Φ ayaslan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Bence erişebilir. lastik uzarken haliyle karıncada ilerliyor. lastik 2 cm uzasada bu uzama lastiğin tamamında gerçekleşecektir. Karıncanın daha önce katetmiş olduğu mesafede de bu uzama olacaktır. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Bence erişebilir. lastik uzarken haliyle karıncada ilerliyor. lastik 2 cm uzasada bu uzama lastiğin tamamında gerçekleşecektir. Karıncanın daha önce katetmiş olduğu mesafede de bu uzama olacaktır. evet lastik uzadıkça karıncanın katettiği mesafe artacaktır. ama bu önündeki mesafenin giderek artmasını engellemeyecektir. başlangıçta önündeki mesafe arkadan çok fazla olduğundan kattetiği mesafedeki artış önündeki mesafedeki artışın yanında çok düşük olacaktır. lastikteki uzama 2 değil 1 cm olursa belki. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 evet lastik uzadıkça karıncanın katettiği mesafe artacaktır. ama bu önündeki mesafenin giderek artmasını engellemeyecektir. başlangıçta önündeki mesafe arkadan çok fazla olduğundan kattetiği mesafedeki artış önündeki mesafedeki artışın yanında çok düşük olacaktır. lastikteki uzama 2 değil 1 cm olursa belki. lastik uzadıkça karıncanın katedeceği mesafe neden uzasın.karıncada lastiğin uzadığı kadar lastiğin üzerinde yolu yürümeden katediyor.artı 1cm de kendi ilerliyor. örnekleyecek olursak,hareket halindeki trenin üzerinde yürüyen adam lokomatife ulaşır.trenin ilerlemesi adamı etkilemez. Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 lastik uzadıkça karıncanın katedeceği mesafe neden uzasın.karıncada lastiğin uzadığı kadar lastiğin üzerinde yolu yürümeden katediyor.artı 1cm de kendi ilerliyor. örnekleyecek olursak,hareket halindeki trenin üzerinde yürüyen adam lokomatife ulaşır.trenin ilerlemesi adamı etkilemez. Aslında aynı şeyi söylemek istemiştik. Katettiği mesafenin uzaması daha fazla yol alması anlamında kullanılmıştır. . Ben karıncanın bu yolculuğu tamamlayabileceği kanaatindeyim. Lastik uzadıkça karıncada üzerinde olduğu için doğal olarak ilerliyecek. Alkanbil in hesabındaki 1. saniyede 100.08 santim olan uzaklık karıca ilerledikçe değişecektir. karınca belli bir zaman sonra yolun 1/2 sini tamamladı diyelim 2 cm lik büyümenin 1 cm i karıncanın daha önce katettiği yerde olmasına rağmen karınca esnemenin getirdiği mesafeyle birlikte 1 cm den daha fazla ilerleyecektir. Tren örneğine gelince bence biraz farklı bir konudur. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2006 Bazı konularda hesap yapmadan ikna olamıyorum. soruyu soranın cevabına bile inanamayabiliyorum. bu soruda da hesap yaptım: Karıncanın hızı 1cm/sn iken Lastiğin uzama hızı 2cm/sn ise ilk 88 sn de karınca karşı uçtan uzaklaşır (136 cmye kadar) sonra yaklaşmaya başlar 324.sn de karşı uca ERİŞİR Lastiğin uzama hızı 1,5 cm/sn olsa 235 sn de Lastiğin uzama hızı 3 cm/sn olsa 653 sn de Lastiğin uzama hızı 4 cm/sn olsa 1390 sn de karşıya erişir. Lastiğin uzama hızı 10 cm/sn olsa Hedefe 89bin cm kalacak kadar karşı uçtan uzaklaşır sonra yaklaşmaya başlar 180 bin saniye sonra hala 53bin cm uzaktır hedefe. Sonrasını hesaplamadım ama hedefe varması milyon snyi geçer. püf noktası şurada başta her saniye karınca hedeften uzaklaşır ama her sn de uzaklaştığı miktar bir öncekinden biraz daha az olur ve bir süre sonra nihayet sıfır olur, sonra yaklaşmaya başlar. lastiğin uzama hızı 10 cm olarak verilseydi soru daha zorlaşırdı bence. Alıntı
Φ loony Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 lastik uzadıkça karıncanın katedeceği mesafe neden uzasın.karıncada lastiğin uzadığı kadar lastiğin üzerinde yolu yürümeden katediyor.artı 1cm de kendi ilerliyor.örnekleyecek olursak,hareket halindeki trenin üzerinde yürüyen adam lokomatife ulaşır.trenin ilerlemesi adamı etkilemez. ya arkadaşım hareket eden tiren'in boyu uzarmı? yoksa bu tiren lastikten'mi?? Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 ya arkadaşım hareket eden tiren'in boyu uzarmı?yoksa bu tiren lastikten'mi?? Konuyu anlamak istiyorsan eğer 1-sonsuza kadar uzayabilen lastik de olmaz 2-hareket eden tren burada sonsuz uzamayı temsil ediyor (aldığı yol açısından) 3- laf ta uzamaz, ama böyle soru olunca ister istemez uzuyor... bilmem anlatabildimmi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.