Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 doğrudur mübarek de ben bütünüyle algılamaya çalışınca öle bişi çımış hakkını helal et Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 ben avatarımdan memnunum kimsenin ne dediğide umrumda değil.... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 ahirzaman kardeşime az- çok katılıyorum. hani sanal alemde söz ve hal birlikteliğinin ortaya konmasında avatarların da etkisi var. aslında herkes biliyor neyin ne kadar dinin edebine uygun olduğunu. sanırım vicdanımızı ve irademizi biraz daha konuşturmamız gerekiyor. şahsen Sayın Berceste'nin resimlerini çok beğeniyorum. Ahirzaman kardeşimin kullandığı resimler ürkütücü. selam ve dua ile... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 aman erbayım ne diye bilrim resmine maşallah çok güzel beğenmesemde diyemem bu senin öz gürlüğün su damlası Allah razı olsun bercestenin avatarını bende beğeniyorum kendi avatarımdan bende ürküyorum bu dünyadaki ürkülmesi gereken şeyler aklıma geliyo ve bundan tad alıyorum tabi senin ürkmeni bilemiyom onu sen bilirsin ancak:)) Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Su damlası kardeşim tşk... bende sizin avatarınızı beğeniyorum isminizle özdeşen hoş bir resim ... Ve Ahir zaman kardeşim senin avatarında hoş ama bir o kadar da Sudamlası kardeşimin söylediği gibi ürküten bir resim ) Tabi şaka , senin resminde hoş kardeşim... ) Benim bu forumda hoşuma gitmeyen bir avatar oldu , yanılmıyorsam katilbenim diye bir arkadaşın avatarıydı.. Gördüğüm an hemen o ekranı kapatmıştım... Öyle avatarlar olmasında... Alıntı
Φ phlegm Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Ahirzaman benim avatarım dinimizce caiz midir puhahah. İnanılmaz yapmacık buluyorum seni,misyonerler gibi bi tarzın var. Allah senin dediğin kadar korkutucu zarar verici değil en azından ben O'nu bağışlayıcı olarak aklıma kazıdım.Öyle avatarına cehennem ateşi koyarak sen insanları dinden soğutuyorsun bence. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Phleqm sen Ahrizaman kardeşimizin yazılarını ne derece okudun bilemem ama şayet okuduysan soğutma gibi bir mevzunun söz konusu olmadıgını görebilirsin... Allah elbette Rahman ve Rahimdir... En çok seven ve en çok sevilendir..(vedud) Rahmeti sonsuz olandır... Ve bir kutsi hadiste bizlere buyuruluyor ki , '' Kulum beni nasıl tanırsa ben ona öyle muamele ederim'' Bizler Rabbimizi merhamet sahibi olarak görür ve inanırsak inş.. Rabbimizde bize bu yönde muamele edecek.. Ama bu demek değildir ki , Rabbimin gazabı da yoktur.. Bu ince çizgiyi kaçırmamak lazım... Ben yagmur yagarken Rabbimin rahmetini , ardından gelen şimşek ve gökgürültüsünde de celalini hissedebiliyorum... Ama biliyorum ki Rabbimin rahmeti de sonsuz.... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Berceste Allah razı olsun mübarek dünyadaki her mekan daki her zeeredeki toplam merhamet Allahın rahmetinden sadece bir damladır zira bu konuyu teyid eder bi hadis var “ Yüce ALLAH rahmetini yüz parçaya böldü. Bir parçasını dünyadaki varlıklar arasında paylaştırdı. Bunun tecellisini her varlıkta görebilirsiniz. Hayvanlarda bile. Hani, bir hayvan yavrusunu emzirirken incinmesin diye ayağını kaldırır ve rahatça emmesini sağlar ya ; işte bu o rahmetin eseridir. Bütün vahşi hayvanlar o rahmet ile yavrularına şefkat gösterir, onları korur, besler ve büyütür. Yüce ALLAH kıyamet günü bu bir rahmeti doksan dokuz rahmetiyle birleştirip halka öyle rahmet eder. “ müslim , tevbe , 19-20 ; ibn mace , zühd , 35 ; ahmed , müsned , 2/435 , 3/55 . ve bu hadise yakın bir çok hadis vardır. Allah bizi korku ve ümit çizgisinden ayırmasın(amin) ancak bu konuya nasıl geldik phlegm kim ne demişki anlamadım Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Vallaha şimdi bende sasırdım... Gündüz phlegm'in sana karsı yazılmıs bir yazısı vardı burada... Bende onun yazısına cevaben yazdım , ama suanda o yazı yok..Kaldırılmış demek ki... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Doğrudur mübarek görmedim bilmiyorum onun için ne yazdığı Allah razı olsun Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 selamunaleyküm arkadaşlar ben avatarımın çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama eğer göze hoş gelmiyorsa söyleyin.hiç çekinmem değiştiririm.bir avatar yüzünden sizin gibi arkadaşları kaybetmek istemem. bu arada arkadaşlar ben üç aylığına aranızdan ayrılıyorum.birbirimize çok şeyler öğrettik ve öğrendik.bu yüzden hepiniz hakkınızı helal edin. selamlar Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Senin avatarını sen sevditen sonra bize laf düşmez selef kardeşim..)) Sana iyi tatiller dileyelim öyleyse Allah yar ve yardımcın olsun.... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Aleyküm selam ve rahmetullah Bakın arkadaşlar defalarca söyledim ancak neden tekrarlanıyor anlamadım Ben ihlas açısından avatar dedim ve bu bir din hükmü değildir ne haddime öyle bir hüküm vermek eğr dediğime katılırsanız ve isterseniz değiştirisiniz avatarınızı yoksa ben phlegm kardeşim gibi avatara bakıp hüküm çıkarmam sizin avatarınıza söz etmek üstelik ne haddime ayrıca selef kardeşim şahsi fikrimi sorarsan biliyorsun ben yakıştırmıyorum ama şahsi fikrimdir ve sadece ihlastaki ihtimal üzerine nedenlerinide yazd maya çalıştım bercestenin dediği gibi sana hoş geliyosa söze ne hacet lütfen dikkat edelim bu sadece ihla açısından avatar üzerine ayzdığım bir GÖRÜŞÜMDÜR ve çok önem liolduğunu ve sorumluluk duygusula yazdığım Rabbim biliyor kul bilmesede olur. ayrıca phlegm kardeşim burdada bir çok yerde de şundan bahsettim Korku ve ümit çizgisi arası “ Yüce ALLAH rahmetini yüz parçaya böldü. Bir parçasını dünyadaki varlıklar arasında paylaştırdı. Bunun tecellisini her varlıkta görebilirsiniz. Hayvanlarda bile. Hani, bir hayvan yavrusunu emzirirken incinmesin diye ayağını kaldırır ve rahatça emmesini sağlar ya ; işte bu o rahmetin eseridir. Bütün vahşi hayvanlar o rahmet ile yavrularına şefkat gösterir, onları korur, besler ve büyütür. Yüce ALLAH kıyamet günü bu bir rahmeti doksan dokuz rahmetiyle birleştirip halka öyle rahmet eder. “ Abdullah İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Sinek başı kadar bile olsa, gözünden Allah korkusuyla yaş çıkan ve bu yaşı yanak yumrusuna değecek kadar akan hiçbir mü'min kul yoktur ki, Allah onu (ebedi) ateşe haram etmesin!" bu hadislere elbette katılıyorum ve bütün yüreğimle amel etmeye çalışıyorum ki kardeşim Ayrıca Allah resulü allahın merhametinin gazabı aştığını ifade etmiştir. Ancak kardeşim bu aflar öyle yat arkana yaslan Allah affedicidir demekle olmuyor Günahdaki pişmanlık Allah korkusu ve afffı istmekteki ümit, vuslata hasret bunlardan gayrısıda Gözleri yaşartamaz. Avatarıma gelince belliki sen etkilenmiyorsun sadece başkalarının etkilendiğini düşünüyorsun. Ki eğer etkilenme cehenemi ölümü hatırlayıp korkmaksa ne güzelki korkuyor buna rağmen hak yolda amel etmiyorsa bu onun iki yüzlülüğünü gösterir ve sorumlulukdan kaçmaya çalışıyo demektir. Ama onun dışında eğer nedeniyle ikan ederlerse beni avatarımın dinden soğuttuğunu borcumdur biiznillah değiştiririm ama ne koyarım bilmiyom pek aklımda bişi yok Bakınız kidin isterseniz bir araştırma yapın Allah korkusnun inanaca bir zararı varmıdır diye tam tersine.. Bakınınz ahir zaman la ile ilgili Allah resulü şöyle buyuruyor 'imanı elinde tutmak kor ateşi elinde tutmakdan daha zor olacaktır' ahirzaman yazısının arkasındaki ateş cehennemi değil ahir zamanı hatırlatmak için koydum ama varsın cehennemden korksun bakın cehenemden korkarsanız inşallah cehennemden uzaklaşırsınız. Bakın daha iyi kendimi ifade edebilmek için Hz.Yakup dan bahsedeceğim inşallah Bakın Hz.yakup sürekli ağlarmış ve onda rabbinden bri müjde niçin ağlarsın yakup okdar eğer ağlaman cennet içinse o sana çoktan verildi eğer cehennem için se o senden çoktan kaçırıldı Hz.YAkup hayırr. sen bendesin ben sende sanadır özlemimde onun için.. belkide bu bir menkıbe on un için asıl aranmaz verdiği mesaja bakılır. Allah(cc) insanın her tavrını her ahreketini adım adım takip eder yani haberdardır. Rahmete bir adım geldiğimizi fark etse hemen açar rahmet kapılarını ama iş o rahmet kapılarını açmaktadır. BU kapıda yan gelip yatarak açılmaz aşındırılmaz. Allah hepimize rahmet eylesin inşallah(amin) bakınız bir kimse ölüm ve cehennemin dehşetinden korkuyor ve bir teselli bulmak için üstad bediiüzzamandan teselli istemeye gidiyor ve üstad ona neden korkuyorsunki neden titreyeceksin titreyecek demiş. Bakınız Allaha verilecek olan hesaptan korkmak ve bundan dolayı utanmak mahçup olmak bu mahçuplukla dilenmek rahmet yokmuş gibi davranmak değildir Ki eğer rahmet olmasaydı ben bu kadar günahı eriteceğim ihtimali olmazdı vede aynen devam etmeye teşvik olmuş olurdu insan. yapılan suçlamalar beni tanımadan yazılmış(bence) ama önemlşi değil bazı hususları tekrar etme şansımızı oluşturacak bi tevafuk olmuş. bakın bir müslüman ilim yönünden tasavvuf yönünden hayli ilerlemiş ve talebelerini eğitmiş öyleki talebeleri ilmi ile kişiye bakınca ALLAHIN İZNİ İLE onların durumunu semada görür olmuşlar ve hocalarına bakınca görmüşlerki semada adı şaki olarak yazılıdır ve birer birer terk etmiş ancak sadece biri hocasına sadakatten terk etmiyor hocası diğer talebeleri sorunca ilkin söylemiyor ısrar edincede durumu anlatıyor hocasıda ben sizin gördüğünüzü 40 yıldır görüyorum ama Allah akpısından başka yalvaracak günahını affettirecek kapımı vardırki der ve semadaki şiki adı silinir ve salih müslüman olarak yazılır. Mevlam inşallah phlegm kardeşime ve cümlemize düşündüğümüz şekilde amel etmeyi ve Allahın rahmeti ile merhamet edilmeyi nasip etsin Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Ben bu konuda sınıftamı kaldım acaba Şayet öyleyse lütfen söyleyin arkadaşlar hemen avatar imza değiştiririm. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 şüheda kardeş tekrarlıyorum ben ihlas açısından dedim sonuçta avatar konusunda insanlar özgürdür bilmiyorum yazdıkalrımı okudunmu ihlas açısından avatar dedim eğer kaldırman gerektiğini görürsen kaldırırsın sonuçta sana kalmış bişii. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.