemesi ona ne kazandırabilirki?internette kendini rahat hissediyorsan,bunun tadını çıkar, keyfini sürsene be adam!ne var da ********? Alıntı
Φ Abuzettin_morgül Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Bende rahat hissediyorum.. Alıntı
Φ KaTiLBeNiM Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Walla ben de. Mükemmel bişey yaw. Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 japon araştırmacılara gore bilgisayar kullanma süresiyle zihin yorgunluğu arasında dogru orantı var..günde beş saatten az bilgisayar kullanmamıs tavsie edilior.kaynak:www.adel.com.tr/size ozel/işkolik/bilmemiz gerekenler sayfası.. ee ben rahat hissedemiyorum cunku mimiklerimi jestlerimi..vs.kullanamıorum,robot gibilik ve rahatlık cık birarada olmuo.. saygılar. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 japon araştırmacılara gore bilgisayar kullanma süresiyle zihin yorgunluğu arasında dogru orantı var..günde beş saatten az bilgisayar kullanmamıs tavsie edilior. alzheimer (bunama) hastalığını engellemek için bulmaca vs. ile zihni mümkün olduğunca fazla kullanmak öneriliyor bilgisayarı ne amaçla kullandığınız önemli bence eğer hep forumun en ... sı kim" benzeri geyiklere takılıyorsanız tehlikedesiniz lütfen bilmece ve zeka oyunlarına da zaman ayırın bilim ve teknoloji de olabilir tabii Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.