Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sizleri böyle birbirine bağlı görmek ne güzel. Keşke hep böyle olun. Bir arada kalın ki, sizlerle uğraşmak kolay olsun. Herbiriniz bir yere dağılırsa işimiz zor. Birbirinize iyi bağlanın. Takiyyenin anlamını biliyormusunuz da takiyye yapanlardan bahsediyorsunuz. Ufku göremeyen benmiyim sizmisiniz. Ben diyorumki Allah vardır, ben diyorumki islam hak dindir, ben diyorumki, Türkiyenin başındaki musibetler milli kültürümüze sahip çıkmadığımızdandır, ben diyorumki, Türkiye emperyalizmin pençesindedir, ben diyorumki, İnsanlar ve bütün kainat yaratılmıştır..

Siz diyorsunuzki, Allah yoktur, siz diyorsunuz ki, islam dini uydurmadır, siz diyorsunuzki, Türkiye yi bu hale sokan dincilerdir, siz diyorsunuzki İnsan ve kainat tesadüfen oluşmuştur, siz diyorusunuzki Osmanlı Türk düşmanıydı..vs..vs..

Burada sizin söylemlerinizden ufka dair hiç birşey göremiyorum. Foruma üye olduğum günden bu yana, sizden dökülen inciler bunlar. Ama malesef kara inci bunlar.. Evet ben nerede takiyye yaptım..??

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Neden hala insanları olmak istemedikleri saflara koyma gereği görüyorsunuz. Benim sümeyyeye yazdıklarımı bir daha oku. Hatta biraz önce yazdım, oku.... Yargısız infaz yapma. Size bilginin alasını veririm. Bu forumda bilgili birini göremiyorum.. illaki rejim düşmanımı ol diyorsun. Ne kadar ön yargılı ve dikine giden bir fikir bu. Arkadaş ben TC ciyim tamammı, her müslüman hilafet ister diye bir yargı yok.. O zaman her ateistte kominizm ister öylemi. Burada çok arkadaşı kominist rejimi isteyen kominist diyemi değerlendirelim.. ...... Sadece fikirlerime karşılık verin kardeşim.. Beni eleştirme fikirlerimi eleştir. Kişisel olarak beni sevme istemiyorum... Ve tekrar ediyorum bir daha böyle suçlamalar yapmayın.. Sümeyyeyle çok konularda farklı düşündüğümüzü zahmet etde oku.. Bir iletiye takılma..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sizleri böyle birbirine bağlı görmek ne güzel. Keşke hep böyle olun. Bir arada kalın ki, sizlerle uğraşmak kolay olsun. Herbiriniz bir yere dağılırsa işimiz zor. Birbirinize iyi bağlanın. Takiyyenin anlamını biliyormusunuz da takiyye yapanlardan bahsediyorsunuz. Ufku göremeyen benmiyim sizmisiniz. Ben diyorumki Allah vardır, ben diyorumki islam hak dindir, ben diyorumki, Türkiyenin başındaki musibetler milli kültürümüze sahip çıkmadığımızdandır, ben diyorumki, Türkiye emperyalizmin pençesindedir, ben diyorumki, İnsanlar ve bütün kainat yaratılmıştır..

Siz diyorsunuzki, Allah yoktur, siz diyorsunuz ki, islam dini uydurmadır, siz diyorsunuzki, Türkiye yi bu hale sokan dincilerdir, siz diyorsunuzki İnsan ve kainat tesadüfen oluşmuştur, siz diyorusunuzki Osmanlı Türk düşmanıydı..vs..vs..

Burada sizin söylemlerinizden ufka dair hiç birşey göremiyorum. Foruma üye olduğum günden bu yana, sizden dökülen inciler bunlar. Ama malesef kara inci bunlar.. Evet ben nerede takiyye yaptım..??

Saygılar...

16511[/snapback]

Kralx yazılarındaki bulunan dogma ve kabullenememe inadını görünce gerçekten şaşıyorum.Hala kendi şikayet ettiğin insanları fikirleri için saflara ayırma hakkını her nasılsa kendinde görüyor ya da farketmiyorsun.Eğer daha önce erdoğan ve canuğur'un yazdıkları iletilere de verdiğim cevaplara bakacak olursan özellikle din konusunda üstünde fikir birliğine varamadığımız konuların da fikir birliğine vardığımız konular kadar yoğunlukta olduğunu farkedeceksin.Ayrıca her ikisiyle de siyasi görüş olarak çoğu yönden zıt olmamıza rağmen onların senin gibi dogma fikirlerle itikat etmemeleri, bilim ve inanç

arasındaki ayırımı yapacak düzeyde olmaları fikir ayrımında olsakta tartışmanın belirli bir düzeyin altına düşmesini engelliyor.

Senin gibi düşünmeden öğrenmeyi kendine itikat edinmiş kişilerin ise bir şeyleri tartışıp ortak noktada buluşma ve yanlış bildiklerinden ders çıkarma erdemine vakıf olmaktansa bilimden uzak, sloganvari cevaplarıyla bu forumda vakit kaybetmekten başka birşey yapmadığı kanaatindeyim.tüm verilen gerçeği yansıtan bilgi,belge ve düşüncelere rağmen karakter özelliği olarak belirlediğiniz sabit fikirliiğinizin nedenlerini bir türlü anlayabilmiş değilim...

Düşüncelerle karşılaşınca zayıfların korktuğunu,aptalların karşı geldiğini,akıllıların ise karar verdiğini göz önünde bulundurursak sizin o engin kültürünüzle :excl: hangi kategoriye girebileceğinizi yine size bırakıyorum sayın kralx...

Gönderi tarihi:

Din kayıtsız şartsız bağlılıktır. Sizin yapamadığınız budur. Ben Allahın varlığına onu görmeden inanıyorum. İman budur. Görse herkez inanır. İmtihanın sırrı da buradadır. Onu gönül gözüyle bizlere bahşedilen akılla algılarız.. Aklın yaratılmasındaki ilk murad da budur. Siz fikirleri eleştirmiyorsunuz kişileri eleştiriyorsunuz. Bana ne dersen de, ister dogmacı de ister gerici de.. Ben inanıyorum ve kendimi şanslı hissediyorum. Çok şükür tekamül ...... inanacak kadar basit düşüncelerim yok. Sizin hangi konularda fikir birliğine vardığınız beni ilgilendirmez. Benim gördüğüm tek konu yeterlidir. Hayatın en anlamlı meselesinde yani bir yaratıcının olup olmadığı meselesinde fikirleriniz uyuşuyorsa bu yeterlidir. Bana uzun uzun eleştiri yazıları yazmaktan birşey yapmıyorsunuz. Belge belge diyorsunuz. Bir belge bile gösteremediniz. Neden olmayan belgeleri konuşuyosunuz. Ben dinimde sabit fikirliyim arkadaş. Tıpkı sizin inanmamaktaki sabit fikirliliğiniz kadar. Bana yansıttığınız her eleştiri aynen sizde var. Zaten dervişin fikri neyse zikri odur. Kendinizde olanları söylüyorsunuz. Szi önce o yazdığınızın içinden bir kategori seçin kendinize sonra ben söylerim...

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Dikkat ederseniz söylemler çok sert. Herşeyi ölüm kalım savaşı gibi gösteriyorlar bu ne demek biliyormusunuz. Eğer istediğimizi elde edemezsek ALLAH YOLUNDA ÖLÜRÜZ diyorlar....

Wallahi, Bizim mucadelemizi baskasi bu kadar guzel anlatamazdi

Bizim bu konumuz ÖLÜM-KALIM meselesidir. Biz Hilafetin olmayisina boyle bakiyor ve namlunun ucunda Cenneti goruyoruz. Ve diyoruzki;

Ya Sahadet Ya Hilafet!!

Yani Ya Hilafet Yada Sehidlik.. Baskasi bizi kurtarmaz!

Evlerinizde bir kac rekat namaz kilinipta cennette girilmiyor kardeslerim!!

biggrin.gif

1-Sizin mücadeleniz arap cöllerinde Kutebe vahsetinin kanli kara topraklarinda arap cöllerinde akbabalara yem olurken,

2-Bizim mücadeleniz ise, Menemen operasyonunu Türkiye geneline yayip, cumhuriyet düsmanlarini, zorla da olsa, evcillestirmek olacaktir. biggrin.gif

3- Bizim mücadelemiz, Atatürk´ün Karabekir´e dedigi gibi sonunda "hocalari toptan kaldirmak" olacaktir.

... bizim cihada saldiran siz, cumhuriyeti demek kanla kabul ettireceksiniz!!!!

senin degil belki ama sehitlerimizin cenaze namazlarini hala hocalar kildiriyor

ve canugur Türkü taniyorsan ISLAM BU DIYARDA SÖNMEZ..

kendini birgün savasta düsmana Allah Allah diye hücum ederken bulacaksin (istemesen de ve TÜRKSen) canugur iste asil o zaman "kendini" bulacaksin..ve kendini buldugun gün en mesut günün olacak cünkü o zaman Rabbini bulacaksin!

sevgiye hasret gönlün umarim birgün sad olur..

saygilar..

Gönderi tarihi:
Dikkat ederseniz söylemler çok sert. Herşeyi ölüm kalım savaşı gibi gösteriyorlar bu ne demek biliyormusunuz. Eğer istediğimizi elde edemezsek ALLAH YOLUNDA ÖLÜRÜZ diyorlar....

Wallahi, Bizim mucadelemizi baskasi bu kadar guzel anlatamazdi

Bizim bu konumuz ÖLÜM-KALIM meselesidir. Biz Hilafetin olmayisina boyle bakiyor ve namlunun ucunda Cenneti goruyoruz. Ve diyoruzki;

Ya Sahadet Ya Hilafet!!

Yani Ya Hilafet Yada Sehidlik.. Baskasi bizi kurtarmaz!

Evlerinizde bir kac rekat namaz kilinipta cennette girilmiyor kardeslerim!!

biggrin.gif

1-Sizin mücadeleniz arap cöllerinde Kutebe vahsetinin kanli kara topraklarinda arap cöllerinde akbabalara yem olurken,

2-Bizim mücadeleniz ise, Menemen operasyonunu Türkiye geneline yayip, cumhuriyet düsmanlarini, zorla da olsa, evcillestirmek olacaktir. biggrin.gif

3- Bizim mücadelemiz, Atatürk´ün Karabekir´e dedigi gibi sonunda "hocalari toptan kaldirmak" olacaktir.

.... bizim cihada saldiran siz, cumhuriyeti demek kanla kabul ettireceksiniz!!!!

senin degil belki ama sehitlerimizin cenaze namazlarini hala hocalar kildiriyor

ve canugur Türkü taniyorsan ISLAM BU DIYARDA SÖNMEZ..

kendini birgün savasta düsmana Allah Allah diye hücum ederken bulacaksin (istemesen de ve TÜRKSen) canugur iste asil o zaman "kendini" bulacaksin..ve kendini buldugun gün en mesut günün olacak cünkü o zaman Rabbini bulacaksin!

sevgiye hasret gönlün umarim birgün sad olur..

saygilar..

Neden öyle dedinki, Allah allah diyerek savaşmak şartmı..)) Peygamber efendimiz döneminde savaşa gidipte nasıl öldüklerini bildiklerin vardır heralde..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
kralx

bu isin psikolojisidir ve canugur icin temennimdir..ve bence vatan aski Allah askini getirecektir..

neden takildin ki??

16920[/snapback]

Vatan aşkı Allah aşkını getirseydi, Hindistanda ineğe, Çinde budaya tapmazlardı.. Yoksa onlarda vatan aşkı yokmu sayın diluku... Oysa yukarda espiri yapmıştım..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Din kayıtsız şartsız bağlılıktır. Sizin yapamadığınız budur. Ben Allahın varlığına onu görmeden inanıyorum. İman budur. Görse herkez inanır. İmtihanın sırrı da buradadır. Onu gönül gözüyle bizlere bahşedilen akılla algılarız.. Aklın yaratılmasındaki ilk murad da budur. Siz fikirleri eleştirmiyorsunuz kişileri eleştiriyorsunuz. Bana ne dersen de, ister dogmacı de ister gerici de.. Ben inanıyorum ve kendimi şanslı hissediyorum. Çok şükür tekamül ....... inanacak kadar basit düşüncelerim yok. Sizin hangi konularda fikir birliğine vardığınız beni ilgilendirmez. Benim gördüğüm tek konu yeterlidir. Hayatın en anlamlı meselesinde yani bir yaratıcının olup olmadığı meselesinde fikirleriniz uyuşuyorsa bu yeterlidir. Bana uzun uzun eleştiri yazıları yazmaktan birşey yapmıyorsunuz. Belge belge diyorsunuz. Bir belge bile gösteremediniz. Neden olmayan belgeleri konuşuyosunuz. Ben dinimde sabit fikirliyim arkadaş. Tıpkı sizin inanmamaktaki sabit fikirliliğiniz kadar. Bana yansıttığınız her eleştiri aynen sizde var. Zaten dervişin fikri neyse zikri odur. Kendinizde olanları söylüyorsunuz. Szi önce o yazdığınızın içinden bir kategori seçin kendinize sonra ben söylerim...

Saygılar..

Kralx sen bu yazdıklarında tutarlı bir yan görüyormusun.yoksa daha önce yazdıklarını ve buna mükabil verilen cevapları hatırlamada ve anlamada yetersiz mi kalıyorsun...Cevabı anlamadıysanız sabırla bir daha anlatayım.Verdiğim bir önceki cevap bana dolaylı ve size yakışan itibariyle sinsi bir şekilde islam inancına inanmadığım yönündeki mesnetsiz tavrınız ve beni, bazı arkadaşların İslam hakkındaki tavırlarıyla paralel gösterme çabanız ana fikri üzerineydi.Ben İslama karşı olduğum yönünde hiç bir fikri şu ana kadar belirtmedim bu sizin belirli bir düşünce sistemine ve karşıt fikre sahip insanları insanları uysada uymada bir kalıba sokma şeklindeki garip tavrınızın bir ispatıydı.

Siz ise hala kalkmış bana İslam konusunda vaaz verip hatta ''İslam konusunda hala arkadaşlarla aynı fikirdesin sen ateistsin''manası çıkan cevaplarla anlamsız tavrınızı sürdürüyorsunuz.Sizin algılama sorununuz olduğuna verdiğiniz bu cevaptan sonra kesinlikle inandım.Ayrıca istediğiniz belgeler konusunda hafızanızın sınırlarını biraz daha zorlarsanız size tüm yıl araştırmanıza yetecek kadar belge verdim siz de teşekkür edip araştıracağınızı söylediniz.

Dünya sadece tüm gün bilgisayarın başında oturup hiç görmediği insanlarla eften püften konular hakkında mesajlar yazmaktan ibaret değildir sayın kralx.Yapabiliyorsunuz gidin verdiğim belgelerin doğruluğunu yanlışlığını araştırın hem biraz dışarı çıkar temiz hava da alırsınız bu belki hafızanız ve doğru düşünme pratiğiniz açısından size iyi gelebilir,tabi ki bu size angarya gelecekse google'a yazın versin.

Hiç umudum yok ama bu benden size nacizane bir tavsiye...

Gönderi tarihi:
kralx

bu isin psikolojisidir ve canugur icin temennimdir..ve bence vatan aski Allah askini getirecektir..

neden takildin ki??

16920[/snapback]

Vatan aşkı Allah aşkını getirseydi, Hindistanda ineğe, Çinde budaya tapmazlardı.. Yoksa onlarda vatan aşkı yokmu sayın diluku... Oysa yukarda espiri yapmıştım..

Saygılar...

16923[/snapback]

beni anlamiyor musun ben Türkten bahsediyorum elin budist Hindinden degil,

Türkün iman ile yogruldugundan Allahi akillariyla bulduklarindan fitratlarindaki imandan bahsediyorum savassi bir milletiz ve bu iman yine bir savasla aciga cikabilir..

Gönderi tarihi:

efatalit

sanirim kralx le osmanli konusunda anlasmazliginiz var? öyle mi?

bu arada sen ateist degilsin ben bunu bildim buna inandim arkadaslar karistirmis olabilirler insallah yanilmislardir yani..beser sasar..

ya efatalit gecen bi kitap okudum kazan tarihiyle ilgili orada herkese yardim cagrisinda bulunuyor kazanlilar kanuni süleyman sadece kinamakla yetinmis asker göndermemis sanirim kafam bozuldu üzüldüm..

Gönderi tarihi:

Doğrudur Dilku burası yeri değil kısaca anlatayım.Kazan'ın düşmesinin başlıca nedeni Kazan'a yardım etmeyen Osmanlılardı.Çünkü Kırım Hanlığı o yıllarda Kazanla birleşip Altınordu İmparatorluğunu yeniden kurmak istiyordu tabi bu kuzeyinde güçlü bir Türk devletinin varlığını kabullenemeyen osmanlıyı pek bir rahatsız etti sonuçta Kazan-Rus savaşında burda gerçekleri göremeyecek kadar iyiniyetli arkadaşlar gibi osmanlının Türk'lüğü benimsemiş bir devlet olduğunu sanıp yardım isteyen Kazan Osmanlının ilgisizliğiyle hatta gizliden gizliye Rusya'yı desteklemesiyle bir darbe daha yedi.Kazan Türkleri hala 15 Ekim 1552 Kazan soykırımının yas günü olarak kabul ederler hatta şimdi bile Kırım ve Saray'dan eğitim için gelen bazı arkadaşlar da bu olay yüzünden bize biraz sitemkardırlar...

Gönderi tarihi:

LÜTFEN KONUNUN DISINA CIKMAYIN..!!!!

Bunu kac defa soylemem gerekiyor ?? Her konuda boyle yapiyorsunuz. ..

Lutfen yazacaklariniz yorumlar konuyu icersin. Nerden nereye aldiniz konuyu ya..!!

Gönderi tarihi:
LÜTFEN KONUNUN DISINA CIKMAYIN..!!!!

Bunu kac defa soylemem gerekiyor ?? Her konuda boyle yapiyorsunuz. ..

Lutfen yazacaklariniz yorumlar konuyu icersin. Nerden nereye aldiniz konuyu ya..!!

Evet arkadaslar, uyari haklidir.

Konu disina pek de o kadar cikmayalim, ayrica eftalit arkadas, Kazan olayinin ic yüzünü kisaca özetlediginiz icin minnettarim, tesekürler. clover.gif

Konuya dönelim; hilafet nasil yikilmismis.

HILAFET BIR DAHA YIKILMAYACAK ARKADASLAR, BUNU BILMENIZDE YARAR VAR.

ZIRA, KURULMASI MÜMKÜN OLMAYAN SEY, NASIL YIKILIR KI?.

saygilar

Gönderi tarihi:

MİSYONERLİK VE KÜLTÜREL SALDIRI

Vatanseverlik ve milliyetçilik duygularını aşılamakla Hilâfet’in merkezinde yapılan çalışmalar böylece semeresini verdi. Avrupa devletleri, bilhassa "Fransa" ve "İngiltere"; İslâm Devleti’ne indirdikleri bu korkunç yıkıcı darbede büyük bir başarı elde ettiler. Yalnız; Avrupa devletleri ve bilhassa "İngiltere" bütün dehşetine ve korkunçluğuna rağmen bu metotla yetinmediler. 16. asrın sonlarından beri İslâm'a ve İslâmî fikir ve inançlara karşı ayrı bir metotla mücadele etmekteydiler. Zira ruhlarında kaynayan ve içlerini yiyen hınç yalnız; "İslâm'a olan kinlerinden dolayı" idi. Bu metotlarından başka, İslâm hükümlerine ve inançlarına darbe indirmek için ayrı bir metot kullanıyorlardı. İstanbul ve Beyrut esas iki merkezleriydi. Kahire'yi de merkez yapmak için uğraştılar.

Beyrut merkezi ise, İslâm’a düşman gençler yetiştirerek ve halkın fikirlerine tesir ederek elde edilecek uzak gayeler için kurulmuştu. Bu metotlarında "ilim" adı altında kültürel ve misyoner savaşı başlatarak mücadelelere giriştiler ve bunun için büyük meblağlar ayırdılar. Bir çok misyonerist cemiyetler kurdular. Bunların en çokları İngiliz, Fransız ve Amerikan cemiyetleri idi. Kültürel mücadelelerini, misyonerist faaliyetlerle ve misyonerler vasıtasıyla yaptılar. Maksatları memleketin ahalisinden olan Hıristiyanları kendilerine celbedip; Müslümanları dinî akîdelerinde şüpheye düşürüp sarsmaktı.

Misyonerlik Saldırısında Malta Merkezinin Rolü

Miladî 16. asrın sonunda "Malta'da" Hıristiyan misyonerizmi için büyük bir merkez kurdular ve burasını Müslüman memleketlerine yapılacak kültürel ve misyonerist faaliyetlerin üssü haline getirdiler. Zira misyonerlerin kuvvetleri oradan gönderiliyordu. Bir müddet bu işlerine devam ettiler. Tam anlamıyla yerleştikten sonra gayretlerini artırmak zaruretini hissettiler. Merkezlerini 1625’te Şam vilayetine naklettiler ve yeni bir Hıristiyan misyonerizm hareketi meydana getirmeye uğraştılar. Yalnız bu faaliyetleri sınırlıydı. Bazı küçük mektepler açmaktan; bir takım dinî kitaplar neşretmekten ileri gidemedi. Hıristiyan ve Müslümanların baskısından, teklifleri reddetmelerinden, mücadele yapmalarından dolayı bir çok zorluklara katlandılar. 1773’de Azarî Hıristiyanlarının misyoner cemiyeti gibi bazı zayıf cemiyetler müstesna, diğer Cizvit misyoner cemiyetlerinin lağvedilmesine kadar dayandılar.

Şam Bölgesinde Misyoner Heyetlerinin Yayılması

Bu tür cemiyetlerin bulunmasına rağmen, Malta'dan başka yerlerde misyonerler görülmez oldu. Fakat; 1820 senesinde faaliyetlerini yenilediler. Hıristiyan propagandası için Beyrut'ta ilk misyoner cemiyeti merkezi kuruldu. İlk işleri dinî propagandayı ve dinî kültürü aşılamak oldu. Öğretim işleriyle pek meşgul olmuyorlardı. 1834 de misyoner heyetleri Şam memleketinin her tarafına dağıldılar. Bu, Fransa'nın da tesiriyle "İbrahim Paşa" tarafından yapılan teşvikle; memleketin kapılarını misyonerler için ardına kadar açmasının, onlara kolaylık göstermesinin neticesindendi. Çünkü bu sırada Şam Vilayeti; yani Suriye, Filistin, Lübnan Fransa'nın işgali altında idi. İngiliz, Fransız, Amerikan misyonerleri İbrahim Paşa Hükümeti tarafından tam bir hüsnü kabul gördüler ve bu sebeple faaliyetleri arttı. Lübnan'da, Ayntüra köyünde bir külliye açıldı. Amerikan misyoner merkezi, matbaasını, kitap neşretmek için Malta'dan Beyrut'a taşıdı. Amerikalı meşhur misyoner Elie Smith büyük bir gayrete geldi. Bu adam Malta'da iken gönüllü olarak misyonerlikle meşguldü ve misyoner teşkilatının matbuat işlerini üzerine almıştı. 1827’de Beyrut'a geldi. Aradan bir sene geçmeden; Müslümanlardan korkmaya ve bir netice çıkaramayacağından ümitsizliğe düştü. Sabredemeyerek Malta'ya döndü. 1834’de Mehmet Ali ve oğlu İbrahim Paşa'nın Fransız nüfuzu altına girmesi ile tekrar Beyrut'a döndü. Karısıyla beraber kızlar için bir mektep açtı. İmkanları çoğaldı. Bütün hayatını Şam'da ve bilhassa Beyrut'ta çalışmaya hasretti. Böylece bu gayretlerinin hepsinde, misyoner hareketinin canlanmasına yardımı oldu.

İbrahim Paşa’nın, Fransız sistemlerinden ilham alınarak Mısır'da uygulanan öğretim sistemini; Suriye'de ve Lübnan'da uygulamaya kalkışması bunlar için bir fırsattı. Misyonerler bu öğretim hareketlerini ganimet bilerek kendi planlarına uygun öğretim hareketlerine giriştiler. Sonra buna matbaacılık hareketi de ilave edildi. Böylece misyonerlik hareketi kuvvetlendi. Öğretim işlerine açıktan açığa iştirak etti.

Şam Beldeleri Halkı Arasında Kargaşaların Uyandırılması

1840 senesinde İbrahim Paşa Şam Vilayetinden çekilince; huzursuzluk, anarşi, karışıklık memleketin her tarafına hakim oldu. Yabancı heyetler bilhassa misyonerler Osmanlı Devleti’nin egemenliğinin zayıflığından yararlanarak yerli halk arasında fitneyi kızıştırmaya başladılar. Bunun neticesi 1860 katliamları vuku buldu. Bu katliamların peşi sıra Batı devletleri duruma müdahalede bulundular ve harp gemilerini Şam vilayeti sahillerine gönderdiler. Fransa Beyrut'a asker çıkardı. Böylece misyonerlerin nüfuzu ve kuvveti arttı. Bütün Şam vilayetinde Kolejler, mektepler açmaya başladılar. Cizvitler (İsa Derneği), özel okullar ve kolejler açtılar. Nitekim "Kıddîs Yusuf el-Yesüiyye" üniversitesi diye maruf olan cizvit külliyesi bu zamanda açılmıştır. Amerikalılar da, bu gün Beyrut'ta "Amerikan Üniversitesi" diye bilinen "Protestan kolejini" (1866) açtılar. Bu üniversite İslâm aleminde en korkunç küfür müessesesi addedilir. Bundan sonra bu müessese, İslâmi fikirler ve Müslümanlar aleyhine şiddetli hamlelerde bulundu. Binlerce Müslüman çocuğunu kafirlerin fikirlerini benimser hale getirdi.

Misyonerist ve kültürel çalışmalar yalnız İngiltere, Fransa, Amerika'ya mahsus kalmadı. Bilakis Çarlık Rusya gibi bir çok devletler de buna katıldılar. Diğer devletler gibi Prusya da (Almanya), Katolik rahiplerinden oluşan bir misyoner heyet gönderdi. Bunlar İslâm’a karşı yapılan savaşta diğer heyetler gibi vazifelerini icra ettiler. Misyoner heyetleri arasında; devletlerinin menfaati gereği siyasi görüş ayrılıkları bulunmakla beraber, doğuya Batı kültürünü nakletmek; dini devletten ayırma akidesini Müslümanlara benimsetmek; onları dinlerinde şüpheye düşürmek; dine karşı nefrete sevk etmek; tarihlerine hakaret ettirmek; Batı ve hadaretini saygınlaştırmak hususunda bir fikir birliği vardı. Bunların hepsi Müslümanlara ve dinlerine "buğuzlarından" ve onları "küçümsemelerinden" dolayı idi.

Mektepler ve kolejlerle beraber; Müslümanları, İslâm’dan Arapça'ya sevk etmek için bütün Arap memleketlerinde insanların dikkatlerini ve ilgilerini çeken Arap lügatına ait yeni hareketlere giriştiler. Kuran'ın belâgatına darbe indirmek ve zevk aldırmamak için; Arapça'yı iyi anlamamakla beraber bayraktarlığını yapanlar yine Hıristiyan Araplardı. Çoğu Misyoner heyetlerinin evinde çalışan Maruniler; eski Arap edebiyatını ihya etmek ve fasih Arapça'yı ilk durumuna getirmek için münakaşa ediyorlardı. Nasıf el Yazıcı, Papaz Luis Şeyho bunlardandır. Böylece Hristiyanlar, Arap milliyetçiliğine sevk etmekte; insanlara onu benimsetmekte; Arap diline insanların ilgi göstermelerinde öncülük yaptılar. Bu yayımlarının yanında Batı fikirlerinden de bazı kitaplar yayımlanıyordu. Arkasından bütün Arap memleketlerini "Arapçılığa" ve "Arap diline" yönelik ilgi ve çalışmalar; İslâm'dan, İslâm fikirlerinden de uzaklaştıran bir faaliyet kapladı. Böylece Beyrut merkezi; İslâm akîdesine ve İslâmî fikirlere darbe indirmek; insanları Batıya ve Batı fikirlerine yöneltmek için bütün gayretini sarf etti. Sonunda ulaştıkları netice çok korkunç oldu. İnsanlar arasındaki muamelelerden, alâkalardan ve yaşam metodundan İslâmı söküp atmada; İslâm'ı hayat sahasından kaldırarak, İslâm Devleti’nin yıkılmasında tesiri çok büyük oldu.

Gönderi tarihi:

sÜMEYYECIK, BUNLAR GÜZEL DE, EMPERYALIZMIN GELDIGI NOKTA ASLINDA OLAYLARI BU HALE GETIRMISTIR.

OSMANLININ YIKILISINDA BIZ YÜZDE YÜZ HALIFELERI SUCLAMIYORUZ KI. DÜNYA KONJUNKTÜRÜR DIYE BIR SEY VAR.

HALIFELER AKILLI OLSALARDI IPARATORLUGU AYAKTA TUTMAYA CALISACAKLARINA, ÖNCE ANADOLU YURDUNA; TÜRK YURDUNA SAHIP CIKARLARDI KI, AVUSTURYA VEYA MISIR ICIN ÜZÜLMEZLERDI :D

DERKEN ÜLKE KÖKTEN ELDEN GITTI :alien:

BIR DE KALKMIS HIC SIKILMADAN ATAYA LAF SÖYLÜYORSUNUZ!

YANI IBRAHIM PASANIN DA YAPACAK BIR SEYI YOKTU, WACHDETTHININ DE YAPACAK FAZLA BIR SEYI YOKTU.

BEYINSIZLIKLERI VE DÜNYAYI BILMEMLERI NEDENIYLE TARIH SAHNESINDEN SILINMISLERDIR!

TARIHI DOGRU ALGILAMAMALARI, ONLARI HAIN YAPTI.

BUNDA O KADAR ÜZÜLECEK BIR SEY YOK KI.

DÜNYA SAVASLARI BITINCE PALAZLANAN KAPITALIZM, DAHA KÜCÜK ÖLCEKLI ÜNITER DEVLETLERIN KAPISINI ARALADI.

BÖYLE BIR PAZAR EKONOMISI ICINDE DE NE YAPARSANIZ YAPIN, 50 HALIFE DAHI OSMANLIYI AYAKTA TUTAMAZDI.

BUNU ANLMAMANIZ DOGAL CÜNKÜ SIZ KENDINIZI DINE KILITLEMISSINIZ :D

Gönderi tarihi:

Cahsuz bey

Hilafet yikildi. artik biz ah vahh yikildi demiyoruz. o zamani atlattik. öyle bir zamandayizki Hilafetin nasil yikilmis oldugunu biliyor ve ona önlemler aliyoruz. Bide sunu unutmamak gerekiyorki. Hilafetin yikilmasinin bir degil bin sebebi vardir. oyle kolaymi bir kisinin gelipte kos koca devleti yikmasi. siz bi gonderecgim yazilarin hepsini okuyun sonuna kadar ondan sonra bunun uzerinde tartisiriz..

Gönderi tarihi:
Cahsuz bey

Hilafet yikildi. artik biz ah vahh yikildi demiyoruz. o zamani atlattik.  öyle bir zamandayizki Hilafetin nasil yikilmis oldugunu biliyor ve ona önlemler aliyoruz. Bide sunu unutmamak gerekiyorki. Hilafetin yikilmasinin bir degil bin sebebi vardir. oyle kolaymi bir kisinin gelipte kos koca devleti yikmasi. siz bi gonderecgim yazilarin hepsini okuyun sonuna kadar ondan sonra bunun uzerinde tartisiriz..

18406[/snapback]

bak sümeyye bacı bu ülkeyi senin dinsiz dediğin laik mustafa kemal kurmuştur

eğer said-inursi hocan kurmuş olsaydı orada sen değilde ben yazılar yazmış olacaktım tabii öldürmezseniz

Gönderi tarihi:

Ne alaka. Gene birşey anlmadım. Ne demek istiyor bu arkadaş. Bir kaç yerde yazılarının anlaşılmadığını söyledim. Birisi bana bu arkadaşımızın yazılarını izah edebilirmi..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ne alaka. Gene birşey anlmadım. Ne demek istiyor bu arkadaş. Bir kaç yerde yazılarının anlaşılmadığını söyledim. Birisi bana bu arkadaşımızın yazılarını izah edebilirmi..

Saygılar..

sazanlık konusunda çok kralsın ha

1-mustafa kemal gibi bir adam gelmiş hilafeti yıktı dini devlet işlerinden uzak tutan laikliği getirdi

2-sümeyye bacı hilafetin yıkılıp dinsiz sistem olan laiklikten dert yanıyor

3-ben de diyotum ki eğer mustafa kemal değilde said-i nursi hazretleri düşman askerine başkaldırıp memleketi kurtarsaydı bu memleketin rejimi şeriat olup hilafet dimdik ayakta olacaktı sümeyye bacıda şeriatı ve hilafeti doya doya yaşayacaktı

4-bende laiklik ilkesini benimseyen bir dinsiz olarak sümeyye bacının yaptığını yapacaktım şeriata ve hilafete bol bol küfür edecektim arada tek fark var sümeyye bacı özgür ortamda yapıyor ama ben pek de özgür ortamda yapamayacaktım yakalanırsam bir kuran emri olan kafirlerin boynunu vurun maddesiyle kafam kesilecekti

şimdi kapiş kral ...

Gönderi tarihi:

Kendi kendinin tercümanlığını yaptın şimdi.

Bundan sonra böyle açık yaz da anlayalım..

Yazına geleyim..

Eğer öyle birşey olsaydı tabiki kellen gidecekti.

Ama bence gitmezdi, çünkü kelle verecek bir davan olduğunu zannetmiyorum.

Daha doğrusu bir davan yok senin...

....

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.