Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.

Biliyoruz

Bir yıldız yağmuruna tutulacağız

Toprak çökecek

Başımız dönecek, arkamızda seni bulacağız

"Hayde" diyeceksin Ernesto gibi

Gidelim

Yıldızların çok olduğu

Bir gökyüzü altına ... ___________________________

Gönderi tarihi:

geç bulup erken yitirdiğim(iz) değerlerden. kaç yaşındaydı öldüğünde, bilmiyorum. bildiğim ölümü bir kaç aylıkken onu tanıdığım, bu nedenle kendime de üzülüyorum.

öyle güzel sundu ki bize duygularını, unutulmayacaktır.

hatırlattığınız için teşekkürler :clover:

Gönderi tarihi:

"bir müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim."

diyene bin selam olsun :clover:

:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

adam gibi adamdı. insandı.

hep dalga geçmişti hastalığıyla, upuzun saçları artık olmadığı halde sahneye bile çıkmıştı. şaka yaptım demesini bekledik hep. olmadı...

adam gibi adamdı. reina çıkışlarında objektiflerden yalandan kaçmaya çalışırken değil, istiklal'in ara sokaklarında görülürdü, kırk yıllık dostu gibi sarılırdı herkese. halktan birisi olmaya çalışmadı, o zaten sendi bendi.

tabuları yıktı, isyankar ruhuyla denenmemiş bir tarzla milyonlara kültürünü tanıttı.

ama çok erken gitti be. niye iyiler bu kadar erken ölür ki? yarıda kaldı horon be.

kazimishigzasvorert14mw.jpg

Gönderi tarihi:

Kazım geç bulup erken yitirdiğimiz güzel insan güzel ses;

Gülbeyaz dizisinde ilk dinlemiştim Kazım'ı o günden beri hastası olmuştum nerde ne kadar şarkısı varsa yüklemiştim pc ye öldüğünde arkadaşlar"sürekli dinliyordun artık hiç kapatmazsın"demişlerdi ne çok ağlamıştım hemen kapı önünden geçen cenaze konvoyunu izlerken.

Bir sanatçıyı siyasi bir kalıba sokupta değerlendirmedim hiç bir zaman,bu benden,bu benden değil mantığıyla yorumlamadım insanları ben onun o ağlamaklı sesini sevdim yüreğiyle söylediği türkilerini sevdim,insanlığını sevdim varlığından haberi olmayıp ölümünden istifade etmeye çalışanlara çok şaşırdım.Bir sanatçı herşeyden önce sanatçıdır selam olsun insanları bu şekilde değerlendiren tüm insanlara.

Seni sevgiyle ve rahmetle anıyorum Kazım Koyuncu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.