Φ asterix Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 asterix sen şimdi bu derneklerin suçlanmasını faşizm mi olarak görüyorsun?? 16750[/snapback] beni anlamamış olman gerçekten mümkün olabilir mi yoksa anlamazlıktan mı geliyorsun, sevmediğim şeylerden bir de papağan gibi kendimi tekrarlamaktır. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Ben beyaz dişi hiç okumadım ama şaman hikayesi anlatılır.. Şamanın yanında 3 hayvan vardır.. Ayı doğan ve kurt... Adam Şamana ayıyı sorar.. Şaman o benim koruyucum ve bekçimdir der.. Doğanı sorar o avlanır ve bizi doyrur der.. Kurta sıra gelince Şaman o en zorlu uğraşlar içindir. Çokzorda kalmadımı uğraşa girmez ama onuru için savaşır der... Benim bildiğim şaman öyküsü bu... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Ben beyaz dişi hiç okumadım ama şaman hikayesi anlatılır..Şamanın yanında 3 hayvan vardır.. Ayı doğan ve kurt... Adam Şamana ayıyı sorar.. Şaman o benim koruyucum ve bekçimdir der.. Doğanı sorar o avlanır ve bizi doyrur der.. Kurta sıra gelince Şaman o en zorlu uğraşlar içindir. Çokzorda kalmadımı uğraşa girmez ama onuru için savaşır der... Benim bildiğim şaman öyküsü bu... 16840[/snapback] Evet o doganin, en güclü ayisi olarak anilir. Saman olmayan bir kabilenin cok zayif bir üyesi tatafindan öldürülür ve yavrusu kabileye getirilir. O sirada bizim genc türk saman da ayni kabilede esirdir. Öldürülen ayinin yavrusunu doganin büyük gücü büyük ulu samanin yardimi ile oradan kurtarir, kurt, ayi ve Türk, birlikte, Taygan cöllerinden nehrin öte yakasindaki yeni kabilesini aramay gider ve yavru ayiyi ormana salr. Kurt ise sonuna dek terketmez.? Yaa ne sanssiz büyütüldük. Herseyi 1071 den sonraya adapte ettik. O tarihten önceki binlerce yillik kültür birikiminden uzak tutulduk. Bu mitolojiler, yari yariya yasanmistir ve binlerce yildir anlatilir, yazilir, bizlerin ise 50 yaslarindan sonra kendi kültürümüzü ve mitoslarimizi ögrenmemiz ne üzücü bir sey olsa gerek diyorum. sygilar Alıntı
Φ şilan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Vatan Haini "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. 28.07.1962 Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Vatan Haini "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. 28.07.1962 17063[/snapback] nazım hikmet mi o kim ya. yahya kemalin manevi evladı değilmiydi Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 asterix sen şimdi bu derneklerin suçlanmasını faşizm mi olarak görüyorsun?? 16750[/snapback] beni anlamamış olman gerçekten mümkün olabilir mi yoksa anlamazlıktan mı geliyorsun, sevmediğim şeylerden bir de papağan gibi kendimi tekrarlamaktır. 16819[/snapback] anlatmak istediğini açık birşekilde denesen diyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.