Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Admin-- Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 "Psikopat mı, Piskopat mı?" sorusunun doğru cevabı PSİKOPAT'tır. Piskopat yanlış kullanımdır. Psikopat, ruh veya sinir hastalığına tutulmuş kimse, ruh hastası demektir. Doğru Piskopat, ruh veya sinir hastalığına tutulmuş kimse, ruh hastası demektir. Yanlış Alıntı
Φ Tinkerbell Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 "Psikopat mı, Piskopat mı?" sorusunun doğru cevabı PSİKOPAT'tır. Piskopat yanlış kullanımdır. Psikopat, ruh veya sinir hastalığına tutulmuş kimse, ruh hastası demektir. Doğru Piskopat, ruh veya sinir hastalığına tutulmuş kimse, ruh hastası demektir. Yanlış Psikopatın karşılığının antisosyal kişilik bozukluğuna sahip, empati yapmadan veya vicdan azabı duymadan saldırganlık yapan kişi olduğunu düşünüyorum. Ahlak dışı davranışlarda bulunan bu kişiler için suç kavramı yoktur. Vicdan duygusu eksiktir. Ruh hastası diyerek genelleme yapmak yanlış bence. 1 Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Psikopatın karşılığının antisosyal kişilik bozukluğuna sahip, empati yapmadan veya vicdan azabı duymadan saldırganlık yapan kişi olduğunu düşünüyorum. Ahlak dışı davranışlarda bulunan bu kişiler için suç kavramı yoktur. Vicdan duygusu eksiktir. Ruh hastası diyerek genelleme yapmak yanlış bence. Bu tanımı kelimenin doğru kullanımını göstermek amacıyla örnek olarak kullandık. Tanım, Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünden yararlanarak yapılmıştır. Alıntı
Φ Tinkerbell Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2012 Bu tanımı kelimenin doğru kullanımını göstermek amacıyla örnek olarak kullandık. Tanım, Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünden yararlanarak yapılmıştır. TDK'nun tanımıymış evet, ama çok genel yahu. Yani bana göre, aman neyse tanı, teşhis ve tedavi doktorlarındır Dilimizin doğru kullanımı için bu bilgileri paylaşmanız güzel. Devamını bekliyoruz. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.