Φ sweetly_17 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 bana 6 gibi geldi ama bu kaadar kolay değildir sanırım yani yanlış gibi benim yanıtım biraz kafa karıştırıcı... Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 iki oda düşünün. birnde Ali diğerinde Veli var. Ali nin bulunduğu oda boş ve Veli nin odasında da sonsuza kadar numaralı toplar mevcut. saat 12 ye tam 64 sn var. Veli 1 2 3 nolu topları Ali nin odasına atıyor. Anında Ali de 1 numaralı topu koridora yolluyor... 32 sn kala Veli 4 5 6 nolu topları Ali ye atıyor, Ali hemen 2 yi koridora atıyor. 16 sn kala Veli 7 8 9 u atıyor Ali ye ve Ali 3 ü koridora atıyor.... saat 12 de Ali nin odasında kaç top bulunur? saat zaten hiç 12 olmayacaksa alinin odasındaki topları hesaplamamız mümkün değildir. du durumda sonusuz sayıda top bulunur yada hiç top kalmaz dememiz yanlış zaten saat hiç 12 olmayacak ki neyi hesaplamaya çalışıyoruz... Alıntı
Φ winniethepunk Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 özkancım ve soruya diğer yüzeysel yaklaşan 12,16,17 vs.. gibi cevap veren arkadaşlar olayın saatle topla filan ilgisi yok. saat hiç 12 olmıcaksa diye bişey de yok. halflife'ın tersi gibi bişey var burda saat limitte 12 oluyor olması asymptotik birşey.. soruyu soran arkadaş içinse ortada herhangi bir paradox ya da "açmaz" yok zira velinin odasında sonsuz top var, saat 12ye giderken koridordaki topların sayısı da sonsuza gidecektir ve alinin odasındaki topların sayısı da sonsuza gidecektir.. başta sonsuz top olması sonradan 2 sonsuz olması paradox ya da açmaz dğeildir. 2 sonsuz yine sonsuzdur, sonsuzla işlem de yapılmaz.. sonsuz*2/3 veya sonsuz/3 diye bişey de yok yani. benzer sorular mevcut, meşhur otel sorusunu bulabilirsiniz sağda solda. Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 sonsun/3*2 = sonsuz sayıda top olur... (ama sadece teoride. pratikte bu imsaknsız) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.