Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Muhammedin Kitaplar Hakkındaki Bilgisi / Bilgisizliği


manve

Önerilen İletiler

Muhammed İncil ve Tevrat hakkında oldukça yanlış kanaatlere sahiptir.

 Muhammed büyük bir gaf yaparak Hristiyan ve Yahudilere elinizdeki İncile ve elinizdeki Tevrata uyun diyor.Ama ellerindeki Tevratta ve ellerindeki İncilde ne yazdığını bilmeden bunu söylüyor.
  Önce elinizdeki incile uyun diyor sonrada İsa rabdir demeyin diyor.Oysa ellerindeki İncilde İsa rabdir yazıyor.Muhammed bunu bilmediği için elinizdeki İncile uyun diyor.Yani ellerindeki İncili biliyormuş gibi yapsada ellerindeki İncili hiç bilmediği çok belli oluyor.Ve böyle bir çok örnek vardır.
  ”Deki eğer dogru sözlüler ideniz Tevrat ı getirip okuyun=ALİ İMRAN SURESİ:93.AYET-KURAN” 

 ”Bu ikisinden(Tevrat ve Kuran)daha doğru bir kitap yoktur=KASAS SURESİ:49.AYET-KURAN” 

 ”Onların ELLERİNDE BULUNAN TEVRAT I ve İNCİL İ tasdik eden bir kitap indirdik sana=ALİ İMRAN SURESİ:3.AYET-KURAN” 

  ”Tevrat ı ve İncil i hakkıyla UYGULASINLAR=MAİDE SURESİ:68.AYET-KURAN”

”İçinde Allah ın HÜKMÜ BULUNAN TEVRAT ELLERİNDE varken,gelip senden hüküm vermeni istemesinler=MAİDE SURESİ:43.AYET-KURAN”

  Ellerinde bulunan Tverat ve İncil doğrudur diyor,elinizdeki Tevrat ve İncili uyamalısınız diyor.Kaybolup gitmiş olan değil,bozulmuş olan değil,ellerinde bulunan Tevratı ve İncili onaylıyor Kuran.Yani elinizde bulunan Tevrat ve İncil bozulmuşlardır demek yerine elinizde bulunan İncil ve Tevrat doğrudur diyor.Bunu dedikten sonrada,ellerindeki incil ve Tevratı aslında hiç bilmediğini gösteren hatalar yapıyor Muhammed.
  Elinizdeki İncile uymalısınız dedikten sonra İsa Rab değildir diyor.Oysa İsa nın rab olduğu ellerinde bulunan incilde yazılıdır ve Muhammed bunu bilmemektedir.İncilin bunu dediğini bilse elinizdeki İncile uymalısınız demezdi.Bu hatayı yapmazdı.
Allah’ı bırakıp bilginleriyle râhiplerini ve Meryemoğlu Mesîh’i Rab tanımışlardır; halbuki onlara da ancak tek mabuda kulluk etmek emredilmiştir. Ondan başka tapacak yok; o onların şirk koştukları şeylerden münezzehtir.(TEVBE 31 KURAN) 

  Haftanın o ilk günü akşam olunca, öğrencilerin Yahudilerden korkusu nedeniyle bulundukları yerin kapıları kapalıyken İsa geldi, ortalarında durup onlara, «Size esenlik olsun!» dedi.(YUHANNA 20/19 İNCİL)

Bunu söyledikten sonra onlara ellerini ve böğrünü gösterdi. Öğrenciler Rab’bi görünce sevindiler.(YUHANNA 20/20 İNCİL)

İsa’nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı’nın O’nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın.(ROMALILAR 10/9 İNCİL)

Hatta dahada ilerisi İsa tapınılacak biridir İncilde.Muhammed bununda incilde yazılı olduğunu bilmiyor.Bilse elinizdeki incil doğrudur demezdi,elinizdeki İncile uyun demezdi.
  İsa’yı gördükleri zaman O’na tapındılar. Ama bazıları kuşku içindeydi.(MATTA 20/17 İNCİL)

Öğrencileri O’na tapındılar ve büyük sevinç içinde Kudüs’e döndüler.(LUKA 24/52 İNCİL) 

  Ve yine Muhammed hem elinizdeki İncile uyun diyor hemde İsa Tanrı oğlu değildir diyorsa’nın Tanrı oğlu olması gerektiğinin İncilde yazdığını bilmiyor yani.
   Yahudiler: ‘Uzeyr ALLAH’ın oğludur,’ dediler. Hıristiyanlar da, ‘Mesih ALLAH’ın oğludur,’ dediler. Bu, ağızlarından çıkan sözleridir. Önceden inkar etmiş olanların sözlerini taklid ediyorlar. ALLAH onları mahkum eder. Nasıl da çevriliyorlar?(TEVBE 30 KURAN)

  Hem elinizdeki incil doğrudur de hemde İsa Tanrı oğlu değildir de.Demekki ellerindeki İncilde İsa nın Tanrı oğlu olarak geçtiğinden bi haber olarak bu cehaleti sergiliyor Muhammed:
  İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa, Tanrı’nın Ruhunun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü.(MATTA 3/16 İNCİL)

Göklerden gelen bir ses de şöyle dedi: «Sevgili Oğlum budur, O’ndan hoşnudum(MATTA 3/17 İNCİL)

Buluttan gelen bir ses, «Bu benim Oğlumdur, seçilmiş Olan’dır. O’nu dinleyin!» dedi.(LUKA 9/36 İNCİL)

Melek ona şöyle cevap verdi: «Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, en yüce Olan’ın gücü senin üstüne gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.(LUKA 1/35 İNCİL) 

  Muhammed gayet bilgisiz bir şekilde elinizdeki incil doğrudur derken;bir taraftanda İsa çarmıhta ölmedi demektedir.Ellerindeki İncilde bunun tam tersinin yazılı olduğunu bilmediği çok açıktır.
   “Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa mesih’i öldürdük” dediler.Oysa onu öldürmediler ve asmadılar.(Nisa:157) 

  Bunun tam tersinin elelrindeki İncilde yazılı olduğunu bilseydi ya bu sözü söylemezdi yada elinizdeki incil doğrudur sözünü söylemezdi.Yani incilde İsa çarmıhha asılmıştır,orada ölmüştür ve üçüncü gün dirilmiştir.Ve Muhammed bunun ellerindeki incilde yazmadığını sanmaktadır.
  Askerler O’nu çarmıha gerdikten sonra kura çekerek giysilerini aralarında paylaştılar.(MATTA 27/35 İNCİL)

İsa yüksek sesle, «Baba, ruhumu senin ellerine bırakıyorum!» diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.(LUKA 23/46 İNCİL)

İsa, haftanın ilk günü sabah erkenden dirildiği zaman önce Mecdelli Meryem’e göründü.(MARKOS 16/9 İNCİL)

Onlara dedi ki, «Şöyle yazılmıştır: Mesih acı çekecek ve üçüncü gün ölümden dirilecek(LUKA 24/46 İNCİL) 

 Bütün bu durumlar daha sonra Müslüman bilginler için bir çıkmaz yarattı.Çünkü Kuran açıkça ellerindeki İncil ve tevrat doğrudur diyordu ama ellerindeki Tevrat ve İncil Kurana çok tersti.Muhammed bunu bilmeden,ellerindeki İncil ve tevratın Kurana uygun olduğunu zannederek bunları söylemişti.Ama uymuyorlardı işte.Müslüman bilginler çareyi Tevrat ve İncil değiştirilmişlerdir demekte buldular.Muhammedin cehaletinin yol açtığı durumu kapatmak için buna mecbur kaldılar.Oysa Kuran ellerinde bulunan İncil ve Tevrat doğrudur diyerek müslümanla bilginlerin İncil ve Tevrat bozukturlar görüşünü yalanlamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.