Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çocuklara cep telefonu uyarısı


wherthus

Önerilen İletiler

Metin Güneş/CNN TÜRK/Londra

 

İngiltere’nin ünlü bilim adamlarından Sir William Stewart, çocukların cep telefonu kullanmalarına sadece gerekli olduğu zamanlarda izin verilmesi gerektiğini söyledi.

 

cepthbr.jpg

 

Sir William Stewart tarafından yapılan en son araştırmada cep telefonlarının güvenli olmadığını gösteren herhangi bir kanıt bulunamadı ancak, önlem alınması gerektiği sonucuna varıldı.

 

Beş yıl önce de çocukların cep telefonlarını sadece acil durumlarda kullanmaları gerektiğini belirten İngiltere Ulusal Radyolojik Koruma Kurulu üyesi olan Sir William Stewart, uyarının gözardı edilmesi nedeniyle endişe duyduğunu söyledi.

 

"En çok etkilenenler çocuklar olacak"

 

Sir William raporunda, "cep telefonlarının sağlık riski taşıdığı ortaya çıkarsa bundan en çok etkilenenler çocuklar olacaktır" dedi.

 

Raporda ayrıca cep telefon vericilerinin uygun yerlere konulması için planlama yapılması gerektiği de belirtildi.

 

İngiltere’de cep telefonlarının sağlık risklerini araştırmak için kurulan Cep Telefonu Telekomünikasyon ve Sağlık Araştırma Programı Başkanı Profesör Lawrie Challis ise "ben torunlarımın cep telefonunu gerekenden fazla kullanmasını kesinlikle istemem" dedi.

 

Challis, "çocukların cep telefonlarından etkilendiğine dair elimizde kesin bir kanıt yok ama eğer sağlık bakımından bir sakınca varsa çocukların bundan daha kolay etkilenmiş olacağına dair nedenler mevcut" dedi.

 

Callis: "Çocuklarımızın riske girmesini önlemek bizim sorumluluğumuz"

 

Profesör Lawrie Callis, "bu konuda belirsizlik olması nedeniyle anne babalar olarak çocuklarımızın riske girmesini önlemek bizim sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

 

Geçtiğimiz yıl İsveç’in Karolinska Enstitütüsü tarafından 750 kişi üzerinde yapılan araştırmada, 10 yıl ve üzerinde bir süre boyunca cep telefonu kullananlarda, kulak tümörü oluşması riskinin diğerlerine kıyasla dört kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.