Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Selamun Aleyküm. Bugüne kadar hep tartıştık, hep kafa yorduk dinler üzerine. Hak önümüzde dururken biz hep onu sözde aradık. Vakit daralıyor insanlar...sizler şuan bu yazıyı okusanız da okumasanız da vakit hep an ve an akmaya devam ediyor. Zaman bizden daha önce koşuyor ölüme doğru. Soruyor muyuz kendimize hiç 'Biz ne yapıyoruz?' diye. Arkadaşlarım dikkat ederseniz kıyametin belirtileri giderek kendini belli ediyor.Her tarafta anlamsız ölümler büyük bir ivmeyle artıyor.Gazeteleri açın bakın. Hiç iyi bir haber görebiliyor musunuz? Kainat yavaşça borcunu ödüyor Yaradanına. Doğa dengesini kaybetti kaybedecek. Yangınlar,seller,kasırgalar,anormal iklim olayları...Katrina bunun son örneği olmayacak.Ardı gelmeye devam edecek.İnsan kendi kendini yok etme yolunda hızla ilerliyor.Hangimiz buna karşı dur demek için çalışıyoruz?Ama yaptığımız en güzel şey ne biliyor musunuz? Televizyon seyretmek... Çalışalım arkadaşlar. İnsanlığı ayakta tutmaya çalışalım. Bir takım olalım. Karanlığa karşı Yaradanımız uğrunda savaşalım. İki kuruşumuzun birini aç olana verelim. İlmi olmayana ilmimizi öğretelim. Herkese sesleniyorum:Öldükten sonra kimsenin aklına gelmeyecek bir biçimde Allah'ın karşısında utanç içinde çıkacak çok insan olacak. Gelin biz o bir avuç dolusu hidayete erişmiş insanlardan olabilme çabası verelim. Hoşçakalın.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Sevgili eray ne güzel bir yazı yazmışsın. Bu yazının alt taraflarda kaybolmasına üzüldüm. Ben neden bu yazını görmedim daha önce..

Çok iyi niyetli birisin, çok güzel ifade etmişsin..

Kainat yarada boyun eğmiş..

Onun kurduğu düzen, bir tek emre bile muhalefet etmeden tıkır tıkır işliyor..

Hatta bütün hayvanat ta öyle..

Her canlı görevini yapıyor..

Sadece biz insanlar birşeyler yapmıyoruz..

Aksine yaradana asi oluyoruz..(haşa)

Bunca canlıya ırzkını gönderen o cömert yaradana nankörlük ediyoruz..

Hesabını ödeyeceğiz elbet.. Ama ödeyecek bir sermayemiz varsa...!!

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Sevgili kralx...

"""" Bu yazının alt taraflarda kaybolmasına üzüldüm""""""

...Demişin de...

Sanırım bazı yazıların da üstte kalmasına üzülüyorsun... :lol:

Kızma hemen...

Takılıyoz işte...

sevgiler.

Gönderi tarihi:

Lavey hala aynı şeylerimi tekrarlıyorsun.. Hangi konuda tartışmak istiyorsan onu başa taşı.. Ölene kadar tartışacam..))

Gönderi tarihi:

Bir ateist olarak bu konuda katıldığım nokta, dünyadaki bazı dengelerin insan eliyle bozulmasıdır. Her dünyalı gibi bu konu benim de canımı sıkıyor. Atmosfere zararlı gazlar, orman yangınları (%97 si insanlardan kaynaklanıyor), doğada uzun zaman boyunca çözülemeyecek atıklar (poşetler, pet şişeler vs), orman alanlarının hesapsızca kesilmesi (arsa temini, hammadde ihtiyacı vs) , fabrikalardan yayılan zehirli atıklar, tehlikeli madde taşıyan deniz araçlarının kaza yapması ve bu maddelerin denize yayılması vs.vs. gibi sebepler doğaya büyük zararlar vermektedir. İnsanoğlu (sanayi ülkeleri) kendi çıkarları için maalesef buna izin vermektedirler. Umarım iş işten geçmeden bir çözüm yolu bulunur. Lütfen kişisel olarak üzerimize düşeni yapalım ve en azından poşet, pet şişe gibi doğada uzun süre çözülemeyecek maddeleri çevreye atmayalım.

Gönderi tarihi:

Evet insanlık adına, insan gibi yaşamak için, insan gibi davranmamız gerekir..

Allahın bizlere bahşettiği bunca güzellikleri ve dengeyi bozmamak gerekir..

Yamyama ek olarak hayvan katliamlarından söz etmek istiyorum.

Her ne kadar son yıllarda çevre ve orman bakanlığı, jandarma, ziraat gibi kurumlar hayvan katliamının önüne geçme mücadelelerini arttırsalar da yeterli değil..

Kanunları uygulanabilir yapan eğitimdir..

Siz her avcının başına bir görevli dikemezsiniz..

Ülkemizde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir çok hayvan vardır..

Bir zamanlar ayıların, kurtların hatta leoparların yaşadığı bu coğrafya da hiç birisinden eser kalmamış..

Sıra diğer canlılara geliyor..

Habitatı bozuyoruz, oda bizim habitatımıza etki ediyor..

Leylekleri öldürüyoruz, yılanlar çoğalıyor, yılanları öldürüyoruz, fareler çoğalıyor, zehirli otlar çoğalıyor..

Sonuç olarak bize, çivtçimize zarardan başka birşey getirmiyor.. Bir birlerine zincirleme bağlı olan bu dengeyi koruyalım, ilgisiz insanları da uyaralım...

Saygılar-Sevgiler..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.