Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Demek hakyol ufak ufak ve en uç noktada huri araklama çalışması öylemi..

Birincisi araklamak fiili bizleri eleştirdiğiniz nitelikte bakarsak bilimselciliğe ve bilimsel üsluba ne kadar ters aşikardır..

Demekki neymiş birilerini eleştirirken önce kendimize aynada bir bakmamız lazımmış..

Kavramlara çok yabancısınız...:)

Araklamak sözlük anlamıyla çalmak, aşırmaktır..

Huriler çalınmaz çalınması mümkün değildir ve gelecek zamanla ilgilidir...

Nasıl TDK ama..??:)

Hiç hoş olmuyo dimi bu tarz tartışma..

Kusura bakmayın, bu benim tarzım değildi ama kavramlara yabancı oluşunuz beni buna itti..

Diyorsunuzki bütün dinler hak ve adaleti getirmemeiş...

Nasıl oluyorda asıl iniş amacı hak ve adaleti tesis etmek olan dinlere böylesi zıt bir anlam yüklüyorsunuz..

Kuran-ı Kerim top yekün bir ahlak kitabıdır..

İnsan haklarından tutunda hayvan haklarına kadar bitki haklarına kadar herşey mevcuttur..

Peygamberlerin ömrü iyi ahlakı yerleştirmekle, cehaleti ve haksızlıkları ortadan silmekle geçmiştir..

Sayfalarca yazsak yine bitiremeyeceğimiz çok genel bir konu bu...

Şu ayetlerle son veriyorum..

Zira uzun yazıları okuyucu es geçiyor..

Isra Suresi 22-37

1 - Allah'tan baskasini Tanri yapma, O'ndan baskasina tapma.

2 - Anana, babana iyilikte bulun ve iyi davran.

3 - Akrabaya, yoksula, yolda kalana hakkini ver.

4 - Harcamalarinda orta yolu tut, sacip savurma.

5 - Gecim kaygisi, yoksulluk korkusuyla cocuklarini oldurme.

6 - Zinaya yaklasma! Cunku o igrenc bir istir.

7 - Allah;in saygin kildigi cana kiyma, onu oldurme.

8 - Yetimin malina iyilik disinda yaklasma.

9 - Verdigin sozu yerine getir.

10 - Olcu ve tartida hile yapma.

11 - Hakkinda kesin bilgin olmayan seye uyma.

12 - Yeryuzunde boburlenerek yurume.

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:

Gerçek Müslüman kimdir mi? Müslüman'ın sahtesi de mi var? Müslüman Malını ve canını Cennet karşılığında Allah'a satan kişidir. Hakkın bedeninde tezahur ettiği kimsedir. Müslüman Bedenini Allah ve Resulünden öğrendikleriyle terbiye edendir. Ve ne yazık ki Arkadaşlarım Ben hayatımda çok az müslümana rastladım. İsmet ÖZEL gibisine daha rastlamadım........

Bu arada bir müslüman her şeyden önce Derin düşünebilme özelliğini haiz kişidir.

Kral kardeşim Peygamberimiz Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir bu konuda hem fikiriz de ben Ahlakın kazanılabilecek, öğrenilebilecek bir özellik olmadığına inanırım. İnsanlar doğuştan bir ahlak üzere yaratılırlar. Ama ahlakı geliştirmek yine insanların elindedir.

Gönderi tarihi:

Gerçek Müslüman kimdir mi? Müslüman'ın sahtesi de mi var? Müslüman Malını ve canını Cennet karşılığında Allah'a satan kişidir. Hakkın bedeninde tezahur ettiği kimsedir. Müslüman Bedenini Allah ve Resulünden öğrendikleriyle terbiye edendir. Ve ne yazık ki Arkadaşlarım Ben hayatımda çok az müslümana rastladım. İsmet ÖZEL gibisine daha rastlamadım........

Bu arada bir müslüman her şeyden önce Derin düşünebilme özelliğini haiz kişidir.

Kral kardeşim Peygamberimiz Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir bu konuda hem fikiriz de ben Ahlakın kazanılabilecek, öğrenilebilecek bir özellik olmadığına inanırım. İnsanlar doğuştan bir ahlak üzere yaratılırlar. Ama ahlakı geliştirmek yine insanların elindedir.

siz cok guzel yazdiniz. :clover:

Gönderi tarihi:

"Müslüman Bedenini Allah ve Resulünden öğrendikleriyle terbiye edendir."

"Peygamberimiz Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir bu konuda hem fikiriz de ben Ahlakın kazanılabilecek, öğrenilebilecek bir özellik olmadığına inanırım."

!!!!!!!............. :excl:

Gönderi tarihi:

Bilimselci kardeşim Ahlak ile ilgili olarak yazdıklarım sana ilginç gelebilir. Ben ahlakın kazanılabilecek bir özellik olmadığına deyindim. Zira insanlar zaten belirli bir ahlakla yaratılırlar. Peygamber efendimizin Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş olması da iddialarımın yanlışlığını göstermez. çünkü Peygamberimiz Güzel ahlakın yoktan tesisi için değil var olanı geliştirmek için uğraşmıştır. bu konu üzerinde durmamın özel bir nedeni var çünkü ben ahlakın Tamamen dinsel bir kavram olmadığına inanırım. Yani Müslüman olmak güzel ahlaklı olmak için yeterli değildir. Müslüman olmayanlar da güzel ahlaklı olabilir. Hayatı boyunca islamla tanışmamış olanlar da... Ben ahlakın mizacla çok yakından ilgili olduğu kanaatindeyim. Örneğin biz müslümanlar içinde İbadetleri kusursuz olarak nitelendirilebildiği halde Sohbet etmekten hoşlanmadığımız tipler vardır. Yine dini hayatı çok parlak olmadığı, ilmi açıdan da yetersiz olduğu halde Dertlerinizi paylaşabileceğiniz insanlar vardır. Daha açık bir ifadeyle Dini konularda kendini çok güzel yetiştirdiği halde bir türlü ısınamadığınız tipler olabilir. Fakat farklı camialardan olmakla birlikte hal ve hareketleri hoşunuza giden yüzlerce insan olabilir. Ben bu özelliklerin doğuştan insanlarda yer aldığı kanaatindeyim. takdir sizindir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.