Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 19 yıl 1938 yilinda dünyaya geldi. Balikesir Lisesinden mezun olduktan sonra Italya`ya giden san egitimi aldi. Profesyonel müzik yasamina 1961 yilinda Ankara`da basladi. Ertesi yil Istanbul`a yerlesti ve Müfit Kiper Orkestrasi`nda solist olarak calismaya basladi. 1963 yilinda Amerika da konserler verdi. Tanju Okan , Milli Orkestra`yla birlikte Türkiye`yi , Balkan Müzik Festivali`nde temsil etti. Ilk evliligini yirmidokuz yasinda Nur Erbay`la yapti. Sekiz ay süren bu birliktelikten Tansu adinda bir oglu oldu. 1964 yilinda Ibibikler Öter Ötmez Ordayim adini tasiyan ilk kirkbesligini cikardi. Fransiz Barclay firmasiyla dört plak calismasi yapan Okan, Hasret adli calismasiyla genis kitlelerce tanindi. Ardindan görkemli sesiyle yorumladigi Kadinim , Bir Falci Vardi, Ayyas, Öyle Sarhos Olsam Ki, Kemanci, Bu benim Halkim, Dostlarim, Yildönümü ve Kaderim gibi bir cok parcasiyla söhret buldu. 1975 yilinda Bütün Sarkilarim albümünü cikardi. 1980 yilinda Garo Mafyan, Melih Kibar, Bora Ayanoglu destekli Yorgunum albümü cikar Kent firmasindan.. Hem Kent in, hem de Melih Kibar in en ski dönemleridir. Bu nedenle masraftan kacinmadan, cok derli toplu kadrolarla yapilir bu albüm. 1995 yilinda Mars Müzik ten cikan Iste Tanju Okan 95 oldu. Yillarin sirtina yükledigi yorgunluga ragmen Basak Baser ve Reha Erdir in söz ve müzigini yazdigi Yagmurla Gelen Düsler, ARtik Yoruldum, Mavi Gözler, Sevdigimi Söyle , Bil Ki, Sensiz Esen Rüzgarlar, Kalbi Kirik Serseri, Anilarim, Bir Zamanlar ve Son Güller adli sarkilari seslendirdi. 22 Nisan 1995`ta asiri kilo kaybi ve kalp yetmezligi skaayeti ile hastaneye kaldirilan Tanju Okan`a siroz teshisi kondu ve bundan sonra acili günleri basladi. Ve yaklask bir yil sonra, 23 Mayis 1996 Tarihinde vefat etti. Tanju Okani rahmetle aniyoruz Hasret Bu akşam çok efkarlıyım kalbim neden kan ağlıyor bunu bir bilsen sevgilim Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsin Sen benim her şeyimsin Hayatım anlamsız şimdi sendin bana neşe veren seviyorum Sevdim diye Sen benim sıcak güneşim güzel tatlı tek eşimdin kara Sevdam sevgilim Unutamam asla seni her gün anıyorum yasla seni ne olursun Dön dön bana Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsinSen benim her şeyimsin Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor
Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 19 yıl Dostlarim Dudaklarım kurudu aşk ateşiyle, Bir damla su verecek o pınar nerede? gözlerim bir noktada dalgın soruyor Yıllardır dost bildiğim sevgilim nerede? Benim en iyi dostum içkim sıgaram Onlarda terkederdi olmasa param, Canım kadar yakınım el oldu şimdi Dünyada dost denilen kelime yalan Her akşam efkar basar garip gönlümü İçerken kadehleri kırasım gelir Suskun dudaklarımda sessiz bir şarkı Ah ettikçe içimden bir alev gelir Nerde bana sevgiyle uzanan eller? Nerde bana söylenen o tatlı sözler Büsbütün inançlarım yıkıldı bir bir Bomboş kaldı dostluğa uzanan eller Benim en iyi dostum içkim sıgaram Onlarda terkederdi olmasa param Canım kadar yakınım el oldu şimdi Dünyada dost denilen kelime yalan Neden Saclarin Beyzalanmis Arkadas Neden saclarin beyazlanmis arkadas Sana da benim gibi çektiren mi var Görüyorum ki her gün meyhanedesin Yaşamaya küstürüp içtiren mi var Bir zamanlar ben de deli gib sevdim O bana dert ben ona mutluluk verdim Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim. Katlanmayı bilmeyen aşkı çekemez Aşka mahkum edilen garip gülemez Bende yanmışım senin gibi arkadaş Dünyanın derdi bitmez böyle arkadaş Bir zamanlar ben de deli gib sevdim O bana dert ben ona mutluluk verdim Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim
Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 19 yıl öyle sarhoş olsamki bir an seni unutsam unutsam o günleri yarınları unutsam öyle sarhoş olsamki bir daha ayılmasam her şey bir rüya olsa unutarak uyansammmmmmm
Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 18 yıl Deniz ve mehtap Deniz ve mehtap sordular seni neredesin? nasıl derim terk etti, bırakıp beni gitti, anladılar ki aşkımız bitti… alay ettiler benle hep, sen oldun bunlara bak sebep, mehtap dedi: "gördüm ah onu, belinde erkek kolu" deniz güldü halime, bir avuç su verdi elime, "biterse gözyaşın al" dedi, "doldur tekrar yerine" rüzgar ve martı sordular seni neredesin? nasıl derim terketti, bırakıp beni gitti, anladılar ki aşkımız bitti… alay ettiler benle hep, sen oldun bunlara bak sebep, martı dedi: "gördüm ah onu, belinde erkek kolu" rüzgar güldü halime, dedi: "gidelim düş önüme", gidemem dinle martıları, bitmiyor alayları… Tanju Okan
Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 16 yıl 22 Nisan 1995`ta asiri kilo kaybi ve kalp yetmezligi skaayeti ile hastaneye kaldirilan Tanju Okan`a siroz teshisi kondu ve bundan sonra acili günleri basladi. Ve yaklask bir yil sonra, 23 Mayis 1996 Tarihinde vefat etti. Tanju Okani rahmetle aniyoruz Hasret Bu akşam çok efkarlıyım kalbim neden kan ağlıyor bunu bir bilsen sevgilim Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsin Sen benim her şeyimsin Hayatım anlamsız şimdi sendin bana neşe veren seviyorum Sevdim diye Sen benim sıcak güneşim güzel tatlı tek eşimdin kara Sevdam sevgilim Unutamam asla seni her gün anıyorum yasla seni ne olursun Dön dön bana Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsinSen benim her şeyimsin Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor http://www.turkish-media.com/forum/index.p...view&id=219
Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2009 15 yıl Tanju Okan son yıllarını İzmir'in Urla İlçesi'nde yalnız olarak geçirdi. Güzel havalarda ufak teknesiyle denize açılır,dalgalar yalnızlığına arkadaş olurdu. Ağır hastalık dönemlerinde evinden çıkmaz oldu.İzmir halkı onu çok seviyordu. Anısına Bornova Hükümet Konağı'nda kullandığı eşyaların sergilendiği bir panel bulunuyor. Kendine has yorumuyla seslendirdiği besteleri hala kulaklarımızda.. Tanju Okan sen kalbimizdesin.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.