Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çocukların Yapmayacakları çok şey var


wherthus

Önerilen İletiler

Ateş yaşamımızda önemli bir yer tutar. Ateşi hemen her alanda, yemek yaparken, ısınırken kullanırız. Ancak denetim altında tutamazsak ateş felaketleri de beraberinde getirir. Yanıklar, yaralanmalar ve hatta ölüm bile bu hallerde sizin ve en sevdiklerinizin çok yakınındadır.

 

Akıllı ve yangın güvenliğini bilen çocuklar şu kuralları hep anımsamalıdırlar:

 

•Asla kibrit, çakmak ya da benzeri ateş çıkartan aletlerle oynamayın. Bunları kardeşlerinizden, arkadaşlarınızdan da uzak tutun ve onların da oynamalarına izin vermeyin.

 

•Evinizde yangın söndürücüle-

ri, yangın korunma ve yanık ilk yardım malzemeleri olup olmadığını büyüklerinize sorun. Bunların ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda sizi eğitmelerini isteyin.

 

•Bir yangın ya da acil durum durumunda evi ne biçimde ve nereden boşaltacağınıza dair bir planları olup olmadığını anne babalarınızdan öğrenin. Eğer böyle bir plan varsa mutlaka öğrenin ve belirli aralarla onlarla birlikte tekrar edin ve hatta uygulayın. Böyle bir plan yoksa, bunun yapılması gerektiğini onlara anımsatın.

 

•Asla evinizde bulunan soba, ısıtıcı ya da benzeri ateşle çalışan gereçlerle oyun oynamayın. Bu gereçleri yakmaya ya da söndürmeye çalışmayın. Sıradışı bir durumda mutlaka büyüklerinize haber verin.

 

•Eğer evinizde bir yangın çıktığını fark ederseniz, hiçbir şey yapmadan hemen anne ve babanıza haber verin. Eğer evde yalnızsanız hemen güvenli bir yoldan dışarı çıkın ve bir yetişkine durumu haber verin.

 

•Eğer bulunduğunuz yerde yoğun duman varsa ağzınızı ve burnunuzu bir bezle kapatın, yere yüzüstü uzanın ve kapı ya da pencereden çıkmaya çalışın. Kardeşleriniz varsa onların da aynı şeyleri yapmalarına yardımcı olun.

 

•Evden çıkarken her kapalı ka

pıyı önce elinizin tersiyle yoklayın. Eğer sıcaksa kapıyı açmayın ve başka bir çıkış yolu arayın. Kapı soğuksa siper alarak dikkatlice açın ve dışarısının güvenli olup olmadığını anlamaya çalışın.

 

•Elbiseleriniz tutuştuysa koşmak yerine yere uzanın ve alevler sönene dek sağa sola yuvarlanın ve ellerinizle yüzünüzü koruyun.

 

•Evi bir kez terk ettikten sonra asla geri dönmeyin ve dışarıda önceden belirlenmiş bir buluşma noktasında anne ve babanızı bekleyin.

 

•Anne babanızdan acil bir durumda polis ya da itfaiyenin nasıl aranacağını mutlaka öğrenin.•

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.