Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 19 yıl MEDİNE'NİN GÜLÜ Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi, Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serap olsa da hafakanlarım dindi.. Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi. Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam, Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam.. Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam. Anladım vaslına ermek için artık çok geç, Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek.. Anladım vaslına ermek için artık çok geç... Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver pervaz edeyim hep ardından.. Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından. Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül!. Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül! Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyadan uyanayım.. Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım.. Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Ruhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki güneş gurûba kaymakta.. Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta... Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın; neyler duyulsun.. Ne olur hiç olmazsa gurûbum tulû olsun..! Fetullah GÜLEN
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2006 19 yıl Bu şiiri gerçekten çok severim... Fakat beni en çok etkileyen bölümleri ise ; Anladım vaslına ermek için artık çok geç, Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek.. Anladım vaslına ermek için artık çok geç... Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver pervaz edeyim hep ardından.. Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından. Ama okumaktan ziyade dinlemek ise bambaşka..... Paylaşımın için tşk Yeniçeri kardeşim...
Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 19 yıl Asirlar devrildi kapandi caglar Ayni tutamaga uzandik Rabbim Her an önümüze dikildi daglar Kücük cüssemizle dayandik Rabbim Günahkar ellerle sana yöneldik Sen Gafur, Rahim`sin sanini bildik Boynumuz büküktür kapina geldik Rahmetin sinirsiz inandik Rabbim Dar geldi Mekke`ler gözler sarardi Günes kacti gitti günler karardi Dingin kalbimizde umutlar vardi Ama Taif`lerde taslandik Rabbim Sadik bendeleriz kapinda durduk Güzel isimlerle rahmetin sorduk Sana varmak icin yollara vurduk Bin bir bela ile sinandik Rabbim Bagisla bizleri senki Rahim`sin Cömertlik sanindir Aziz, Kerim`sin Bize anlayis ver, Alim, Hakim`sin Kullugu serefle kusandik Rabbim
Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 19 yıl Beklerim onu her sabah erken, Ak hülyâlara yelken açarken; Dönmüş geliyor kolunda cepken, Beklerim onu her sabah erken... Gözlerim her gün guruba kadar, Rûhum yollarda hep onu arar.. Şu hüzünlü mavilikte zâr zâr, Beklerim onu her sabah erken... FETHULLAH GÜLEN
Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 18 yıl Ruhumu yaktikca yakti hicranin, Harim-i Pakin'e can atmak istedim durdum. Gerildi karsima yillarca,ailem,yurdum.. Tahammul et! dediler,hangi bir zamana kadar? Ne bitmez olsa tahammul,onun da bir sonu var. Gozumde tuttu,bu andikca yandigim toprak; Onumde durmadi artik,ne han,ne ocak.. Yikildi hepsi,ben astim diyar-i Sudan'i.. Uc ay tiham edeyip,cignedim beyabani. Kemiklerim bile yanmisti belki sahrada, Yetismeseydin eger ya Muhammed,imdada.. Eserdi kumda yuzerken serin serin nefesin.. Akar sular gibi caglardi her tarafta sesin. Iradem oldugu gundur senin iradene ram, Bir an icin bana yollarda durmak haram. Butun heya kimihil katle hasbihal ettim. Leyale derdimi doktum,cibali soylettim Yanip tutusmadan aylarca yilmadim gozumu, Nucuma sor ki; bu kirpikler uyku gormus mu? Azab-i hecrine katlandim elliuc senedir, Sonunda alnima carpan bu zalim ortu nedir? Bes alti sineyi hicran icinde inleterek cikan yureklere, Husran mi,merhamet mi gerek? Demir nikabini kaldir Mezar-i Pakinden, Bu hasta ruhumu artik kayirma Hakim den.. Nedir o mes'ale,nurun mu; Ya Resulallah..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.