Φ wyattearp Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Bir ateist için hayatın anlamı nedir arkadaşlar ? Kusura bakmayın çok merak ederim de eskiden beri kimseye de soramadım.Bir an kendimi ateist olarak düşünüyorum da hayatta beni bağlayacak hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.Hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.Sevgi,dürüstlük,adalet….Bütün bunlar bir anlam ifade etmiyor.Kusura bakmayın sadece meraktan soruyorum.Bir ateist için bunlar ne kadar önemli ... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Ölüm korkusu... Niye varım merakı... Bu gibi şeyler onlara her şeye anlam yükleme kabiliyeti veriyor... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Bu da ne böyle? Sevgi, adalet ve dürüstlük inançlilarin tekelinde öyle mi? Inançsizlar sevmez, adil degil zalimdirler, dürüstlükle hiç alakalari yoktur, hepsi düzenbazin tekidir.Bunu mu söylemeye çalisiyorsun. Arkadasim bunlar Insan olmanin ve toplumsal yasamin gerektirdigi degerlerdir. Din ile ne alakasi var yahu. Hep söylüyorum "Din kurallarinin içinden ahlak kurallarini çikarin, bakin bakalim geriye ne kalacak" Din kurallarinin çogu toplumsal yasamda uyulmasi gereken kurallardan olusur. Zaten aksi olmasi mümkün degildir. Hirsizlik yapma, cinayet isleme, zina yapma, kumar oynama, dürüst ol vs.vs. Bu degerler toplumun oldugu her yerde vardir, dinin oldugu her yerde degil.Tanidigim ateistlerin çogu toplumda belli bir yer edinmis, saygin kisilerdir. Degerlendirmelerini buna göre tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 Bu da ne böyle? Sevgi, adalet ve dürüstlük inançlilarin tekelinde öyle mi?Inançsizlar sevmez, adil degil zalimdirler, dürüstlükle hiç alakalari yoktur, hepsi düzenbazin tekidir.Bunu mu söylemeye çalisiyorsun. Arkadasim bunlar Insan olmanin ve toplumsal yasamin gerektirdigi degerlerdir. Din ile ne alakasi var yahu. Hep söylüyorum "Din kurallarinin içinden ahlak kurallarini çikarin, bakin bakalim geriye ne kalacak" Din kurallarinin çogu toplumsal yasamda uyulmasi gereken kurallardan olusur. Zaten aksi olmasi mümkün degildir. Hirsizlik yapma, cinayet isleme, zina yapma, kumar oynama, dürüst ol vs.vs. Bu degerler toplumun oldugu her yerde vardir, dinin oldugu her yerde degil.Tanidigim ateistlerin çogu toplumda belli bir yer edinmis, saygin kisilerdir. Degerlendirmelerini buna göre tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. 13945[/snapback] onlar ahlakı allahta ararlar allah ne dediyse onu yaparlar iyi şeyler olursa allah yardım etti kötü birşeyler olursa hayırlısı allahın bir bildiği vardır elbet derler kadercilik teslimiyet şu ahlakıda genelde kadın üzerine yoğunlaştırırlar ahlak denen kavramı tekrar yazıyorum kimse sana öğretemez kimseyede öğretemazsin onu ancak sen seçersin ahlaklı veya ahlaksız olmak senin seçimindir dinin de ahlakla hiç bir alakası yok en ilkel toplumlarda bile hırsızlık serbest değil zaten ilkel toplumlar gereği zinada hep en büyük suç olmuştur Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bu da ne böyle? Sevgi, adalet ve dürüstlük inançlilarin tekelinde öyle mi?Inançsizlar sevmez, adil degil zalimdirler, dürüstlükle hiç alakalari yoktur, hepsi düzenbazin tekidir.Bunu mu söylemeye çalisiyorsun. Arkadasim bunlar Insan olmanin ve toplumsal yasamin gerektirdigi degerlerdir. Din ile ne alakasi var yahu. Hep söylüyorum "Din kurallarinin içinden ahlak kurallarini çikarin, bakin bakalim geriye ne kalacak" Din kurallarinin çogu toplumsal yasamda uyulmasi gereken kurallardan olusur. Zaten aksi olmasi mümkün degildir. Hirsizlik yapma, cinayet isleme, zina yapma, kumar oynama, dürüst ol vs.vs. Bu degerler toplumun oldugu her yerde vardir, dinin oldugu her yerde degil.Tanidigim ateistlerin çogu toplumda belli bir yer edinmis, saygin kisilerdir. Degerlendirmelerini buna göre tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. 13945[/snapback] onlar ahlakı allahta ararlar allah ne dediyse onu yaparlar iyi şeyler olursa allah yardım etti kötü birşeyler olursa hayırlısı allahın bir bildiği vardır elbet derler kadercilik teslimiyet şu ahlakıda genelde kadın üzerine yoğunlaştırırlar ahlak denen kavramı tekrar yazıyorum kimse sana öğretemez kimseyede öğretemazsin onu ancak sen seçersin ahlaklı veya ahlaksız olmak senin seçimindir dinin de ahlakla hiç bir alakası yok en ilkel toplumlarda bile hırsızlık serbest değil zaten ilkel toplumlar gereği zinada hep en büyük suç olmuştur 13962[/snapback] Lütfen önce benim sorduğum soruya bir bakın sonrada pacodelucia ile yamyamın cevabının soruyla ilgisine.Yamyam soruyu dikkatli okursan ben ateistlerden birini veya hepsini iyi veya kötü herhangi bir sıfatla nitelendirmedim.Sorumu daha açık sorayım anlaşırız belki o zaman: Diyorum ki eğer ateist olsaydım ben dünyada hiçbir şey umurumda olmazdı ;insanlar, koydukları kurallar, herhangi bir izm, buradaki tartışmalar, ben inanmadıktan sonra insanlar inanmış inanmamış bana ne, yani sırf toplum kurallarına uyucam diye ahlaklı bir insan da olmazdım. Daha doğrusu çıkarlarım neyi gerektiriyorsa, canım ne istiyorsa öyle yapardım yani çok kasmazdım kendimi, insanlar ne düşünür aman toplum kuralları falan diye.Açıkçası ben olsam böyle yapardım. Bu yüzden soruyorum sizin için anlamı nedir diye.. Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bir ateist için hayatın anlamı nedir arkadaşlar ? Kusura bakmayın çok merak ederim de eskiden beri kimseye de soramadım.Bir an kendimi ateist olarak düşünüyorum da hayatta beni bağlayacak hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.Hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.Sevgi,dürüstlük,adalet….Bütün bunlar bir anlam ifade etmiyor.Kusura bakmayın sadece meraktan soruyorum.Bir ateist için bunlar ne kadar önemli ... 13889[/snapback] sorun çok güzel teşekkürler... 1- sevgi dürüstlük adalet dersen orada dur derim ... eger birisini sevmek saygı gosttermek adalet istersen buna kitaba gerek allaha gerek olamdan da yaparız...biz.....demin de yazdıgım üzere adalet dersen ateizimin % 60 lara dayandıgı iskandinav ulkelerinde...eğer azıcık ingilizcen varsa ingilizce olarak ara googldan bak bakalım gelir dagılımı yaşam standartları hangi ulkelerde ?? kuzey avrupa ulkelerinde yani ateizmin % 60 lara dayandıgı iskanndinav ulkelerinde... saygı desen onlarda . en basit ornek kimse trafijte bizim (öküzler) gibi kornayla taciz etmiyor.. herkes birbirine saygılı... sevgi ise görecelidir neyi sevdigine başlıdır.. bana sorarsan .. ailem var kardeşim var BİRİCİK karım ve cocugum var...onlarla geçirdigim koskoca bir hafta sonu var... benim için bundan buyuk sevgi olamaz.. 2- şahsım adına konuşayım , ETİK yaşamasını hepinizden iyi biliyorum :.. kufur etmem .. gunah oldugu için degil hırsılık yapmam -- çalışmayı sevdigim işimi sevdigim .....elimdekiyel yetinmesini bildiğim için... dostum allah ihtiyaçlar sonucu musa tarafındna-zamanında ortaya çıkartılmıştır.....ve dinler..... 2500 yıl once kimse tanımıyordu allhı .. o zamanki insanları ve ondan oncesini yarguılayan da yoktu ... siz bazı kurallara din vasıtasıyla uyuyorsunuz... biz ise ETİK nedemek bildigimiz için yapmıyruz... biz KORKUDAN değil saygıdan kurallara uyuyoruz... aramızdaki fark bu korkudan yapmıyoruz dersen . bu konuyla iligili sana butun "benden korkun" içerikli ayet copy paste yapabilirim...diğer formlarda ana avrat küfür ettiler bize ama biz yien agzımızı açmadık..tek bir kotu cevap vermedik.. tahrik ettiler tahrik olamdık... ... cehenneet cehennem beklentisi sınav günü için yaşarsınız siz ... benim kaygım ise gerida bırkacağım insanalar, nasıl bir hayat bırakrım kaygısı ... eşime ççocuklarıma aileme daha rahat ve huzrlu bir hayat ve gelecektir amacım ...ve huzurluı bir şekilde olmek .. gerçi ayet derki bakara : 7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. ben çevremdeki ateist arkadaşlarım ve aileleirinde azap içinde ÖLMÜŞ ve sürünmüş (manevi -madii ) anlamda gormedim ama....... dostum son olarak .. sevgi, adalet ,dürüstlük için etik oldugu için yaparsan din eihtiyacın kalmaz...... bizde de sadaka veririz ama allah rızası için değil ..... bizde tsunamiye yardım ederiz ama allah rızası için değil... farkımız bu ... umarım kavramışsındır.. selametle Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bir ateist için hayatın anlamı nedir arkadaşlar ? Kusura bakmayın çok merak ederim de eskiden beri kimseye de soramadım.Bir an kendimi ateist olarak düşünüyorum da hayatta beni bağlayacak hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.Hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.Sevgi,dürüstlük,adalet….Bütün bunlar bir anlam ifade etmiyor.Kusura bakmayın sadece meraktan soruyorum.Bir ateist için bunlar ne kadar önemli ... 13889[/snapback] sorun çok güzel teşekkürler... 1- sevgi dürüstlük adalet dersen orada dur derim ... eger birisini sevmek saygı gosttermek adalet istersen buna kitaba gerek allaha gerek olamdan da yaparız...biz.....demin de yazdıgım üzere adalet dersen ateizimin % 60 lara dayandıgı iskandinav ulkelerinde...eğer azıcık ingilizcen varsa ingilizce olarak ara googldan bak bakalım gelir dagılımı yaşam standartları hangi ulkelerde ?? kuzey avrupa ulkelerinde yani ateizmin % 60 lara dayandıgı iskanndinav ulkelerinde... saygı desen onlarda . en basit ornek kimse trafijte bizim (öküzler) gibi kornayla taciz etmiyor.. herkes birbirine saygılı... sevgi ise görecelidir neyi sevdigine başlıdır.. bana sorarsan .. ailem var kardeşim var BİRİCİK karım ve cocugum var...onlarla geçirdigim koskoca bir hafta sonu var... benim için bundan buyuk sevgi olamaz.. 2- şahsım adına konuşayım , ETİK yaşamasını hepinizden iyi biliyorum :.. kufur etmem .. gunah oldugu için degil hırsılık yapmam -- çalışmayı sevdigim işimi sevdigim .....elimdekiyel yetinmesini bildiğim için... dostum allah ihtiyaçlar sonucu musa tarafındna-zamanında ortaya çıkartılmıştır.....ve dinler..... 2500 yıl once kimse tanımıyordu allhı .. o zamanki insanları ve ondan oncesini yarguılayan da yoktu ... siz bazı kurallara din vasıtasıyla uyuyorsunuz... biz ise ETİK nedemek bildigimiz için yapmıyruz... biz KORKUDAN değil saygıdan kurallara uyuyoruz... aramızdaki fark bu korkudan yapmıyoruz dersen . bu konuyla iligili sana butun "benden korkun" içerikli ayet copy paste yapabilirim...diğer formlarda ana avrat küfür ettiler bize ama biz yien agzımızı açmadık..tek bir kotu cevap vermedik.. tahrik ettiler tahrik olamdık... ... cehenneet cehennem beklentisi sınav günü için yaşarsınız siz ... benim kaygım ise gerida bırkacağım insanalar, nasıl bir hayat bırakrım kaygısı ... eşime ççocuklarıma aileme daha rahat ve huzrlu bir hayat ve gelecektir amacım ...ve huzurluı bir şekilde olmek .. gerçi ayet derki bakara : 7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. ben çevremdeki ateist arkadaşlarım ve aileleirinde azap içinde ÖLMÜŞ ve sürünmüş (manevi -madii ) anlamda gormedim ama....... dostum son olarak .. sevgi, adalet ,dürüstlük için etik oldugu için yaparsan din eihtiyacın kalmaz...... bizde de sadaka veririz ama allah rızası için değil ..... bizde tsunamiye yardım ederiz ama allah rızası için değil... farkımız bu ... umarım kavramışsındır.. selametle 14130[/snapback] Ben hala daha soruma yanıt aldığımı düşünmüyorum ve ısrarla yanlış anlaşılıyorum.Sizin yazdıklarınızı okudum ama beni okuyan yok zannedersem veya ben tam olarak sorumu size iletemiyorum. Sizden ricam daha önceki arkadaşlara yazdığım cevabı okumanız ve onunla ilgili bir yorum yapmanız ben okudum söyleyecek başka sözüm yok diyorsanız ben sorumun cevabımı alamadım ve bu konuyla ilgili benim görüşümü sorarsanız şöyle derim; Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır M .A .Ersoy Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bu da ne böyle? Sevgi, adalet ve dürüstlük inançlilarin tekelinde öyle mi?Inançsizlar sevmez, adil degil zalimdirler, dürüstlükle hiç alakalari yoktur, hepsi düzenbazin tekidir.Bunu mu söylemeye çalisiyorsun. Arkadasim bunlar Insan olmanin ve toplumsal yasamin gerektirdigi degerlerdir. Din ile ne alakasi var yahu. Hep söylüyorum "Din kurallarinin içinden ahlak kurallarini çikarin, bakin bakalim geriye ne kalacak" Din kurallarinin çogu toplumsal yasamda uyulmasi gereken kurallardan olusur. Zaten aksi olmasi mümkün degildir. Hirsizlik yapma, cinayet isleme, zina yapma, kumar oynama, dürüst ol vs.vs. Bu degerler toplumun oldugu her yerde vardir, dinin oldugu her yerde degil.Tanidigim ateistlerin çogu toplumda belli bir yer edinmis, saygin kisilerdir. Degerlendirmelerini buna göre tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. 13945[/snapback] onlar ahlakı allahta ararlar allah ne dediyse onu yaparlar iyi şeyler olursa allah yardım etti kötü birşeyler olursa hayırlısı allahın bir bildiği vardır elbet derler kadercilik teslimiyet şu ahlakıda genelde kadın üzerine yoğunlaştırırlar ahlak denen kavramı tekrar yazıyorum kimse sana öğretemez kimseyede öğretemazsin onu ancak sen seçersin ahlaklı veya ahlaksız olmak senin seçimindir dinin de ahlakla hiç bir alakası yok en ilkel toplumlarda bile hırsızlık serbest değil zaten ilkel toplumlar gereği zinada hep en büyük suç olmuştur 13962[/snapback] Lütfen önce benim sorduğum soruya bir bakın sonrada pacodelucia ile yamyamın cevabının soruyla ilgisine.Yamyam soruyu dikkatli okursan ben ateistlerden birini veya hepsini iyi veya kötü herhangi bir sıfatla nitelendirmedim.Sorumu daha açık sorayım anlaşırız belki o zaman: Diyorum ki eğer ateist olsaydım ben dünyada hiçbir şey umurumda olmazdı ;insanlar, koydukları kurallar, herhangi bir izm, buradaki tartışmalar, ben inanmadıktan sonra insanlar inanmış inanmamış bana ne, yani sırf toplum kurallarına uyucam diye ahlaklı bir insan da olmazdım. Daha doğrusu çıkarlarım neyi gerektiriyorsa, canım ne istiyorsa öyle yapardım yani çok kasmazdım kendimi, insanlar ne düşünür aman toplum kuralları falan diye.Açıkçası ben olsam böyle yapardım. Bu yüzden soruyorum sizin için anlamı nedir diye.. 14110[/snapback] AMA İÇİNDE POTANSİYEL VAR ASLINDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ R POTNSEİYEL SUÇA adaletsilige.ahlaksılıĞA meilli AMA İŞTE kitap kitap-allah engelii var... işte aramıdaki farkta bu - Biz KİTAP OLMADAN yapıyoruz ALLAH KORKUSU OLMADAN YAPIYORUZ BUNLAR... AYRICA KONİFÇUS DERKİ : ANLAMAK İSTEMEYENE BİR ŞEY ANLATAMAM.... Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bu da ne böyle? Sevgi, adalet ve dürüstlük inançlilarin tekelinde öyle mi?Inançsizlar sevmez, adil degil zalimdirler, dürüstlükle hiç alakalari yoktur, hepsi düzenbazin tekidir.Bunu mu söylemeye çalisiyorsun. Arkadasim bunlar Insan olmanin ve toplumsal yasamin gerektirdigi degerlerdir. Din ile ne alakasi var yahu. Hep söylüyorum "Din kurallarinin içinden ahlak kurallarini çikarin, bakin bakalim geriye ne kalacak" Din kurallarinin çogu toplumsal yasamda uyulmasi gereken kurallardan olusur. Zaten aksi olmasi mümkün degildir. Hirsizlik yapma, cinayet isleme, zina yapma, kumar oynama, dürüst ol vs.vs. Bu degerler toplumun oldugu her yerde vardir, dinin oldugu her yerde degil.Tanidigim ateistlerin çogu toplumda belli bir yer edinmis, saygin kisilerdir. Degerlendirmelerini buna göre tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. 13945[/snapback] onlar ahlakı allahta ararlar allah ne dediyse onu yaparlar iyi şeyler olursa allah yardım etti kötü birşeyler olursa hayırlısı allahın bir bildiği vardır elbet derler kadercilik teslimiyet şu ahlakıda genelde kadın üzerine yoğunlaştırırlar ahlak denen kavramı tekrar yazıyorum kimse sana öğretemez kimseyede öğretemazsin onu ancak sen seçersin ahlaklı veya ahlaksız olmak senin seçimindir dinin de ahlakla hiç bir alakası yok en ilkel toplumlarda bile hırsızlık serbest değil zaten ilkel toplumlar gereği zinada hep en büyük suç olmuştur 13962[/snapback] Lütfen önce benim sorduğum soruya bir bakın sonrada pacodelucia ile yamyamın cevabının soruyla ilgisine.Yamyam soruyu dikkatli okursan ben ateistlerden birini veya hepsini iyi veya kötü herhangi bir sıfatla nitelendirmedim.Sorumu daha açık sorayım anlaşırız belki o zaman: Diyorum ki eğer ateist olsaydım ben dünyada hiçbir şey umurumda olmazdı ;insanlar, koydukları kurallar, herhangi bir izm, buradaki tartışmalar, ben inanmadıktan sonra insanlar inanmış inanmamış bana ne, yani sırf toplum kurallarına uyucam diye ahlaklı bir insan da olmazdım. Daha doğrusu çıkarlarım neyi gerektiriyorsa, canım ne istiyorsa öyle yapardım yani çok kasmazdım kendimi, insanlar ne düşünür aman toplum kuralları falan diye.Açıkçası ben olsam böyle yapardım. Bu yüzden soruyorum sizin için anlamı nedir diye.. 14110[/snapback] AMA İÇİNDE POTANSİYEL VAR ASLINDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ R POTNSEİYEL SUÇA adaletsilige.ahlaksılıĞA meilli AMA İŞTE kitap kitap-allah engelii var... işte aramıdaki farkta bu - Biz KİTAP OLMADAN yapıyoruz ALLAH KORKUSU OLMADAN YAPIYORUZ BUNLAR... AYRICA KONİFÇUS DERKİ : ANLAMAK İSTEMEYENE BİR ŞEY ANLATAMAM.... 14145[/snapback] Kesinlikle haklısın Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 RİCA EDERİM ... Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Şunu da belirtmeliyim haklılığın Konfüçyüs'ün söyledikleriyle ilgili Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 farketmez... yinede rica ederim Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Arkadasim hepimiz toplumun bir üyesiyiz. Hepimiz bu toplumda bir sekilde hayatimizi devam ettirmeye çalisiyoruz. Herkesin hayattaki amaçlari ve beklentileri farkli. Sen bir inanan olarak bu dünyayi bir sinav yeri olarak görüyor, ölümden sonraki hayatin için kendince tanrinin koydugu kurallara uymaya çalisiyorsun. Dolayisiyla hayatini buna göre sekillendiriyorsun. Ben ise bir tanriya ve ölümden sonrasina inanmiyorum. Benim amacim yasam sürem boyunca hayatimi olabildigince iyi bir sekilde sürdürebilmek. Dürüstlük ,adalet vb.degerler insanin karakter yapisiyla ilgilidir. Karakter yapisi düzgün bir insan bunlari insan olmanin ve toplumsal yasamin bir geregi olarak kabul edecek ve buna uygun davranacaktir. Ancak karakter yapisi saglam degilse dindar da olsa, ateist de olsa bunlari gözardi edecektir. (Siz bunlara günah diyorsunuz. Sence günahsiz insan var mi? O zaman bunu din ile bagdastirmak yanlistir.Din zaten bunlari emretmek zorundadir. Yoksa toplumsal yasam açisindan geçerli olmayacagindan kendi kendini yok etmeye mahkumdur.) Kalabalik insan topluluklari içinde dirlik ve düzenin saglanabilmesi için bir takim kurallar konulmasi ve bunlara uyulmasi zorunluluktur. Toplum kurallari genel olarak 3'e ayrilir. 1-Din Kurallari 2-Ahlak Kurallari 3-Hukuk Kurallari Din kurallarinda bunlara uyup uymamak kisiyi baglamakta olup (hukuk kurallari ile çakismadigi sürece) yaptirimi sadece inanc dogrultusunda tanri ile insan arasindadir. Ahlak kurallari ise, toplumun uzun yillar sonucunda gelenek ve göreneklerinden olusmus, toplumun büyük bir kesimi tarafindan kabul görmüs bir takim degerlerin korunmasi için uyulmasi gereken kurallar olup yaptirimi toplum tarafindan ayiplanmak ya da dislanmaktir. Hukuk kurallari da malumunuz üzere devlet organlari tarafindan yapilan yazili bir takim kurallardir. Yaptirimi da yine devlet organlari tarafindan fiili olarak uygulanmaktadir. Simdi sen inancin geregi bu 3 gruba da uymak zorundasin. Halbuki ben toplumsal yasam ve insan olmanin geregi sadece 2 gruba uyuyorum. Tekrar söylüyorum. Din kurallarinin içinden ahlak ve medeni hukuk kurallarini çikarin geriye ibadet hükümleri disinda pek bir sey kalmayacaktir. Sevmek, nefret etmek gibi seyler ise zaten insanin dogasinda vardir. Inanmak ya da inanmamakla bir ilgisi yoktur. Simdi tüm bu söylediklerimin dogrultusunda tekrar düsün ve lütfen su soruya cevap ver. "Seninle benim aramda toplumsal yasam açisindan ne fark var ? " (Biraz uzun oldu ama umarim anlatabilmisimdir. ) Saygilar Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 İşte ben de o sorunun cevabını arıyorum neden bir fark yok .Galiba bu olay benim şahsi düşüncelerimle ilgili tekrar ediyorum ben ateist olsaydım buraya dikkat insanlar, insan yapımı kurallar, değerler benim için bir şey ifade etmezdi.Toplum kurallarına uyarmış gibi yapardım toplumdan dışlanmamak için ama gizliden her şeyi yapardım. Ne bileyim böle işte Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 İşte ben de o sorunun cevabını arıyorum neden bir fark yok .Galiba bu olay benim şahsi düşüncelerimle ilgili tekrar ediyorum ben ateist olsaydım buraya dikkat insanlar, insan yapımı kurallar, değerler benim için bir şey ifade etmezdi.Toplum kurallarına uyarmış gibi yapardım toplumdan dışlanmamak için ama gizliden her şeyi yapardım. Ne bileyim böle işte 14157[/snapback] BEN YUKARDA YAZILANLARI SORDUGUN SORULARA GAYET AÇIK CEVAPLAR VERİLMİŞ ..... AMA SEN KENDİNİ BELLİ BİR YERE KADAR ZORLRSIN.. O NDAN SONRASINI ZATEN YAPAMZSIN..... ATEİST VEYA TESİT OLMA ..İSTESEN BİLE YAPAMZSIN....unutmaki kimse kendini başkasını yerine koyarak DÜŞÜNEMEZ... EGER BEN kendim seni yerine koyamam .... koysam dinsiz olamam... ...... tamam yukarda sordugun sorulara cevap veremiyoruz demek .. o zmanaiki şık var ya sen anlamıyorsun veya anlamak işine gelmiyor - veya biz anlatamıyoruz... tamam yukarıyı unut.....konu dışı birşey yazıyorum şunu düşün....ben nufus cuzdanımda musluman yazıyor , ülkmiz için ornek vereyim 5 vakit namaz kıılna saıyısı % 50 yi ya bulur ya bulmaz bi okadar oran oruç tutar tutmaz. bı o kadar oran veya o orana yakın zina yapar -yapmaz...bi okadar oran cumadan cumaya gider... bi okadar oran veya altı hiç birini yapmaz 5 vakit kılmaz oruç tutumaz..... temel ilkelerini yerien getirmez diyelim... ve boyle insanlar her müslüman ülkede..... şimdi ben i o insanlardan yani dini yükümlülüklerini yerine getirmeyen insanalrdan tek farkım var bir cümle - inanmıyorum- bende onlar gibi elham. müslümanım formatnda yaşayamazmıydım..... deem o ki teist veya ateist olmak daha zordur ...tabirinizle cehennemde durup dururken niye yanayım. demi...............konuya ek olarak.....islamiyet şuan dunyanı 6/1 ine hitab ediyor....ve müslüman ülkeleri zıncırle seriat ile ancak zoraki müüslüman yapıyorlar ... bknz ( islam rejimi ile yonetilen ulkelere) çünkü halkı serbest bıraksalar LİAKLİK İSTERİZ DİYECEKLER .. daha çok okul isteyecekler..okul yerine islamiyeti basacaklar .. çüünkü insanı serbeset bıraktıkları zaman batı ya kayacaklar... neden UYDU ANTENİ YASAK oralarda??? demekki zoraki müslümanlık bu kadar ..... ... selametle Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 İşte ben de o sorunun cevabını arıyorum neden bir fark yok .Galiba bu olay benim şahsi düşüncelerimle ilgili tekrar ediyorum ben ateist olsaydım buraya dikkat insanlar, insan yapımı kurallar, değerler benim için bir şey ifade etmezdi.Toplum kurallarına uyarmış gibi yapardım toplumdan dışlanmamak için ama gizliden her şeyi yapardım. Ne bileyim böle işte 14157[/snapback] BEN YUKARDA YAZILANLARI SORDUGUN SORULARA GAYET AÇIK CEVAPLAR VERİLMİŞ ..... AMA SEN KENDİNİ BELLİ BİR YERE KADAR ZORLRSIN.. O NDAN SONRASINI ZATEN YAPAMZSIN..... ATEİST VEYA TESİT OLMA ..İSTESEN BİLE YAPAMZSIN....unutmaki kimse kendini başkasını yerine koyarak DÜŞÜNEMEZ... EGER BEN kendim seni yerine koyamam .... koysam dinsiz olamam... ...... tamam yukarda sordugun sorulara cevap veremiyoruz demek .. o zmanaiki şık var ya sen anlamıyorsun veya anlamak işine gelmiyor - veya biz anlatamıyoruz... tamam yukarıyı unut.....konu dışı birşey yazıyorum şunu düşün....ben nufus cuzdanımda musluman yazıyor , ülkmiz için ornek vereyim 5 vakit namaz kıılna saıyısı % 50 yi ya bulur ya bulmaz bi okadar oran oruç tutar tutmaz. bı o kadar oran veya o orana yakın zina yapar -yapmaz...bi okadar oran cumadan cumaya gider... bi okadar oran veya altı hiç birini yapmaz 5 vakit kılmaz oruç tutumaz..... temel ilkelerini yerien getirmez diyelim... ve boyle insanlar her müslüman ülkede..... şimdi ben i o insanlardan yani dini yükümlülüklerini yerine getirmeyen insanalrdan tek farkım var bir cümle - inanmıyorum- bende onlar gibi elham. müslümanım formatnda yaşayamazmıydım..... deem o ki teist veya ateist olmak daha zordur ...tabirinizle cehennemde durup dururken niye yanayım. demi...............konuya ek olarak.....islamiyet şuan dunyanı 6/1 ine hitab ediyor....ve müslüman ülkeleri zıncırle seriat ile ancak zoraki müüslüman yapıyorlar ... bknz ( islam rejimi ile yonetilen ulkelere) çünkü halkı serbest bıraksalar LİAKLİK İSTERİZ DİYECEKLER .. daha çok okul isteyecekler..okul yerine islamiyeti basacaklar .. çüünkü insanı serbeset bıraktıkları zaman batı ya kayacaklar... neden UYDU ANTENİ YASAK oralarda??? demekki zoraki müslümanlık bu kadar ..... ... selametle 14169[/snapback] Ya ben bir soru sordum sen bana alakasız cevaplar veriyorsun. Ben senle İslam ülkelerindeki son durumu Arapların ne düşündüklerini tartışmıyorum ki. Eğer tartıştığımız konuya daha önce söylediklerinden başka diyeceğin yoksa benim açımdan konu bitmiştir. Verdiğiniz cevaplar benim öğrenmek istediklerim konuyu tam olarak karşılamadı ve tatmin olmadım Alıntı
Φ free_as_a_birdd Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 EYVALLAH DA okuduysan aeger farkllı bir topik açmak yerine başka bir konu danışmak sitedim .. ilk sordugunu anlamadıgını veya anlatamadıgımıza zaten mutabık olduk orda... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 İşte ben de o sorunun cevabını arıyorum neden bir fark yok .Galiba bu olay benim şahsi düşüncelerimle ilgili tekrar ediyorum ben ateist olsaydım buraya dikkat insanlar, insan yapımı kurallar, değerler benim için bir şey ifade etmezdi.Toplum kurallarına uyarmış gibi yapardım toplumdan dışlanmamak için ama gizliden her şeyi yapardım. Ne bileyim böle işte 14157[/snapback] BEN YUKARDA YAZILANLARI SORDUGUN SORULARA GAYET AÇIK CEVAPLAR VERİLMİŞ ..... AMA SEN KENDİNİ BELLİ BİR YERE KADAR ZORLRSIN.. O NDAN SONRASINI ZATEN YAPAMZSIN..... ATEİST VEYA TESİT OLMA ..İSTESEN BİLE YAPAMZSIN....unutmaki kimse kendini başkasını yerine koyarak DÜŞÜNEMEZ... EGER BEN kendim seni yerine koyamam .... koysam dinsiz olamam... ...... tamam yukarda sordugun sorulara cevap veremiyoruz demek .. o zmanaiki şık var ya sen anlamıyorsun veya anlamak işine gelmiyor - veya biz anlatamıyoruz... tamam yukarıyı unut.....konu dışı birşey yazıyorum şunu düşün....ben nufus cuzdanımda musluman yazıyor , ülkmiz için ornek vereyim 5 vakit namaz kıılna saıyısı % 50 yi ya bulur ya bulmaz bi okadar oran oruç tutar tutmaz. bı o kadar oran veya o orana yakın zina yapar -yapmaz...bi okadar oran cumadan cumaya gider... bi okadar oran veya altı hiç birini yapmaz 5 vakit kılmaz oruç tutumaz..... temel ilkelerini yerien getirmez diyelim... ve boyle insanlar her müslüman ülkede..... şimdi ben i o insanlardan yani dini yükümlülüklerini yerine getirmeyen insanalrdan tek farkım var bir cümle - inanmıyorum- bende onlar gibi elham. müslümanım formatnda yaşayamazmıydım..... deem o ki teist veya ateist olmak daha zordur ...tabirinizle cehennemde durup dururken niye yanayım. demi...............konuya ek olarak.....islamiyet şuan dunyanı 6/1 ine hitab ediyor....ve müslüman ülkeleri zıncırle seriat ile ancak zoraki müüslüman yapıyorlar ... bknz ( islam rejimi ile yonetilen ulkelere) çünkü halkı serbest bıraksalar LİAKLİK İSTERİZ DİYECEKLER .. daha çok okul isteyecekler..okul yerine islamiyeti basacaklar .. çüünkü insanı serbeset bıraktıkları zaman batı ya kayacaklar... neden UYDU ANTENİ YASAK oralarda??? demekki zoraki müslümanlık bu kadar ..... ... selametle 14169[/snapback] Ya ben bir soru sordum sen bana alakasız cevaplar veriyorsun. Ben senle İslam ülkelerindeki son durumu Arapların ne düşündüklerini tartışmıyorum ki. Eğer tartıştığımız konuya daha önce söylediklerinden başka diyeceğin yoksa benim açımdan konu bitmiştir. Verdiğiniz cevaplar benim öğrenmek istediklerim konuyu tam olarak karşılamadı ve tatmin olmadım 14198[/snapback] Bence sen anlamak istemiyorsun arkadasim. Düsüncelerini öyle bir baglamissinki ateist insanlarinda iyi birer birey (Bence inanclilardan daha çok) olabilecegi gerçegini kavrayamiyorsun. Sanki tüm insana özgü iyi ve güzel degerler islamiyetle ortaya çikmis da, islamiyetin olmadigi yerde insanlarin bu kavramlardan uzak oldugunu düsünüyorsun. Ben daha ne diyeyim.... Saygilar Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Mantığına, idrakine hayran kaldım yam yam kardeş…Pes yani…O kadar yazılan şeyden sonra benim hakkımda bunu söyleyebilmen aslında tartışmamızın zaten çok sağlıksız aynı zaman da gereksiz olduğunu gösteriyor. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Mantığına, idrakine hayran kaldım yam yam kardeş…Pes yani…O kadar yazılan şeyden sonra benim hakkımda bunu söyleyebilmen aslında tartışmamızın zaten çok sağlıksız aynı zaman da gereksiz olduğunu gösteriyor. 14220[/snapback] Bilmukabele...... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.