Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 19 yıl As-Salamu Alaikum Wa Rahmatullah Ahzab Süresinde 2 ayri davranis sergilenmektedir. Birincisi Mü´minlerin durumunu belirten su ayeti kerimedir: Mü´minler düsman ordulari gördükleri zaman; Bu Allah´in ve Rasulü´nün bize vaadettigi seydir. Allah ve Rasulu dogru söylemistir, derler. Ve bu, onlarin sadece imanlarini ve teslimiyetlerini artirdi. Ahzab 22 Ikincisi ise; münafiklarin münafikliklarini ortaya cikartan su ayeti kerimedir: Münafiklar ve Kalplerinde hastalik bulunan kimseler; Allah ve Rasulü bize sadece bos vaadlerde bulundu diyorlar. Ahzab 12 Mü´minler, Allah´i ve Rasulünü dogrularlar, Munafiklar ise yalanlarlar. Zira Mü´minlerin durumu yukaridaki ayette belirtildigi gibi Allah´in vadine sonsuz güvence ile belirlenmistir. Bu güvence sarsilmayan, yok olmayan bir güvencedir. Aksi Taktirde imanda süphe olacaktir. Yüce Kur´an-i Kerim´in ayetlerini dikkatle inceleyip takip eden kimse, söz konusu olan ayetlerin, Allah´in vadinin süphesiz geleceginden, yardimin mü´minlere yetiseceginden, her güclükten sonra bir kolaylik olacagindan, Allahu Tealanin emrini yerine getireceginden ve kafirler hoslanmasada islam dinini bütün dinler üzerine hakim kilacagindan söz ettigini görür. Sabret, Allah´in vadi haktir, inanmayanlar seni gevseklige sevketmesin. Rum 60 Yoksa siz, sizden önce gecenlerin durumu basiniza gelmeden cennete gireceginizi mi sandiniz? Onlara öyle yoksulluk ve sikinti dokunmustu, öyle sarsilmislardi ki, nihayet Peygamber ve onunla birlikte Mü´minler; Allah´in yardimi ne zaman? diyecek olmuslardi. Iyi bilinki Allah´in yardimi yakindir. Bakara 214 Elbette biz elcilerimize ve mü´minlere hem dünya hayatinda hemde sahidlerin duracaklari günde yardim ederiz. Gafir 51 Kafirler, Allah yolundan insanlari cevirmek icin mallarini harcarlar ve de harcayacaklar. Sonra bu, kendilerine yürek acisi olacak. Nihayet yenilecekler ve kafirler cahenneme sürüleceklerdir. Allah Rasulu s.a.s de yardimin ve kurtulusun mutlaka gelecegini sIk sIk ve cesitli münasebetlerde hatirlatmistir: Habab b. Eret r.a. dan: "Rasulullah Kabe´nin gölgesinde bir kürkü kendisine yastik yaparak yatmisti. O sirada müsriklerden cok eziyet gormekteydik. Allah Rasulu´nun yanina varip "Ey Allahin Rasulu bizim icin Allah´a nicin dua etmiyorsun?" dedim. Bunun üzerine mübarek yüzü kizardi ve kalkip oturarak: Allaha yemin ederim ki, sizden önceki ümmetler, etleri demir taraklarla kemikleri üzerinden alinirdi da yinede dinlerinden dönmezlerdi. Allahin bu isi basa götürecegine süpheniz olmasin. Oyle olacakki, kisi San´a´dan devesine binip tek basina Hadramut´a kadar gidecek de sürüsünün basinda kurt bekledigi halde Allah´tan baska hic bir seyden korkmayacaktir. Fakat siz acele ediyorsunuz. buyurdu. Arap yarimadasini fethetmek icin savasacaksiniz. Allah da onu size nasip edecektir. Sonra iran´i fethetmek icin savasacaksiniz. Allah da onu size nasib edecektir. Sonrada Rum´u fethetmek icin savasacaksiniz. Allah da onu size nasib edecektir. (Buhari) Siz Misiri fethedeceksiniz. Orasi Kirat denilen yerdir. Oranin halkina hayr tafsiye edin iyi davranin. onlarin bir zimmet birde rahim (hakki) vardir. (Muslim) Tam sekiz bucuk asir öncesinden önce Istanbul´un fetih müjdesini veren Rasulullah söyle buyuruyor: Istanbul fethedilecektir. Onun komutani ne güzel komutandir. Onun ordusu ne kadar güzel ordudur. (Ahmet b. Hambel) Iste görüldügü üzere Allah ve Rasulunun bütün vermis oldugu vadleri gerceklesmistir. Islam Devleti kuruldu, islam´a karsi tavir sergileyen Kureys yenilgiye ugradi. Yüce islam dininin hakim olmasi ile birlikte Arap Yarimadasinda sirk yok oldu. Yahudilerin kendilerini korumak icin kurmus olduklari kaleler yok olmaya mahkum kaldi. Fars ve Rum imparatorlugu yeryüzünde yok olup gitti. Istanbul fethedildi. Ukab (Tevhid) sancagi yeryüzünün bir cok yerinde dalgalandi. Yanliz Allah´in Sözünü yücelten kafirlerin sözünü alcaltan Islam Devleti 13 asir boyunca dünyanin tek hakim ve süper gücü idi. Bugünde Allah´in izniyle Islam Devleti /HilafeT/ tekrar kurulacaktir. Zira Rasulullah bunun müjdesini söyle veriyor. "Dininizin baslangici nübüvvet ve rahmet üzere olacaktir. Bu durum sizin aranizda Allah´in diledigi zamana kadar kalacak, sonra Allah aranizdan kaldiracaktir. Sonra isirici (bir dönem) hükümranlik olacaktir. Allah´in diledigini zamana kadar kalacaktir. Sonra Allah aranizdan kaldiracakir. Sonra zorba/despot hükümranlik olacaktir. Allahin diledigi zamana kadar kalacaktir. Sonra Allah aranidan kaldiracaktir. Sonrada insanlar arasinda Peygamberin sünneti ile Islam hükümleri ile hükmedecek ve nübüvvet üzerinde Hilafet kurulacaktir. O gün Islamin adaleti yeryüzünün her tarafina yayilacak, göklerdekiler ve yerdekiler ondan razi olacaklardir. Gökyüzünün bütün suyunu verecek ve yüzünün de bereketi ve bitkilerini cikartacaktir". Müslumanlar Yahudileri tekrar yenecekler ve onlarin üstüne tekrar galip geleceklerdir. Zira Rasulullah söyle vaadetti. "Müslumanlar Yahudilerle savasmadikca ve onlari öldürmedikce kiyamet kopmaz. Öyle öldürecekler ki, Yahudi, tas ve agac arkasina saklanacak. Sonra tas ve agac Yahudilerin ´garkad´ agaci haric Müslümana ; Ey Allahin kulu arkamda bir yahudi var. Gelde onu öldür diyecektir." (Muslim) Dawa tasiyicilari bütün bunlara sarsilmaz bir inancla inanirlar. Cunku Allah ve Rasulu böyle vaddettiler. Zira Allah ve Rasulu vaadinden caymaz. Bu durum sürekli calismamizi ve gelecege ümitli bakmamizi gerektirir. Vaadlerin ve müjdelerin ellerimizle tahakkuk etmesinin gerektigini düsünmemiz son derece yanlistir. Eger böyle bir sey ilk kusakta -sahabeler kucagi- gerceklesms ise bu Allahin bir lütfudur. Zira Allah lütfunu diledigine verir. Bu nedenle farz olan islam dawasini tasimaya devam etmek gerekir. Onu terk etmek büyük günahtir. Allah´in rahmetinden ümit kesmek sapikliktir. Zira Allah´in rahmetinden ümit kesmek kafirlerin islerindendir. Kafirlerin küfür üzerinde olduklari halde gerceklestirmek istedikleri seylerde sabrli olduklarini arzu ve hedeflerine ulasmada gece gündüz yilmadan usanmadan calistiklarini görüyoruz. Kafirler kendilerine Filistin´de 1948 yilinda devlet kurduruncaya kadar Yahudiler elli sene sabrettiler. Rusya´da 1917 yilinda ilk defa devlet kuruncaya kadar koministler de yetmis sene sabrettiler. Bu nedenle düsmanlari batil üzerinde ve kendileride hakk bir dawa yürüttükleri halde velileri en güzel veli ve en güzel yardimci yüce Allah oldugu halde dawa tasiyicilarina ne oluyorda sebat göstermesin ve sabretmesin? Yuce Allah buyuruyor "Bu böyledir. Cünku Allah mü´minlerin koruyucusudur. Kafirlerin ise koruyuculari yoktur. HZ.hz.muhammed 11 Burada sözün özü niteliginde 2 kutsi hadis hatirlamak gerekiyorki, birincisi; "Ey kulum! Ne kadar utanmiyorsun? Rahmetimi istiyorsun. Fakat bana itaat etmeyi esirgiyorsun. Ben bana itaat etmeyi esirgeyene rahmetimi nasil bagislarim?" ikincisi; "Kim benim dostuma karsi düsmanlik yaparsa ona savas acarim. Kulumun üzerine farz kildigim seyleri yaparak bana yaklasmasindan benim icin daha sevgili bir sey yoktur. Kulum bana nafileleri islemekle yasklasmadikca onu sevmem,. Onu sevdigimde de onun isiten kulagi, gören gözü tutan eli ve yürüyen ayagi olurum. Benden bir sey isterse ona veririm ve bana saginirsa onu korurum". Öyleyse Allaha itaat etme husunda gayretlerimizi arttiralim. Allah´in bizden razi olmasi ve bize merhamet etmesi icin farzlari yerine getirerek, nefileleri cok isleyerek Ona yaklasalim. Her birimiz yer yüzünde Islami hassasiyetleri ve Islam sahsiyetleri olalim. Umulur ki Rasulullah´in kendisine "Ey Allah´in Rasulu en hayirli arkadas kimdir?" diye soruldugunda Rasulullah; "Onu gördügunuzde zaman size Allah´i hatirlatan, konusmasi sizi hayrli amellere sevkeden ve amelleri size ahireti hatirlatan kimsedir." dedigi kimselerden olalim insaAllah. Allah´tan basariya bir vesile olmasi, Allahin bize kurtulusu nasib etmesi icin bu hassasiyete sahib gencler bulunmasini niyaz ederiz. O gün islam sancagi yeniden yükselecektir. Dualara icabet eden Allah her seye kadirdir. Onlarin dualarinin sonu Alemlerin Rabbi Allaha Hamddir.
Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Bu konu Hakkinda "Hilafet´in Farziyetinin Delilleri" adi altinda bir konu gonderdim ve orda Hem Kurandan Hem Sünnetten hatta Ictima sahabelerden dahi deliller sundum. Isterseniz oraya bir göz atin InsaAllah http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=2718
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.