Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Hazreti Osman mezarlığa uğradığı zaman nefes alamayacak hale gelinceye kadar ağlardı.

Peki ya siz bir mezarlık gördüğünüzde veya uğradığınızda ne yaparsınız?Yada aklınızdan neler geçer?

müslüman kardeşlerim belki 3 ihlas bir fatiha diyeceksiniz acak sorduğum o değildir zaten Hz.osmanın ağlamasına kabirdekine üzüldüğünden değil

evet bekliyorum canlar

Gönderi tarihi:

mezarlık gördüğümde aklıma çok şey gelir;işi,ünvanı,cinsiyeti,kişiliği,yaptıkları ne olursa olsun herkesin uğramak zorunda olduğu yer aklıma gelir..

savaşlar,kıskançlıklar,ihanetler,ınsanların bir parça para için birbirini vurmaları,ben senden ustunum benı tanıyormusun?ıddıaları, ve bunların birparça karatoprağın içinde son bulması..

maddi dünyanın maddi olan hiçbişeyini yanına neden alamadığı :excl:

Gönderi tarihi:

Görünce demeyelim de girince;

Önce Allah'ın selamını ''selamın aleyküm ya ehli kübur'' diyerek verir,ardından cevabını ''Ve aleykümselam ya ehli dünya'' diyerek alırım.Ardından 1 fatiha ve 3 ihlas suresini okuyarak başta peygamberimizin(SAV)ruhuna,ehli beytin,ashab-ı kiramın gelmiş geçmiş enbiyanın, Allah dostlarının,şehitlerimizin,kendi ölmüşlerimizin ve o kabristanda yatmakta olan meftaların ruhlarına hediye ederim.

Kesinlikle sağ ayağımla ve besmele çekerek girerim mezarlığa.İçimden şöyle geçiririm;

Burada yatan bütün meftalar,bir zamanlar benim gibi yaşıyor yürüyordu.Şimdi onlar ölüler ve günü geldiğinde ben de ölerek onların arasına gireceğim.Allah sonumuzu hayreylesin..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

mezarlık gördüğümde aklıma çok şey gelir;işi,ünvanı,cinsiyeti,kişiliği,yaptıkları ne olursa olsun herkesin uğramak zorunda olduğu yer aklıma gelir..

savaşlar,kıskançlıklar,ihanetler,ınsanların bir parça para için birbirini vurmaları,ben senden ustunum benı tanıyormusun?ıddıaları, ve bunların birparça karatoprağın içinde son bulması..

maddi dünyanın maddi olan hiçbişeyini yanına neden alamadığı :excl:

Görünce demeyelim de girince;

Önce Allah'ın selamını ''selamın aleyküm ya ehli kübur'' diyerek verir,ardından cevabını ''Ve aleykümselam ya ehli dünya'' diyerek alırım.Ardından 1 fatiha ve 3 ihlas suresini okuyarak başta peygamberimizin(SAV)ruhuna,ehli beytin,ashab-ı kiramın gelmiş geçmiş enbiyanın, Allah dostlarının,şehitlerimizin,kendi ölmüşlerimizin ve o kabristanda yatmakta olan meftaların ruhlarına hediye ederim.

Kesinlikle sağ ayağımla ve besmele çekerek girerim mezarlığa.İçimden şöyle geçiririm;

Burada yatan bütün meftalar,bir zamanlar benim gibi yaşıyor yürüyordu.Şimdi onlar ölüler ve günü geldiğinde ben de ölerek onların arasına gireceğim.Allah sonumuzu hayreylesin..

Saygılar..

Alalh razı olsun kardeşlerim

Gönderi tarihi:

Mezarlık putperestlerden kalma adettir. İslam'da mezar yaptırma, mezar taşı, türbe vs. yoktur.

Mezar ziyareti, ölüye kur'an okuma, ya da fatiha-ihlas okuma da yoktur.

Fatır/22. Diriler ile ölüler de bir olmaz. Allah dilediğine işittirir. Sen kabirde bulunanlara işittirecek değilsin.

Mezarlıklar, zenginlikleriyle, çokluklarıyla övünenler için de bir gösteriş yeridir. Nitekim kimi mezarlar görkemli, kimileri orta kalitede yapılmış, kimileri ise sadece toprak yığını şeklinde sınıf sınıftır. Bu dine aykırıdır. Ölüler sadece götürdükleri iman ve salih amele sahip olmalıdır, görkemli kabirlere değil.

Tekasür/2.Çoğunluk olmak iddianız sizi o kadar meşgul etti ki, mezarları ziyaretle oradakileri de sayacak kadar oldunuz.

Mezarlık ve ziyareti sünnet dahi değilken, dinde yokken, hangi dinin İslam'daki uzantısı olmuştur acaba?

Bu türbelerden medet umma, mum yakma, çaput bağlamaya kadar varan hurafeler İslam mı şimdi?

İstanbul'da mezar yeri kalmadı. Artık çare kalmadı, yer altına gömülecek ölüler. Üstü yol,park vs. olarak kullanılacak şekilde. Aslında en doğrusu ağaç diplerine gübre amacıyla gömülmek. Bir faydası olsun, zararı olacağına bari.

Sonuç olarak;

Ben bir mezarlık görünce, " Bundada yer yoktur kesinlikle, ne olacak bu İstanbul'un hali" diyorum.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Mezarlık putperestlerden kalma adettir. İslam'da mezar yaptırma, mezar taşı, türbe vs. yoktur.

Fatır/22. Diriler ile ölüler de bir olmaz. Allah dilediğine işittirir. Sen kabirde bulunanlara işittirecek değilsin.

Mezarlıklar, zenginlikleriyle, çokluklarıyla övünenler için de bir gösteriş yeridir. Nitekim kimi mezarlar görkemli, kimileri orta kalitede yapılmış, kimileri ise sadece toprak yığını şeklinde sınıf sınıftır. Bu dine aykırıdır. Ölüler sadece götürdükleri iman ve salih amele sahip olmalıdır, görkemli kabirlere değil.

Tekasür/2.Çoğunluk olmak iddianız sizi o kadar meşgul etti ki, mezarları ziyaretle oradakileri de sayacak kadar oldunuz.

Mezarlık ve ziyareti sünnet dahi değilken, dinde yokken, hangi dinin İslam'daki uzantısı olmuştur acaba?

Bu türbelerden medet umma, mum yakma, çaput bağlamaya kadar varan hurafeler İslam mı şimdi?

İstanbul'da mezar yeri kalmadı. Artık çare kalmadı, yer altına gömülecek ölüler. Üstü yol,park vs. olarak kullanılacak şekilde. Aslında en doğrusu ağaç diplerine gübre amacıyla gömülmek. Bir faydası olsun, zararı olacağına bari.

Sonuç olarak;

Ben bir mezarlık görünce, " Bundada yer yoktur kesinlikle, ne olacak bu İstanbul'un hali" diyorum.

kardeş öncelikle

kendi fikrime göre katıldığım noktalarda buldum mesajında

mesela

"Bu türbelerden medet umma, mum yakma, çaput bağlamaya kadar varan hurafeler İslam mı şimdi?"

ve

"Nitekim kimi mezarlar görkemli, kimileri orta kalitede yapılmış, kimileri ise sadece toprak yığını şeklinde sınıf sınıftır. Bu dine aykırıdır. Ölüler sadece götürdükleri iman ve salih amele sahip olmalıdır, görkemli kabirlere değil"

zatren mezarlar sade yapılmalıdır.

ancak kardeşim

elhamlı hamdi yazırın tefsirinde şu ince noktayı göstermiş

tekasür ile ilgili

sonra kardeşim fatır suresinden ayet paylaşmışsın

Allah razı olsun

bizim dualarımıza cevap veren berzah alemindekiler değil Yüce Allah tır

ki eğer bu ulaşmıyorsa ne yasin ne namazda ki dua vs.vs.vs.

yani buda Allahın sıfatlarına uygun değil

neyse

son olarak kardeşim

mezarlık demek aklına bunları getiriyor ha

şaşırdım doğrusu

bakalım daha neler görcez

düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim

Gönderi tarihi:

Size Tekasür suresinin ilk 5 ayetinin doğru tefsirini okumanızı tavsiye ederim. İbni Kesir'de bulabilirsiniz.

Kureyş'de o dönemler kabileler arasında mal-mülk, zenginlik, şanlı-şerefli adam, aşiret sayısı vb. konularda rekabet ve çekişmeler yaşanırdı. Bu kabileler içinde iki tanesi ( adları merak edilirse sonra yazabilirim) işi o derece tartışmaya ve çekişmeye götürmüşlerdi ki sahip olduklarının sayım dökümü de yeterli olmayınca, çokluk-büyüklük ispatı için kabir sayımları yapmak için kabristana dahi gitmişlerdi. Ayetler bu konuyu eleştirir.

Ben size başka bir örnek vereyim. Hz.Muhammed'in hiç annesini, babasını andığını, onlar için dua ettiğini, mezarlık ziyareti yaptığını duydunuz mu?

Gönderi tarihi:

selamun aleyküm arkadaşlar

ben ölmüş bir insana duanın fayda vermeyeceğini düşünüyorum.sonuçta dünya ile irtibatı kesilmiş bir insan.ölen insan işlediği günah ve sevaplarla gitmiştir.biz onun amellerine amel katamayız.ama oturupta başında düşünmek ayrı tabi.

allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

selamlar

Gönderi tarihi:

Sonuç olarak;

işte türbe gerçeği:türbeler aslında,mezara zıyarete gelen kişiye karşı hava şartlarından korunma amaçlı yapılmış,sonrada bakış değişmiş yanlış inançlara dönüşmüştür :excl:

türbelerle ilgili çok fazla yanlış inanç mevcuttur,bez bağlama,dilek tutma vs. bu örnekler çoğaltılabilir..

ben İstanbul da yaşıyorum.türbelere yazıda asılmış ve bez bağlama vs. dinimizde olmadığı belirtilmiştir..bu açıklama yapılan koca tabelayı göre göre hala insanlar gelmektedır..belkı kendılerınce bir umut altında yatan..

mezar konusuna katılmıyorum..Kur an da çikolota yemek geçmiyor dıye yenmez manası taşımaz heralde.. :)

mezarlar kişilerin sevdiklerıyle hasret gıderme yerıdır..

siz annenızı bı ağaç altına gömecek,gübre olsun daha faydalı dıyorssanız bilemem.

bu arada çürükçül bakterıler mezarda da var :) orada da görevlerini yapıp ölüyü toprağa karıştırıp gübre yapabılıyorlar...

Gönderi tarihi:

Kişi (kabrinde) cennetteki derecesinin yükseltildiğini görür. Sebebini Rabbine sorar: Ya Rabbi, bu ödüllenme nereden? Ona şöyle cevap verilir: Çocuğunun arkandan senin için Allah’a yaptığı af isteği ve dualardan...

Hadis-i Şerif (İbn-i Mace).

Gönderi tarihi:
  • Yazar

bu arada selef kardeşimiz ölüüye duanın fayda vermeyeceğini söylemiş

Hz.Muhammed(sas)in anlamı hususunda ulemalar arasında itilaf olmamış hadisi

"Ölülerinize kuran okuyunuz"

kimi ulemalar bu hadiste ölmek üzere olan biri için kuran okunmasının söylediğini ifade etmiş.

Şimdi ölmüş olana Kuran okuyan bir nevi Allahın onu affetmesine haddi olmadan dua eder bir nevi Allah ondan razı olsun der gibi

birde bu HZ.Muhammed(sas) kuranın kalbi diye ifade ettiği yasin ile olunca öncelikle okuyana büyük bir haz veriri

Elbettte bu hususta en doğrusunu Allah bilir ancak yaptığmız dualar bizimde rahatlamamıza huzur bulmamıza vesile oluyor taktir Allahtan.

tabi aslında kastettiğim bu değildi kast ettiğim husustada selef kardeşim"oturupta başında düşünmek " diyerek çok güzel cevap vermiş Allah razı olsun.

Gönderi tarihi:

bu arada selef kardeşimiz ölüüye duanın fayda vermeyeceğini söylemiş

Hz.Muhammed(sas)in anlamı hususunda ulemalar arasında itilaf olmamış hadisi

"Ölülerinize kuran okuyunuz"

kimi ulemalar bu hadiste ölmek üzere olan biri için kuran okunmasının söylediğini ifade etmiş.

Şimdi ölmüş olana Kuran okuyan bir nevi Allahın onu affetmesine haddi olmadan dua eder bir nevi Allah ondan razı olsun der gibi

birde bu HZ.Muhammed(sas) kuranın kalbi diye ifade ettiği yasin ile olunca öncelikle okuyana büyük bir haz veriri

Elbettte bu hususta en doğrusunu Allah bilir ancak yaptığmız dualar bizimde rahatlamamıza huzur bulmamıza vesile oluyor taktir Allahtan.

tabi aslında kastettiğim bu değildi kast ettiğim husustada selef kardeşim"oturupta başında düşünmek " diyerek çok güzel cevap vermiş Allah razı olsun.

Selamunaleykum

"Ölülerinize kuran okuyunuz" hadisi saninde belirttiğin gibi ölüm döşeğinde olanlara kuran okumayı kastetmektedir.

Buna açıklık getirmesi için bir iki misal vereyim:

Ömrü boyunca başını örtmemiş birisine, öldükten sonra mezarının başına giderek örtünme ile ilgili ayetleri okursanız ne fayda verir? Aksine belkide azabını arttırırsın.

Aynı şekilde sağlığında içiki içen birisine öldükten sonra mezarının başında içkinin haram olduğu ile ilgili ayetleri okursanız ne fayda verir?

Rasulullah (sav) efendimiz bir hadisi şeriflerinde;

Annem için rabbimden istiğfar istedim bana izin vermedi. Kabrini ziyaret etmek için izin istedim bana izin verdi. Sizi kabir ziyaretlerinden men etmiştim. Şimdi kabirleri ziyaret edebilirsiniz, çünkü kabirleri ziyaret etmek ölümü hatırlatır.

(Müslim)

Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kurana ölünün ne faydası vardır Allah resulü neyi kast etmiştir

bunlar bilin mez kalacaktır.

Ancak öldüğümde fatihasız kalmak istemem

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.