Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

SABAH

15.12.2012

 

15.12.2012_hbr_1355561462.jpg

 

Fransız basını, ABD ve Rus temsilcilerinin Esad'ı göndermek üzere anlaştığını öne sürdü. Hazırlanan plana göre, BM Suriye Temsilcisi İbrahimi aracılığıyla, Esad'a "Onurunla bırak" çağrısı yapılacak

 

Fransız gazetesi Le Figaro, Rusya'nın Suriye konusunda ABD ile ortak noktaya gelmeyi kabul ettiğini belirterek, iki devletin, Beşşar Esad rejimine son verecek yol haritasını hazırladığını yazdı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'un 7 Aralık'ta Dublin'de bir araya geldiği toplantıdan bir hafta sonra, bakan yardımcıları Rus Mikhail Bogdanov ve Amerikan William Burns'ün, Cenevre'de görüşerek son noktayı koyduğu bildirildi. Toplantılarda Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi'nin de yer aldığı öğrenilirken, Bogdanov ve Burns'un, İbrahimi'nin acilen Suriye'ye giderek, Esad'a görevi onuruyla bırakması için son şansı olduğu mesajını iletmesini istedi. Esad'ın teklifi kabul etmesi halinde, temsili başkan olarak görevine devam edebileceği ama 2014 seçimlerinde aday olamayacağı kararlaştırılırken, kurulacak geçiş hükümetine liderlik yapacak isimler üzerinde de görüşüldüğü öğrenildi. Washington ve Moskova'nın, sığınma hakkı üzerine de karara vardığı iddia edilirken, Esad'a, Venezüella haricinde bir Güney Amerika ülkesi ya da Beyaz Rusya'ya gidebileceği bildirilecek.

 

RUSYA'DAN U DÖNÜŞÜ

 

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Bogdanov, Suriye ile ilgili dün yaptığı "Esad hükümetinin güç kaybetmekte olduğu" ve "Muhaliflerin zaferinin göz ardı edilemeyeceği" yönündeki açıklamalarını yalanladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bogdanov'un hiçbir basın kuruluşuna açıklama yapmadığı, sözlerin kendisine ait olmadığı belirtildi. Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere düzenlediği hava saldırısında dün de 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.