Φ zorcocuk Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Arkadaslar bu soru daha önceden soruldumu bilmiyorum.Beni yinede bir ortaya atım dedim. ) Bir ülkede bir adamın elması var ölüm anındakı kişiyi bile kurtarabiliyor.Bir adamında aynası var nerde ne oldugunu hemen gösteriyor.Bir adamında ucan halısı var anında istediği yere gidebiliyor. Bu üç kişide kralın kızına asıklar.Bunlar bigün çok uzak diyarlara yolculuga çıkar.Aynası olan aynasından bakınca kralın kızının ölümcül hastalıga yakalandıgını görür.Bunlar hemen halıyla geri dönerler ve elmayı kıza yedirince kız yine eski haline kavuşur. Bu kez aralarında tartısma baslar kız kımın hakkı diye. Mahkemeye çıkarlar ve olanları anlatırlar. Halısı olan; Benim hakkımdır.Ben olmasam yetişemezdiniz kızda ölürdü... Elması olan;Benim hakkımdır.Benim elmam olmasa kız zaten ölürdü. Aynası olan;Benim hakkımdır.Ben kızı aynadan görmesem senin halın vede elma bir işe yaramazdı. Aslında hepside haklı biri olmasa kız ölecekti.Kız üçünede birden verilmiyeceğine göre kızı kim almıştır... Mahkeme kime vermiştir kızı(birisi alıyor ama kim ) Ah ben alsaydım ne olurdu Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Arkadaslar bu soru daha önceden soruldumu bilmiyorum.Beni yinede bir ortaya atım dedim. ) Bir ülkede bir adamın elması var ölüm anındakı kişiyi bile kurtarabiliyor.Bir adamında aynası var nerde ne oldugunu hemen gösteriyor.Bir adamında ucan halısı var anında istediği yere gidebiliyor. Bu üç kişide kralın kızına asıklar.Bunlar bigün çok uzak diyarlara yolculuga çıkar.Aynası olan aynasından bakınca kralın kızının ölümcül hastalıga yakalandıgını görür.Bunlar hemen halıyla geri dönerler ve elmayı kıza yedirince kız yine eski haline kavuşur. Bu kez aralarında tartısma baslar kız kımın hakkı diye. Mahkemeye çıkarlar ve olanları anlatırlar. Halısı olan; Benim hakkımdır.Ben olmasam yetişemezdiniz kızda ölürdü... Elması olan;Benim hakkımdır.Benim elmam olmasa kız zaten ölürdü. Aynası olan;Benim hakkımdır.Ben kızı aynadan görmesem senin halın vede elma bir işe yaramazdı. Aslında hepside haklı biri olmasa kız ölecekti.Kız üçünede birden verilmiyeceğine göre kızı kim almıştır... Mahkeme kime vermiştir kızı(birisi alıyor ama kim ) Ah ben alsaydım ne olurdu kızın fikri önemli değilmi yahu? Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 bence elması olana verilmiştir çünkü elma bir daha kimsenin işine yaramıyacak belki ilerde kendi canı için kullanabilirdi ama o kızı seçmiş diğerleri bunları her zaman kullanabilir...............bence onun hakkı ...en büyük fedakarlık onda.......... Alıntı
Φ mavi kız Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 bana göre aynası olanın hakkı çünkü; o aynasından kızın hastalığına bakmasaydı kız hepten ölürdü...mü acaba? Alıntı
Φ zorcocuk Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 neyse cevaplar bıraz daha artsın oyle verım asıl cevabı ya birinizde soyleyın senın hakkın Alıntı
Φ ımmortal Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 kız kimin hakkı bilmem ama elması olan eleman kızı alıyor nedenine gelince kız iyileştikten sonra aynada halı da hala kullanılabilir durumda ama elma yok.eleman elmasını geri istiyor ve elmayı veremedikleri için kızı alıyor.bi arkadaş doğru cevabı vermiş ama kabul edilmemiş illa detay gerekiyo galiba:) Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 ımmartol sağolasın bende açıkladım ama herkez görüşünü meyan etmek istiyor galiba.......... Alıntı
Φ remuslupin Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 ımmartol sağolasın bende açıkladım ama herkez görüşünü meyan etmek istiyor galiba.......... Ya bak ukalalık etmek istemem ama (zaten yazsam mı yazmasam mı diye de bayağı düşündüm de) bu meyan olayı ne ya? Yanlışlıkla mı yazdın, komiklik olsun diye mi, yoksa cidden beyanın meyan diye yazıldığı gibi bir yanılgıya mı kapıldın? ( Bu arada "immortal" a "immartol" ve "herkes"e "herkez" demiş olmanı da göz önüne aldım. ) Kızma bak. Alıntı
Φ lucky_d4 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2006 wallah ben olsam o kızın yerinde benden ilk vazgecene verilmek isterdim en cok hakeden o dur cunku.en buyuk fedakarlığı o gösterir... fazla mı KIZ CVBI oldu?? Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 ya bi kızı paylaşamamışlar mı ayıp ayıp ülke de kızmı yok.bunların gözü kızın servetınde Alıntı
Φ Xemci Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 servet mi adamlarda servetin kralı var elma olsun ayna olsun halı olsun servete hiç gerek yok bence onu seviyorlar bence hakkı olan zorcocuktur yani o haketti kızı bence önemli olan onun için bişeyler yapmak değil önemli olan onu düşünmek (ölse bile) zorcocuk bunu çok güzel yaptığı için zor çocuk senindir al tepe tepe kralın kızını kullan. bence kral kimseye vermemiştir kızını ben olsam vermezdim. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 elmayı verenin tabiki de Alıntı
Φ sweetly_17 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Arkadaşlar bu bazılarınız elmas yazmış ama elmadır o.bana bu sorunun bi benzeri sorulmuştu.ve cevap elmayı yedirendir. çünki diğerleri bir daha kullanılabiliyo fakat elma bi daha tazelenmiyo bi yedin mi aynı elmayı nasıl yiye bilirsin dimi.. elmayı veren çocuk fedakarlık ederek elmayı verdiği için babası elmayı verene kızını verir arkadaşlar değil mi. bende ilk bulamamıştım ama biraz kurnazca hazırlanır böyle sorular sadece biraz dikkat ve bi kaç kez okuyun böyle soruları.benim de en büyük hatam dikkatsizliktir. kendinize iyi bakın... Alıntı
Φ dervis Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 bence kızı üçe bölsünler dik olarak herkese eşit parça düşer Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 elmayı verenin tabiki de Bence de elmayı veren ayvayı yiyo Alıntı
Φ zorcocuk Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Büyük Cevap Geliyor Evet sorunun cevabını birçok kişi vermiş ama birçok cevap bekliyordumda neyse. Kızı elması olan alıyor doğru.Çünkü sizinde dediğiniz gibi elma artık yok. Halısı olanda halı hala duruyo aynası olandada ama elma kızın midesınde bu arada xemci saolasın kızı bana verdiğin için yani onların elması,halısı ve aynası varsa bizimde yüreğimiz var Banane ben isterim kralın kızını Sırada ki soru armutla ilgilidir. Hazır olun Alıntı
Φ Xemci Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 şimdiye kralmı kalmıştır ondan sana verdik kızı değil mi kız olsa sana bırakırmıyam hiç bide kralın kızı hayde kan çıkaardı Alıntı
Φ cagatayakcay Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 güzell ama güzell :) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.