Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
13883fe4hl.gif
Gönderi tarihi:

burda bi göz yanıltma var sanırım,üçgenler hareket ederken boyutta ufak bi değişiklik oluyodur heralde, 1 br2lik bi artış ??? :unsure:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

göz yanılması yok çünkü ben aynı şeyi kagıda çizipte denedim we gene aynı sonuç çıkıoo...

Gönderi tarihi:

göz yanılması yok çünkü ben aynı şeyi kagıda çizipte denedim we gene aynı sonuç çıkıoo...

aynı şeyi ben de yapcaktım ama üşendim :)

Gönderi tarihi:

eğim aynı değil değişim de bu yüzden 3 e sekizii ikincide tamamlayanı koyduğumuzda bi kare göz yanıltılarak dolduruluyor :)

Gönderi tarihi:

kesişmeler tam olarak olmuyor olabilir.............bence bir kısım göz yanılması .........

Gönderi tarihi:

böyle şeyleri nerden bulursunuz çok merak ederim ilginç bir şey

Gönderi tarihi:

13883fe4hl.gif

ikinci şekilde birinci şekildeki üçgenleri yanyana koyunca doğrusal olmuyo ama doğrusalmış gibi gösteriyo fark buradan kaynaklanıyo

Gönderi tarihi:

arkadaşlar kırmızı ve yeşil üçgen birbirinin aynısı

mavi ve kahverengi şekillerde birbirinin aynısı

ama mavinin çapraz olan yüzüyle yeşil üçgenin hipotenüsü birbiriyle tam çakışmaz

bundan dolayı 1 br lik artış olmuştur

detaylı bilgi almak isteyen varsa şekil üzerinde göstereyim

[email protected]

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

bunu ben de çizdim. çizince fark kolaylıkla belli oluyor... kırmızı üçgenle yeşil üçgenin kesiştiği yere bakarsanız yatayda 3 birim... fakat diğer yerler yatayda 5'er birim... normalde bütün yerlerin yatayda 11/5'er birim olması gerekirdi. bu da ortadakiçizginin eğik olduğuna en büyük kanıttır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.