Φ gulll Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 padişah 10 vezirinide çağırır her birine 100er gram toz altın verir.derki:10ar gramdan 10ar tane bilezik yapıcaksınız.bi vezir 10 tane bilezik yapar fakat 9ar gramdan yapar bütün bileziklerini.yani her birinden 1er grm çalmıştır toplamda da 10grm çalmıştır.SORU: hangi vezir kaç gram çalmıştır nsl bulursunuz? not:bir terazi ve bir defa tartma hakknız var.aynı anda bikaç kişininkini tartabilirsiniz? Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 nasil yani hangi vezir kac gram?zaten bir vezirin toplamda 10 gram caldigini yazmissin ve niye gulen ifade var,cevabi komik bisey mi?bunu ogreniiim,cevabi bulacagim insallah Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 cevap komik değil; gülen suratı öylesine koymuştum...... soru; padişah vezirin kaç gram çaldığını bilmiyor ve siz olsaydınız hangi vezirin altın çaldığını nasıl bir yöntemle hesaplarsınız?? Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 cevap komik değil; gülen suratı öylesine koymuştum...... soru; padişah vezirin kaç gram çaldığını bilmiyor ve siz olsaydınız hangi vezirin altın çaldığını nasıl bir yöntemle hesaplarsınız?? sanırım her vezirin işçiliği farklı olacaktır. bilezikleri isimlendirir yada numaralandırır.Vezirlerden karşılıklı olarak bileziklerini teraziye koymalarını ister.Böylece dürüst vezirlerin koyduğu bilezikler dengede olurken sahtekarın bilezikleri dengeyi bozacaktır inşallah doğrudur. Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 bence her vezirden aldığı bileziklere bir numara verir ve 1. nolu bilezikten 1 tane ,2 nolu bilezikten 2 tane, 3. den 3 tane..................ve en sonunda 10 . dan 10 tane bileziği teraziye koyar kaç gram eksik gelirse o numarayı verdiği vezirin eksik gramlı bilezik yaptığını anlar. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 ustundağ tebrikler doğru cevap. Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 kaç kere soruldu bu........ Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 bence her vezirden aldığı bileziklere bir numara verir ve 1. nolu bilezikten 1 tane ,2 nolu bilezikten 2 tane, 3. den 3 tane..................ve en sonunda 10 . dan 10 tane bileziği teraziye koyar kaç gram eksik gelirse o numarayı verdiği vezirin eksik gramlı bilezik yaptığını anlar. bende tebrik ederim.............. (kaç kere soruldu bilmiyorum;eğer sorulduğunu görseydim emin olun sormazdım..) Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 bence her vezirden aldığı bileziklere bir numara verir ve 1. nolu bilezikten 1 tane ,2 nolu bilezikten 2 tane, 3. den 3 tane..................ve en sonunda 10 . dan 10 tane bileziği teraziye koyar kaç gram eksik gelirse o numarayı verdiği vezirin eksik gramlı bilezik yaptığını anlar. benim cevabım ile aradaki farkı anlayamadım biri izah etse... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 sen ikili gruplara ayırıp tarttın bu şekilde bulamazsın. terazi tek kollu iki değil üstündağın dediğinde kaçıncı olduğu tek tartıda bulunur ancak senin hesaplamadığın tartıyı bir kere kullanma hakkın olduğu 5vezir 5 vezir gibi düşünürsen bulduğun ancak hangi 5 vezirin içinde olduğudur kim olduğu değil anlatabilmişimdir inşallah karıştı biraz Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 ustundağ tebrikler doğru cevap. teşekkür ederim Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 hangi vezir kaç gram çalmıştır nsl bulursunuz? not:bir terazi ve bir defa tartma hakknız var.aynı anda bikaç kişininkini tartabilirsiniz? cevap: bir vezir,10gram çalmıştır. not'a cevap:altınların hepsini birden teraziye koyup, sonra sırayla karşılıklı geri almalarını isteyerek sahtekar veziri yakalamış olur. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 bence her vezirden aldığı bileziklere bir numara verir ve 1. nolu bilezikten 1 tane ,2 nolu bilezikten 2 tane, 3. den 3 tane..................ve en sonunda 10 . dan 10 tane bileziği teraziye koyar kaç gram eksik gelirse o numarayı verdiği vezirin eksik gramlı bilezik yaptığını anlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.