Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Türkiye de dinlenilen müzik türü ile siyasi görüs, hayata baskis orantilimidir az biraz? Yani "bana dinledigin müzigi söyle, sana kim oldugunu söyleyeyim" diyebilmek mümkünmüdür? Örnegin, solcular türkü dinler, sagcilar arabesk/fantazi gibi ... NoT: Genelleme yapmak mümkün diildir tabi.. ama yani iste.... Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Türkiye de dinlenilen müzik türü ile siyasi görüs, hayata baskis orantilimidir az biraz? Yani "bana dinledigin müzigi söyle, sana kim oldugunu söyleyeyim" diyebilmek mümkünmüdür? Örnegin, solcular türkü dinler, sagcilar arabesk/fantazi gibi ... NoT: Genelleme yapmak mümkün diildir tabi.. ama yani iste.... hayır ne alaka ben ülkücüyüm diye metal sevmeyeyimmi yani yada adam solcu diye osman özturunç dinlemesinmi siyasi görüş farklı müzik farklı bişey sonuçta artık bunlar aşıldı zannediyordum ki... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 sssst ilgin ülküm, polemik yapma... dineleyemez edemez die bisey yok tabi... astik derken de neyi kast ettin anlamadim, neyi astik ? veya asilmasi gereken bir problem mi vardi ? yinede cevabin icin tesekkürler ... Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 sssst ilgin ülküm, polemik yapma... dineleyemez edemez die bisey yok tabi... astik derken de neyi kast ettin anlamadim, neyi astik ? veya asilmasi gereken bir problem mi vardi ? yinede cevabin icin tesekkürler ... ne polemiği ya polemik yaratmak istediğim en son yer burası aştık derken müzik zevkiyle politika alakasını aştık demiştim evet bence bu problemdi yani insanların ne olduğunu bilmeden onlara dinlediği müziğe göre bakmak örnek metalcilere satanist ahmet kayacılara komunist osman özturunççulara ülkücü gibi Alıntı
Φ ferhatdemir Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 alaturka cok sert cıkıs yapmıssın polemik yapan yok da sen erkeklik yapma da adam gibi konusalım surda Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 alaturka cok sert cıkıs yapmıssın polemik yapan yok da sen erkeklik yapma da adam gibi konusalım surda bu mimik ne ifade edio sence... neyse erkeklik merkeklik yapanda yok... Alıntı
Φ thor Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 kesinlikle ilintilidir dinlenen müzik ve politik tutum, şöyleki; daha ilk gençlik yıllarında şekillenmeye başlayan siyasi görüşe paralel dinlenen müziklerde şekillenir.Sosyalist dünya görüşünü benimseyen bir insanın dinlediği temel müziğin arabesk yada pop olması en azından kendi sosyal çevresinde bir takım eleştirilere maruz kalacağı açıktır .Diyorsanızki ilgisi yoktur o zaman bende şunu sorarım size neden sol bir yapılanmanın parçası haline gelmiş bir grup yorum vs var,yada sağcıyım diyenlerin dinlediği ozan arif vs . tarih boyunca ezilenlerin sesi olmus isyanını müzikle anlatmış yüzlerce ozan sanatçı vardır bunları hepimiz biliyoruz. ama elbette bu şu demek değil sosyalist birisi devrim türkülerinden başka birşey dinlemez ama kendi temelinde ki tarz onu ifade eden çığlığını atan kimse öncelik verdiği müzik türü odur(etnik,protest,halk,çağdaş halk müziği)bunları dinler.Kalkıpta bana aşırı sağcıyım milliyetciyim diyen birinin etnik yada protest müzik yapan gruplardan yada kişilerden boğaziçi gösteri sanatları topluluğu,grup yorum,grup munzur vs vs baya uzatılabilir bu liste dinlediğini ve keyf aldığını söyleyemez. demekki dünya görüşlerine göre üretim yapan sanatçılar varsa dolayısı ile bu müzikleri ısrarla dinleyen o dünya görüşüne kendini ait hisseden insanlarda var. hiçbir dünya görüşü olmayan düzenin durmadan yaratmak istediği apolitik insanlar sizler müzik konusunda çok şanslısınız ancak sistem sizlere medyası aracılığıyla tek bi seçenek sunuyor suya sabuna dokunmayan müzik.saygılar Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 thor, yorum yapmadan konuyla ilgili yanit verdigin icin ilk önce tesekkür ederim sana. bende ayni senin gibi düsünüyorum. Tabiki isitinalar vardir, tabiki sinirlar kesin ve sabit diildir, ama bu yönde bir egilimin oldugunu düsünüyorum. ama ilgin ülküm ün dedigi gibi asinilacak bir problemin oldugu kanisinda diilim. Tabiki herkesin kendine özgü bir müzik zevki olacaktir. Sadece bir oranti varmidir yokmudur bunu merak ettim, cünkü cevremde ben bunu görüyorum Ama ilginctir ki biz bunlari astik, yok böyle bisey diyen ilgin ülküm "bizim sarkilarimiz" die topic acmis bu sözlerden sonar Alıntı
Φ ülkücü asena Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 thor, yorum yapmadan konuyla ilgili yanit verdigin icin ilk önce tesekkür ederim sana. bende ayni senin gibi düsünüyorum. Tabiki isitinalar vardir, tabiki sinirlar kesin ve sabit diildir, ama bu yönde bir egilimin oldugunu düsünüyorum. ama ilgin ülküm ün dedigi gibi asinilacak bir problemin oldugu kanisinda diilim. Tabiki herkesin kendine özgü bir müzik zevki olacaktir. Sadece bir oranti varmidir yokmudur bunu merak ettim, cünkü cevremde ben bunu görüyorum Ama ilginctir ki biz bunlari astik, yok böyle bisey diyen ilgin ülküm "bizim sarkilarimiz" die topic acmis bu sözlerden sonar ılgın açar o epica da dinler osman özturunç da Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 ılgın açar o epica da dinler osman özturunç da eminim öledir. biz bunlari astik diip, sonrada BIZIM sarkilarimiz die topicte acar ilgin. neyse, konu ilgin ülkümün müzik zevki diil zaten... Alıntı
Φ SERENGETİ Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 osman özturunççulara ülkücü gibi ılgın açar o epica da dinler osman özturunç da osman özturunç'da kimdir?? osman öztunç olmasın o.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.