Φ cnrsvc Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2013 40 yaşındasın Rahmetini umarakGünahkar bir dille;Allah Azze ve CelleYa Rasulallah,Âlemlere rahmet hayatın geçiyor kalbimizden,Kalbimizden seyrediyoruz seni.İşteBir yaşındasın,Beni Sa'd yurdundasınSana süt anne olmadı kadınlarBu yüzden dargın bulutlarBir damla yağmur indirmiyorKıtlık hüküm sürüyor Beni Sa'd yurdundaMinicik bir bulut var gökyüzündeSana aşık...Ayrılmıyor başucundanVe insanlar yağmur duasında...Hz.Halime kucağına alıyor seniYeryüzünde bir gölgelik...Seni güneşten korumak içinOysa minicik bulut gökyüzündeSana meftun, sana kilitli...Ve dua eden rahibin kucağındasınDünyalar güzeli gözlerine bakıyor rahipKıtlığı da unutuyor, yağmuru da, duayı daAma sen unutmuyorsunUğruna canlarımız feda o gözlerinle gökyüzüne bakıyorsunO minicik bulut ilişiyor bakışlarınaBüyüyor, büyüyor...Sonra nazlı, nazlı yağmur damlaları iniyor buluttanFakat çoğusu bilmiyor yağmurun geliş sebebiniÇoğusu bilmiyor seni...Altı yaşındasınMedine-i Münevvere yolundasınYanında aziz annen ve Ümmü EymenYetimliğini hissediyorsun baba kabristanındaSonra yolda, Ebva'da öksüzlük karşılıyor seniMekke'ye annesiz giriyorsunAbdulmuttalip bir başka seviyor seniEbu Talip bir başka seviyorYa RasulallahMekke çocukları annelerine seslenirler miydi senin yanındaOnlar anne deyince sen yere mi bakardınMekke rüzgarları kaç gece gözyaşlarını taşıdı Ebva'yaKaç gece anne diye hıçkırdınEfendim!Senin yerine de anne dedik annemizeSenin yerine de baba dedikYirmi beş yaşındasınVe bambaşkasınKimse sana denk değilŞefkat yayıyor kokunGüven veriyor sesinSen Muhammed-ül Emin' sinOtuz üç yaşındasınDalga dalga rahmet varOtuz beş yaşındasınHadi gel bekletme yarİniltiler çalıyor kapısını göklerinHadi gel bekletme yarSinesi çatlayacak Rasul bekleyenlerin...Hadi gel ey Yâr!Nurdağına davet varİşteKırk yaşındasınHira Nur dağındasınCibril iniyor göklerdenVe nokta nokta her yerden salat, selam yükseliyorSen kâinatın yüreğinden hasretle kopan ' Ah! ' sınKaranlık gecelerimize sabahsınSen NebiyullahsınSen HabibullahsınSen RasulullahsınNiye incittilerki seni sultanımNiye işkence yaptılarki sanaEbu Talip öldü diye mi bu pervasızca saldırılarHimayesiz kaldın diye miKabe'deki ağlayışın geliyor gözümüzün önüne' Amca yokluğunu ne çabuk hissettirdin ' diyişinHaremde namaz kılışın geliyor aklımızaBaşına pislikler saçılıyorBaşlar feda o mübarek başınaNasipsizler sana bakıp nasıl da gülüyorlarBiri koşuyor Mekke sokaklarından sana doğruBiri koşuyor ama sanki yere inmiş Arş-ı Âla' Bu koşan kimdir ' diye bir soru dolaşıyor boşluktaBu koşan kim?Ve cevap veriyor biri:Muhammed' in kızı Fatımatüz-ZehraVelilerin anası...Yüzünü gözünü siliyor biricik kızınSana yeryüzünde en çok benzeyenGülmesi sen, ağlaması sen' Ağlama kızım ' diyişin geliyor aklımızaNiye çıkardılar ki yurdundan seniHimayesiz kaldın diye miOnlar bilmiyorlar mıydı seni himaye edeniSeni yetim bulup barındıranıSeni alemlere rahmet kılanıOnlar deli diyorlardı sana, sen susuyordunMecnun diyorlardı, şair diyorlardı, sen susuyordun'Seni bizim elimizden kim kurtaracak' diyorlardıSen,Sen ' Allah! ' diyordunAllah Azze ve CelleSemayı haşyet kaplıyorduSen ' Allah! ' diyordunArş-ı Âla titriyorduBedir' de ' Allah! ' diyordunÜç bin melek iniyordu alaca atlardaYüz yirmi beş bin sahabi:' Anam babam sana feda olsun ' diyorduYa RasulallahMedine-i Münevvere sokaklarında yürüyordunNeccar Oğulları'nın küçük kızları seni görünceSevinçten ne yapacaklarını bilememişlerdi' Beni seviyor musunuz ' diye sormuştun onlara' Seni çok seviyoruz Ya Habiballah ' demişlerdiSen de:' Allah biliyor ki ben de sizi çok seviyorum' demiştinBu gün yaşayan gençler varNeccar Oğulları'nın kızları diğil belkiAma seni onlar da çok seviyorGözyaşlarından belli ki seni canlarından çok seviyorlarSenden başka kimseleri yokAllah biliyor ki sen onları da çok seviyorsunAltmış üç yaşındasınRefik-i Âla duasındasınSenin için siyah yünden çizgili bir cüppe dokunmuştuKenarları beyazdıOnu giyerek ashabının yanına çıkmıştınVe mübarek ellerini dizine vurarak:' Görüyor musunuz ne kadar güzel ' demiştinMeclisinde bulunan biri sana seslenmişti:' Anam babam sana feda olsun ya Rasulallah, onu bana ver 'Niye istemişti ki senden sevdiğini bile bileİstendiğinde katiyyen ' hayır ' demediğini bile bile' Peki ' dedin o zataVe sen yine yamalı, eski cübbeni giydinDostuna kavuşmana bir hafta kalmıştıAynı cübbeden yine yine diktilerAma giyinmek nasip olmadıHaberler uçurmuştun Ebu Hureyre' nin diliyle:' Benden sonra öyle kimseler gelecek ki, keşke peygamberi görseydik de ne malımız ne evladımız olsaydı diyecekler 'Ve Hz. Enes ile paylaşmıştın özlemini' Beni görmedikleri halde bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim'Sultanım!Ey Medine minberinde ' ümmeti, ümmeti ' diye hüznü giyen sevgiliEy Mekke mihrabında alemler hesabına ' Allah! ' diyen sevgiliBize lütfu ilahi bahşedilen kapına diz çöktük, bey' at ettikRabbinden bize ne getirdi isen amennaDuyduk, itaat ettikYa RasulallahSen hâlâ kırk yaşındasınVe hâlâ ümmetinin başındasın... Gönderen: ARNAVUTALİ Alıntı
Φ acilexpresskurye Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2016 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2016 teşekkürler allah razı olsun.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.